Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Кој и да дојде не глеате нешто повеќе. Мада Аморим е тешко муже, боље што го набркавте.

Да е мој Јунајтед за овие телиња е само Big Sam, до летото :D
Знаеме :toe:

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Конечно го избркаа лингурот, најлош менаџер што сме го имале и најлош фудбал што некогаш играле, секако да го избркаа пред сезонава да почне ќе беше далеку подобро ама конечно бидна. Call me crazy ми се свиѓа што го ставија Fletcher interim, нека продолжат со чистење на тимов, има уште многу змии во тимов, најдобро да дојде на лето нов менаџер со исчистен тим.

Конечно го избркаа лингурот, најлош менаџер што сме го имале и најлош фудбал што некогаш играле, секако да го избркаа пред сезноава да почне ќе беше далеку подобро ама конечно бидна. Call me crazy ми се свиѓа што го ставија Fletcher interim, нека продолжат со чистење на тимов, има уште многу змии во тимов, најдобро да дојде на лето нов менаџер со исчистен тим.
Crazy.

Ти имаше перфектна споредба за случајот Онана вс де Геа. И сега ситуацијата е многу слична.

Дали управата врши добра работа и дали Аморим требаше да остане, нема многу корелација според мене.

Дали Инеос се катастрофа до сега? Да.

Дали Аморим заслужи да биде отпуштен? Апсолутно да. Единствено добро нешто што Аморим направи за овие 14 месеци е тоа што некој спомна претходно - јавно критикувајќи ги глодарите како Рашфорд, Гарначо итн. Изјавата за feeling of entitlement in the club. И толку е.

Што направи лошо:
1. Резултатите - убедливо најлош менаџер пост Ферги според резултатите.
2. Играта - катастрофа, баш кога мислев дека не може полошо по Рагник и тен Хаг.
3. Флексибилност - никаква. Запнал со таа 3-4-3 демек освоил по 5 ПЛ и ЛШ со неа, и ни абер да се проба ништо друго. Добар менаџер се приспособува на ситуацијата. И Ферги играше 442 со години, па кога фудбалот се смени пред 20 години, тој се адаптираше и во поглед на формација и тактика, и продолжи да гази. Дури и Солскер пред да биде отпуштен кога не му одеше на тимот смени формација во 352, го прашуваа на прес бидејќи Санчо "страдаше" поради формацијата и дремеше на клупа, тој кажа дека ова е само повремено додека да се извадат од лошиот период. Никогаш не видов или слушнав такво нешто од Аморим - да смени нешто или да проба нешто ново барем за кратко време - баш напротив, се фатил за 343 како слеп за стап.
4. Играчите - ниту еден од играчите не се подобри под негово водство. Повеќето се и многу полоши.
5. Изјавите - уште после Гримсби и плачењето кое го удри таму, ми беше јасно колку е саатот. Ми делува некако импулсивно, како дете некое, недораснато за еден менаџер од Премиер Лига, а не пак за менаџер на Манчестер Јунајтед. Почна и по дечишта да јаде гомна, спомнувајќи ги Лејси, Чидо и кој беше друг пред некое време. Не му личеше.

За резултатите искрено не бев загрижен, јасно ми е дека треба време. Ама другите 4 точки што ги спомнав - едноставно мораше подобро. Затоа и сум ок со оваа одлука - немаше никакви шанси Аморим да донесе некој успех на Манчестер во иднина па не знам што да се случеше.

Кој и да донесат сега, може да биде и подобро и полошо, не знам. Гласнер, Саутгејт... не ми менува многу веќе, затоа што шансите било кој од овие да завршат како Аморим се 99.9%. На прсти од една рака се бројат менаџерите кои што гарантираат барем чекор напред, ако не некој поголем успех, и сите од нив се невозможна мисија во моментов. Така да, уште долго време мислам дека ќе се вртиме во круг со мачка во вреќа менаџери како овие, посебно со ваква управа и газди.

На крај, ептен сум разочаран од Аморим. Стварно сакав и мислев дека ќе успее, ама веќе е јасно дека тоа никогаш нема да се случи, па што побрзо заврши таа приказна, тоа подобро.

Не ми е проблемот со тренерот кој не е безгрешен, колку што е со управата. За Аморим, си ги навел сите грешки што го има направено, но ликот доста од играчите што ниту еден тренер немаше муда да ги тргне од тимот, ги набрка.

