Терористички напади во светот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ги разберам козоебачите зашто бранат нешто што неможе да се брани али ајде,такви се ,нискоинтелегентни инцестоидни педофили.

Ама она што неможам да го разберам се каурите наши(православни и католици) кога пробуваат да релативизираат као демек не е така,и они се луѓе бла бла...

Абе тоа не се луѓе,тоа е нешо измеѓу човек и животно што неможе да контролира нагон.

Ја не знам стварно што е тука нејасно? Абе темава треба да е сложна 99.9% на страната на вистината и цивилизираното расудување. Океј јасно тука има и по некој албанец па он го брани.

Едит: Ова кај што пишува албанец треба да го пишува тоа другото име,тоа и го напишав ама изгледа системов на форумов е многу либерален па менува зборови. Не знам зашо зборот каури не го мења.

Ќе ги разберам козоебачите зашто бранат нешто што неможе да се брани али ајде,такви се ,нискоинтелегентни инцестоидни педофили.

Ама она што неможам да го разберам се каурите наши(православни и католици) кога пробуваат да релативизираат као демек не е така,и они се луѓе бла бла...

Абе тоа не се луѓе,тоа е нешо измеѓу човек и животно што неможе да контролира нагон.

Ја не знам стварно што е тука нејасно? Абе темава треба да е сложна 99.9% на страната на вистината и цивилизираното расудување. Океј јасно тука има и по некој албанец па он го брани.

Едит: Ова кај што пишува албанец треба да го пишува тоа другото име,тоа и го напишав ама изгледа системов на форумов е многу либерален па менува зборови. Не знам зашо зборот каури не го мења.

Еве колку е лесно за разбирање...

Она кое го чинат припадниците на „религијата на мирот„ е мотивирано исклучиво од нивната религиозна доткрина, која ги дели народите и државите во 2 групи:
- држави на мирот, во кој владее Исламот, теократската држава и шеријатот и
- држави на војната, кои допрва треба да бидат окупирани и исламизиран-насилно, разбира се!

Па сега, како очекуваш ова да го разберат луѓе кои немаат азбучни познавања од религиозноста...затоа за нив, „тие се само луѓе„...

Напиши го фонетски правилно ендонимот како што тие самите го изговараат: Шќиптар или Шкиптар.
Инаку и не требало да биде навредливо ни Шиптaр (ниту цензурирано) пошто тоа е само словенизација на Шќиптар или Шкиптар.

Автоматски споено мислење:

Shqiptar (meaning Albanian) is pronounced roughly as "shkip-TAR", with the "Shq" making a sound like "sh" in 'shoe' followed by a "k", then "i" as in 'sit', "p", and "tar" with a rolled 'r' and stress on the last syllable. It's the native name Albanians use for themselves and their country

Во Дубаи (и останатите Обединети Арапски Емирати) странец не може да добие државјанство. (можат децата ако ги добие во брак со граѓанина)

Во Обединетите Арапски Емирати странец не може да биде министар, градоначалник па ни писар во општина.

Секој странец мора редовно да ја обновува визата и ако утне ден го депортираат експресно со забрана на влез.

Емиратите имаат многу развиен систем за следење (камери нон стоп скенираат лица и ги споредуваат со базата на податоци и ако не ти е продолжена возата адиос.

Исто имаат мноооогу строга контрола на кој му даваат виза и ако имаш криминално досије не може да добиеш работна дозвола.

Емиратите сите муслимани ги делат на класи/касти, значи 1. Емираќанец, 2. Саудијци и останати Арапи од заливот (без Јемен), 3. Турци, Албанци и Бошњаци, 4. други „Арапски“ народи (северна Африка е тука) и Иранци, 5. Азијати муслимани (косооки), 6. говнокожци муслимани (Пакистан, Бангладеш и слични) и 7. црнци муслимани кои се на дното и генерално не ги сметаат за луѓе.

Генерално 4, 5, 6 и 7 се третирани како нижа класа и/или робови.

Ни приближно исто.

Fala za opshirnoto objasnuvajne, ama bi ti preporacal da ne mu obrnuvas vnimanie na @Tigri11 bideki likot funkcionira na 3 mozocni kletki i nemozis da mu objasnis deka ne e vo pravo, ednostavno 45 IQ kozoebach so pristap na internet e, nemozi objektivno i realisticno da razmisli i da svrzi 2 + 2 kolku se.

Кој бе провокации? Све е нормално овде во ЕУ, не трипајте.... Путин ве лаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom