Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
iskustvo nekoj ???zdravo decki aj ako mozi nekoj so iskustvo da kazi kako odi procedurata :
Momentalno sum na potpis i sakam da znam od ko ke mi izlezi ukazot ako ne go fatam toj moment za da popolnam na stranata, za sofija da odam, znam deka go pustat po konzulski pat vo bitola i to odzema plus vreme,a preku sofija kolku so citam odi pobrzo ( neznam vremenski kolku).Poentata mie sakam da dobijam na vreme oti mi treba pobrzo pasosot.
kako so procitav jas vo grupata na telegram go pisese slednoto:Zdravo, dali so padot na vladata vo bg ke ima nekakov efekt na odolzoveknuvanje na procesot ? Momentalno kako sto znam se do 7***/2023, jas sum 10***/2023.
Ti blagodaram najmnogukako so procitav jas vo grupata na telegram go pisese slednoto:
По серијата масовни протести, бугарската влада поднесе оставка. Парламентот ќе продолжи да функционира до новите избори, кои се очекуваат на почетокот на пролетта 2026 година. Малку е веројатно дека во овој парламент ќе се формира ново мнозинство.
Сакам да ги уверам сите дека овие настани на никаков начин нема да влијаат врз потпишувањето на декретите за бугарско државјанство од страна на потпретседателот или врз разгледувањето на случаите за државјанство од страна на Дирекцијата за бугарско државјанство. Напредокот на статусот ќе продолжи како и досега.
Сите закони што се однесуваат на бугарското државјанство, доколку не бидат усвоени во второто читање во рамките на тековниот парламент, ќе ја изгубат својата сила и ќе треба да бидат доставени на гласање за прво читање од нула во следниот парламент од страна на новите партии што влегуваат во парламентот.
naskoro. Imashe objava 87../2023 pred dva denA premin na finalna. M9zhno e i fevruari da bide, zoshto praznici ima.Koga moze da ocekuvam promena na statusot ima li nekoj iskustvo?
- Образувана преписка N:88**/2023/16.08.2023 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
pa vnesi i kirilica na bugarski i latinica spored ICAO standardot, kako shto ti e na pasosh i so kosa crta razdeli gi.При закажување на дата за подигање указ во делот Име, Презиме, Фамилиа, дали внесивте на бугарски кирилица или латиница како што било во пасош? На линкот гледам дека велат да се внеси латиница, а на некои слики од луѓе кои закажале гледам кирилица и сега не знам како е правилно. https://mjs.bg/home/index/95bc015d-ae9b-4474-8228-e8925ae55fdf
ќе те молам прати ми линк до стандардот. ко ќе го ставам името од кирилиза во латиница на бугарски не ми е исто како на македонски пасошpa vnesi i kirilica na bugarski i latinica spored ICAO standardot, kako shto ti e na pasosh i so kosa crta razdeli gi.
ќе те молам прати ми линк до стандардот. ко ќе го ставам името од кирилиза во латиница на бугарски не ми е исто како на македонски пасош
Fala. Inaku denes ukaz, polozitelno 8 okt. Odma me stavija na isprateno vo konzulat. Denes priveriv nekolku pati, megu proveruvanja so status polozitelno i ukaz imav mozi 20 min max verojatno i pomalce. Mislam deka bev direktno pustena na kozulat, ama i ako imase moznost za sofija verojatno bese 20 min max duri da me stavat na kozulat. Po moi procenki, ima batch avgust, septemvri i oktomvri i mislam deka e potpisan a do kraj na mesec ke e objaven.eve tuka e makedonskata latinica spored icao standardot. Iako makedonskata latinica ne e standardizirana na dokumentite se koristat bukvite od angliskiot alfabet. Pritoa edna bukva na kirilica e so edna ili dve bukvi od angliskiot alfabet.![]()
Macedonian language, alphabet and pronunciation
www.omniglot.com
Автоматски споено мислење:
![]()
What is the ICAO Alphabet? | Angle of Attack
To mitigate risks, the International Civil Aviation Organization (ICAO) introduced a phonetic alphabet system, known as the ICAO Alphabet.www.angleofattack.com
eve tuka ima i za ICAO.
Jas cekam od juli mesec eve vekje 5 meseci ne e stignata preku bitola...Kolku vreme se ceka za EGN podadov sliki I za adrsa preku konzulat pred eden mesec ?