Со управата, проблемот е што:
  • Знаеа како игра Аморим, и овој им кажа уште на почетокот како ке игра, немаше проблем, го договорија
  • Го набркаа Ашфорт кого го чекаа со месеци од Њукасл, дури платија и отштета за да го донесат зашто им кажал дека Аморим не е за во Јунајтед
  • Го извадија од Спортинг на почната сезона, условувајки го со сега или никогаш, и му купија анонимец од Лече
  • Го поддржаа со фантастични 250 милиони потрошени за 14 месеци. За споредба, Сити лани во Јануари потроши 300 милиони фунти
Некако, потребата да укажам дека управата ја има дебело засерено делува дека го бранам Аморим, но двете не се ексклузивно повржани. Можно е во исто време и управата да има засерено, и тренерот да е недоволно добар. Но имам чувство дека и да ставиш било кој тренер место него, без прописна поддршка со играчи, тешко дека би се вмешал во топ 4 со моменталниов состав. Јунајтед со години го нема решено проблемот со квалитетни играчи на средина.

Арсенал викендов на клупа имаше играчи на кои вкупна вредност им е 300-350+ милиони фунти. Јунајтед беше со Зиркзе, Маласија и деца од академија. Дел од фановите шокирани што тренерот не можел да измисли нешто со овие играчи, небаре од академија имаме таленти како Јамал и Меси.

Она што сакав попрецизно да го кажам е кој и нов тренер да дојде, ако управата продолжи со исто темпо на "засилувања", за 12-18 месеци пак ке слушаме како тренерот се налутил заради X причина.

Аморим имаше утакмици со целосен состав каде што изгледавме како аматери, и тоа никој не може да го негира. Против Брентфорд, Тотенхем финалето, Евертон. Премногу искрен и директен во изјавите, во земја каде што медиумите не опростуваат ни најмала грешка, и си прават наслови од истото.

Но најмногу делува дека испи отказ заради тоа што управата сфати дека не може да купи квалитетни играчи во Јануари за 3-4-3, а тренерот не сака да си ја смени формацијата кон играчите што ги има по налог на управата. Пак ке кажам, нешто што уште пред да биде тренер беше договорено. Додатно мислам дека доброто прво полувреме против Њукасл со 4-ца позади уште толку им го има зацементирано тоа мислење, и затоа и сакаат да продолжат со 4-ца позади, во обид да се докопаат до топ 4. А штом тренерот не сака да игра по нивните ноти, постои само една опција.
Автоматски споено мислење:

Па што ни го фураш нас што не си го земете.

G95L0faWAAAndwZ

Арсенал викендов на клупа имаше играчи на кои вкупна вредност им е 300-350+ милиони фунти

Купени околу 200, ако збориш за моментално вредност ок.

Иначе, не можам да ги разберам од управата. Се додека не остават тренер под 4 години со апла добри пари да е поддржан и играчи донесени по негов терк, уште ќе си талкате вака како и претходниве 13 години.

Последно уредено:
Како беше и он набркан скроз заборавив дека ви беше тренер :icon_lol:
Јеби га видиш управата незнае накај тера, да го остава уште малку можда сега немаше да имаме волку проблеми.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Купени околу 200, ако збориш за моментално вредност ок.

Иначе, не можам да ги разберам од управата. Се додека не остават тренер под 4 години со апла добри пари да е поддржан и играчи донесени по негов терк, уште ќе си талкате вака како и претходниве 13 години.
Со еден факт ќе те побијам, доаѓа екипа од 4та лига која кошта колку што кошта платата на чистачката на Олд Трафорд и го става Манчестер Јунајтед во шише ? Дали е тоа дека не бил подржан тенерот и немал соодветни играчи или дека тренерот е за 5-та лига и нема основни фудбалски познавања. Аморим допре дно го шибаше кој стигнеше, со Евертон дома со играч повеќе пола тенер не можеа да поминат .... збори ми за немање подршка те молам, ептен звкучи секси. Аморим беше и си остана аматер до крај, незнам само што се чекаше толку долго, јас да бев после финалето ЛЕ одма ќе му врачев отказ !!!!

Со еден факт ќе те побијам, доаѓа екипа од 4та лига која кошта колку што кошта платата на чистачката на Олд Трафорд и го става Манчестер Јунајтед во шише ? Дали е тоа дека не бил подржан тенерот и немал соодветни играчи или дека тренерот е за 5-та лига и нема основни фудбалски познавања. Аморим допре дно го шибаше кој стигнеше, со Евертон дома со играч повеќе пола тенер не можеа да поминат .... зборими за немање подршка . Човекот нема мозок !!!!
Тука си 200% грешка тој срам оди на играчите.

Тука си 200% грешка тој срам оди на играчите.
Знаеш како, кога работната околина ти станува неподнослива, мислам дека само со хероин некој ќе може да те мотивира, а голем дел за таквата работна атмосфера ја сноси Аморим со неговите глупости. Не се ни потруди да создаде позитива, не бе брате 3/4/3 ги исфрли некои играчи ги закова на клупа на сметка на Бруно и после месеци неиграње сакате истите играчи за 15 минути да имаат импакт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom