Mud
Aloysius Devadander Abercrombie
- Член од
- 4 мај 2012
- Мислења
- 4.755
- Поени од реакции
- 8.416
Алегри е бог на фудбалот за било кој тренер на Јунајтед после Ферги, за што ми е?Па што ни го фураш нас што не си го земете.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Алегри е бог на фудбалот за било кој тренер на Јунајтед после Ферги, за што ми е?Па што ни го фураш нас што не си го земете.
Важи поминал до бог.Алегри е бог на фудбалот за било кој тренер на Јунајтед после Ферги, за што ми е?
ЗнаемеКој и да дојде не глеате нешто повеќе. Мада Аморим е тешко муже, боље што го набркавте.
Да е мој Јунајтед за овие телиња е само Big Sam, до летото![]()

Crazy.Конечно го избркаа лингурот, најлош менаџер што сме го имале и најлош фудбал што некогаш играле, секако да го избркаа пред сезноава да почне ќе беше далеку подобро ама конечно бидна. Call me crazy ми се свиѓа што го ставија Fletcher interim, нека продолжат со чистење на тимов, има уште многу змии во тимов, најдобро да дојде на лето нов менаџер со исчистен тим.
Солскер со еден Мики маус куп е боље?Важи поминал до бог.
Не али Мурињо го шие у секое поле.Солскер со еден Мики маус куп е боље?
Ти имаше перфектна споредба за случајот Онана вс де Геа. И сега ситуацијата е многу слична.
Дали управата врши добра работа и дали Аморим требаше да остане, нема многу корелација според мене.
Дали Инеос се катастрофа до сега? Да.
Дали Аморим заслужи да биде отпуштен? Апсолутно да. Единствено добро нешто што Аморим направи за овие 14 месеци е тоа што некој спомна претходно - јавно критикувајќи ги глодарите како Рашфорд, Гарначо итн. Изјавата за feeling of entitlement in the club. И толку е.
Што направи лошо:
1. Резултатите - убедливо најлош менаџер пост Ферги според резултатите.
2. Играта - катастрофа, баш кога мислев дека не може полошо по Рагник и тен Хаг.
3. Флексибилност - никаква. Запнал со таа 3-4-3 демек освоил по 5 ПЛ и ЛШ со неа, и ни абер да се проба ништо друго. Добар менаџер се приспособува на ситуацијата. И Ферги играше 442 со години, па кога фудбалот се смени пред 20 години, тој се адаптираше и во поглед на формација и тактика, и продолжи да гази. Дури и Солскер пред да биде отпуштен кога не му одеше на тимот смени формација во 352, го прашуваа на прес бидејќи Санчо "страдаше" поради формацијата и дремеше на клупа, тој кажа дека ова е само повремено додека да се извадат од лошиот период. Никогаш не видов или слушнав такво нешто од Аморим - да смени нешто или да проба нешто ново барем за кратко време - баш напротив, се фатил за 343 како слеп за стап.
4. Играчите - ниту еден од играчите не се подобри под негово водство. Повеќето се и многу полоши.
5. Изјавите - уште после Гримсби и плачењето кое го удри таму, ми беше јасно колку е саатот. Ми делува некако импулсивно, како дете некое, недораснато за еден менаџер од Премиер Лига, а не пак за менаџер на Манчестер Јунајтед. Почна и по дечишта да јаде гомна, спомнувајќи ги Лејси, Чидо и кој беше друг пред некое време. Не му личеше.
За резултатите искрено не бев загрижен, јасно ми е дека треба време. Ама другите 4 точки што ги спомнав - едноставно мораше подобро. Затоа и сум ок со оваа одлука - немаше никакви шанси Аморим да донесе некој успех на Манчестер во иднина па не знам што да се случеше.
Кој и да донесат сега, може да биде и подобро и полошо, не знам. Гласнер, Саутгејт... не ми менува многу веќе, затоа што шансите било кој од овие да завршат како Аморим се 99.9%. На прсти од една рака се бројат менаџерите кои што гарантираат барем чекор напред, ако не некој поголем успех, и сите од нив се невозможна мисија во моментов. Така да, уште долго време мислам дека ќе се вртиме во круг со мачка во вреќа менаџери како овие, посебно со ваква управа и газди.
На крај, ептен сум разочаран од Аморим. Стварно сакав и мислев дека ќе успее, ама веќе е јасно дека тоа никогаш нема да се случи, па што побрзо заврши таа приказна, тоа подобро.
Па што ни го фураш нас што не си го земете.
Како беше и он набркан скроз заборавив дека ви беше тренерНе али Мурињо го шие у секое поле.
Арсенал викендов на клупа имаше играчи на кои вкупна вредност им е 300-350+ милиони фунти
Јеби га видиш управата незнае накај тера, да го остава уште малку можда сега немаше да имаме волку проблеми.Како беше и он набркан скроз заборавив дека ви беше тренер![]()
Со еден факт ќе те побијам, доаѓа екипа од 4та лига која кошта колку што кошта платата на чистачката на Олд Трафорд и го става Манчестер Јунајтед во шише ? Дали е тоа дека не бил подржан тенерот и немал соодветни играчи или дека тренерот е за 5-та лига и нема основни фудбалски познавања. Аморим допре дно го шибаше кој стигнеше, со Евертон дома со играч повеќе пола тенер не можеа да поминат .... збори ми за немање подршка те молам, ептен звкучи секси. Аморим беше и си остана аматер до крај, незнам само што се чекаше толку долго, јас да бев после финалето ЛЕ одма ќе му врачев отказ !!!!Купени околу 200, ако збориш за моментално вредност ок.
Иначе, не можам да ги разберам од управата. Се додека не остават тренер под 4 години со апла добри пари да е поддржан и играчи донесени по негов терк, уште ќе си талкате вака како и претходниве 13 години.
Тука си 200% грешка тој срам оди на играчите.Со еден факт ќе те побијам, доаѓа екипа од 4та лига која кошта колку што кошта платата на чистачката на Олд Трафорд и го става Манчестер Јунајтед во шише ? Дали е тоа дека не бил подржан тенерот и немал соодветни играчи или дека тренерот е за 5-та лига и нема основни фудбалски познавања. Аморим допре дно го шибаше кој стигнеше, со Евертон дома со играч повеќе пола тенер не можеа да поминат .... зборими за немање подршка . Човекот нема мозок !!!!
Знаеш како, кога работната околина ти станува неподнослива, мислам дека само со хероин некој ќе може да те мотивира, а голем дел за таквата работна атмосфера ја сноси Аморим со неговите глупости. Не се ни потруди да создаде позитива, не бе брате 3/4/3 ги исфрли некои играчи ги закова на клупа на сметка на Бруно и после месеци неиграње сакате истите играчи за 15 минути да имаат импакт.Тука си 200% грешка тој срам оди на играчите.