Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

А Дало нешто повреден беше?
Кој кур го извади не ми е јасно баш сега кога дади гол а претходно најлош е и го остава цела утакмица да ти ебам и мајка и гвадалупе да ти ја ебам португалска и јас да си ебам мозокот покварен што се мачев тука да те оправдувам стомајки ти ебам

Мбеумо откако почна да го игра како inside forward, ликот го снема, топка не може да стопира. Премногу грешки, шанса нема да наметнеш темпо или да дадеш гол ако не можеш пас да свржеш. Доргу е ужасен. Куња цело време позициониран како лево крило, наместо да е блиску до Зиркзе. Лошо, многу лошо.

Што значи Аморим не знае кај тера, општо со формацијата која ја игра, играчите што ги игра и каде ги поставува да играат и измените кои ги прави. Се што прави за клубот е погрешно, просечен неталентиран аматер од стратег.

Типот го изгуби тој spark што го имаше кога дојде, исто како и Тен Хаг, се гледа дека нема идеи повеќе, и дека е уморен, овие ротации со менување дефанзифци и да очекува дека ќе дава голови незнам дали е во заблуда или тотално глупости прави.

Колку време е Аморим тренер ... 1 година ? Има напредок од тоа што не губиме од кој стигнеме, ама затоа играме нерешено со кој стигнеме ... крајниот исход е 15-то место и повторно пропуштена ЛШ / ЛЕ.

Колку време е Аморим тренер ... 1 година ? Има напредок од тоа што не губиме од кој стигнеме, ама затоа играме нерешено со кој стигнеме ... крајниот исход е 15-то место и повторно пропуштена ЛШ / ЛЕ.
И што ако играме во Европа, со со овие играчи со тим кој се бори за опстанок неможе да мрднат.
Немора да нагодуваш бламаша ко претходните години. Прво треба да се изритаат некои играчи, после да планираме за Европа.
ПС нека го изритаат Аморим нема да го бранам али прво треба да се почне од играчите.

И што ако играме во Европа, со со овие играчи со тим кој се бори за опстанок неможе да мрднат.
Немора да нагодуваш бламаша ко претходните години. Прво треба да се изритаат некои играчи, после да планираме за Европа.
ПС нека го изритаат Аморим нема да го бранам али прво треба да се почне од играчите.
Богами си прифатил многу лесно дека сме мидтејбл тим.

Класика. Веднаш да ги вратат поените што ги освоија на сила викендот.

Денеска изигравме утакмица која требаше да ја добиеме рутински. Од 20та минута, па се до голот на Дало играа многу добро. Притисок, борба за одбиени топка, константни напади и неколку шанси од изгледни позиции. Стабилен тим со победнички менталитет ја решава оваа утакмица до 75та минута со уште еден или два гола и после тоа си игра лабаво и веќе размислува за следниот меч.

А овие говедата, само што поведоа престанаа да трчат. Како да заврши мечот. Да не зборам за откако примивме гол, општа паника позади, многу лесно можеше Вест Хем да си оди и со три бода на крај.

Индивидуално, Мазрауи беше чиста 10ка, Амад исто така многу активен во напад. Шо беше добар до примениот гол, а Доргу е најлошиот фудбалер што има заиграно за Јунајтед. Апсолутна катастрофа од играч и во офанзива и во дефанзива.

За Бруно не ми се троши веќе зборови. Имаше на крај две (полу) шанси да го реши мечот. Класа фудбалер ќе најде начин една од нив да ја реализира, посебно ако е за победа. Овој паничи и ја ака на сила, како да му е прва утакмица во кариерата. Додека овој е капитен, од Јунајтед екипа не бидува.

И за крај, веќе не гледам табела до април месец. Тимов дефинитивно продолжува со истата нестабилност како и претходните 2-3 години. Денес може да го тепаат ПСЖ, утре да изгубат од Салфорд. Не се способни да добијат една утакмица лесно и рутински, а не пак да изградат некаков моментум. Се додека не видаж дека вакви утакмици ги решаваме лесно, за мене тимот ќе продолжи да тапка во место, па макар биле и втори во некој дел од сезоната.

Богами си прифатил многу лесно дека сме мидтејбл тим.
Па брате имаме играчи за тоа, амбиции на газди а и менаџер. Не гледам дека нешто поинаку ќе направиме оваа сезона.
Освен ако не купиме два бека и везњак у Јануари, што лично мислам дека нема да се случи.

Иначе...

Со овие играчи - толку.

Кој во тимов може да даде гол освен Мбеумо / Диало (десна страна)?
Лева страна немаме, центарфор немаме.
Предвидливи сме (знаат од каде доаѓа опасноста).
Спори сме.

Кој може да влезе од клупа и да направи разлика?
Никој.

Кој е толку обесправен и не му е дадена шанса?
Никој.

Префрламе од шупливо во празно.

Мотивација?
Ако ти треба поголема мотивација од тоа во моментов да влезеш во Топ 5 - менувај професија, не си ти за фудбал.

Нови играчи треба, само од Премиер Лига.
Силни, брзи, желни за победи.
Млади таленти и играчи од други лиги - не фала.

Па брате имаме играчи за тоа, амбиции на газди а и менаџер. Не гледам дека нешто поинаку ќе направиме оваа сезона.
Освен ако не купиме два бека и везњак у Јануари, што лично мислам дека нема да се случи.

Иначе...

Ма мене ме загрижува што и тие што ги земавме летото место да ја кренат играта, тие се спуштаат на нивото на другите

Ма мене ме загрижува што и тие што ги земавме летото место да ја кренат играта, тие се спуштаат на нивото на другите
Па што зборам немаме средена стартна 11 ќе одиме у Европа да се бламираме.

Ако играчите не го направиле тоа што Аморим им рекол, да сум како него идам утре кај Барада и му викам, на овие играчи не им треба менаџер, тие можат сами, па Бруно, Далот, Шо, Мегваја избркаа еден куп менаџери, и си давам отказ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom