Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
За оваа работа Мицика може комотно да не им плаќа ништо неколку месеци.
Да, и ја тоа викам, нема што да земаат плата. Нема зошто да исплаќаат поврат на ДДВ. Нема зошто социјалните случаеви да земаат социјална помош. Баш супер што го затвараат трезорот на 15ти.

Последно уредено:
Да, и ја тоа викам, нема што да земаат плата. Нема зошто да исплаќаат поврат на ДДВ. Нема зошто социјалните случаеви да земаат социјална помош. Баш супер што го затвараат трезорот на 15ти.

Ќе има пари од први ваљда со новиот буџет

Овие сите ти се на уким завршени. И самата пишуваш дека ова е прв семестар на кој пуштаат специјализации на Тетовски,а дотичните веќе се на специјализации. Џабе се правиш наудрена и самата знаеш дека се преку партија примени. Доста ја вртеш темата, сите вработувања во здравство откако дојде вмро се исклучиво партиски.
...кога не било партиско вработување од 2000 навака?
...2023 година на прв семестар пуштени специјализации што дадов линк во тетовски универзитет, а не во УКИМ,

...никаде не сум напишала дека не се партиски вработувањата, па и доделените специјализации со непотизам, мито и партиски тоа е денешно тројно правило за успех,

...поентата ми беше дали ВМРО беше на власт кога биле овие специјализанти конкурирале како такви, овие партиски кандидати сите се со ургенции од СДСМ и ДУИ, па ако сега за време на ВМРО ги вработува кадрите кои се на минатата власт, нека се отепа вмро што се сложи!

...зашто да се отепа? па сите тие по линија на СДСМ и ДУИ ангажирани со договор на дело, не се вработиле за време на владеење на истите, туку за време на ВМРО, пресмешно, Мицко е мек и пропустлив и тоа не е добро за сите нас!

... а пак ќе кажам нема шанса овие да се од УКИМ, па колку сакаш да се експонираш тука дека ти се генерација и дека сите ги познаваш,

...смешен си со последната реченица дека ,,од кога дојде вмро на власт вработувањата се партиски" нема да коментирам, веќе ти се наѕира целта!

Последно уредено:
Дефинитивно Мечка е реинкарнација на ликов, брада, поглед, телесна тежина, додека Горан треба во притвор да го нарекуваат Клинтон, дојде, виде, освои.

Дефинитивно Мечка е реинкарнација на ликов, брада, поглед, телесна тежина, додека Горан треба во притвор да го нарекуваат Клинтон, дојде, виде, освои.

Тераш иронија ама ок.

Еве јас да те прашам, кој повеќе веруваш, вмровските политичари што се што имаат кажано е лага или било кој друг што го кажува спротивното?

Јас вака од искуство гледам дека што имаат кажано вмровци е спротивно од тоа што се случува или ќе се случи.
Добро значи не издржа срце јуначко, па побрза да ми се заблагодариш што те бранам

Еве и јас да ти се приклучам не сум глуп па да им вервам на политичари!
(кога пишував за погубниот стратешки договор со Бритите никој не зеде збор сега лајте на месечината)
Задоволен, инаку не сум од оние кои се во филмот.

Гледам поприлично си загрижен за некои емигранти кои се во најава повеќе години ама до сега немаше потреба да се експлоатира, изгледа дојде времето дадено е зелено светло за Пржино2, имаш некоја значајна улога или само даваш вербална подршка?
Инаку ваква активност да имаше кога насилно се менуваше името никогаш немаше да биде сменето!

Ако повторно ви успее финтата со Пржино тогаш ќе престанам со било каква активност на форумов, нема смисла.

Буквално врска нема Вмро со случајов, гледај ја цела емисија на овие, на 25та минута од подкастот Мечка САМ ГО ПОВИКУВА тој Горан Спасов да дојде во студио за да се пресметаат, бидејќи овој претходно нешто му пишуваше по коментари во живо.

После едно 40 минути тој петардата стварно дојде пред студио и овие се упрпаа, одма викнаа полиција и ја прекинаа емисијата.
Поминуваат 10 минути и Мечка пак се вклучува во живо, задишан како да го искачувал Водно со трчање и попатно видел духови, со треперење на гласот и тресење на тоа муцката кажува дека ќе имало кривична пријава, тужба за кршење врата, напад на службено лице, курци, палци...

За денес тотално да ја извртат приказната и да се претстават како жртви, демек намерно Мицко им праќа луѓе да ги тепаат, додека сите опозициски новинари глумат како ги сожалуваат и даваат поддршка во борбата за слободно новинарство, секако по видеата што ги објавуваат никаде не го пуштаат овој првиот дел кај што Мечка го вика тој Горан да дојде во студио, туку ставаат исечок од крајот на емисијата кога Горан веќе стигнува и почнува да лупа по вратата.
Па кога некој паметен, образован човек те вика да се разберете тоа не значи ќотек. Да се разберете вербално со факти, со докази...
Бетмен го повикаа, отиде го викнаа во емисија разговараа.
И Бунтур исто сам отиде.

И овој отишол, па имаш звонче, домофон. Јас дојдов ајде да се разбереме. Не врати да кршиш.

А ваква личност е најлесно да манипулираш. Го пушташ да направи проблем, читај да јади ќотек.
И потоа вадиш лекарско дека си ментално нестабилен и готово, не си крив. Мечка од друга страна автоматски оди во затвор пошо е на условна казна

Последно уредено:
Ете брмчо ги доби новите инструкции од коловоџата во општински комитет на комитите во фустани..Ругајте го Мечка кај стигнете...

Ама продолжи, да се знај некогаш кој бил на која страна, да не велиш после „а ја нее тоа, тоа таму ми го велеле...Ја нееее....“

Ете брмчо ги доби новите инструкции од коловоџата во општински комитет на комитите во фустани..Ругајте го Мечка кај стигнете...

Ама продолжи, да се знај некогаш кој бил на која страна, да не велиш после „а ја нее тоа, тоа таму ми го велеле...Ја нееее....“
Мечка судбината го натера да дели студио со Борјан Јовановски и Сашо Орданоски. После такво нешто, секој што би го ругал е бездушен.

Мечка судбината го натера да дели студио со Борјан Јовановски и Сашо Орданоски. После такво нешто, секој што би го ругал е бездушен.
Денеска секој дели студио со секој, битно е да видиме што и како зборува и дали е во право..

Поентата е, ако не е во право некој, бори се со него со аргументи и факти, и докази...

А пласирање измислици за минимизирање вина, а особено пуштање на ботови со веќе подготвена приказна, по фб и форуми, мислам дека е смешно и провидно.

Денеска секој дели студио со секој, битно е да видиме што и како зборува и дали е во право..

Поентата е, ако не е во право некој, бори се со него со аргументи и факти, и докази...

А пласирање измислици за минимизирање вина, а особено пуштање на ботови со веќе подготвена приказна, по фб и форуми, мислам дека е смешно и провидно.
Уште ве лажат капиталистите дека секој треба да има право на слободен говор :icon_lol:

Уште ве лажат капиталистите дека секој треба да има право на слободен говор :icon_lol:
Единствената слобода што на човек му е потребна (нормално, освен онаа физичката) е таа да мисли со сопствената глава. Чим човек мисли со сопствената глава и се води од логика, ништо повеќе не треба.

Делото на ослободувањето на еден народ, е пред се негово сопствено дело, на неговите сопствени раце...Ова го рекол Гоце Делчев...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom