Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Трамп не крие во чие друштво најкомотно се (с)наоѓа, а тоа е неговото друштво „од одбраниот народ„, кое, како велат, го има спасувано Трамп од банкрот барем 3 пати...
.......

Него лично можете да го проценувате и доживувате како сакате - ама што конкретно му е неточно во тезите кои му се искажани (позади метафорите)?

Што е неточно во тоа дека овде во оваа несреќна земја сеуште има неверојатно голем број луѓе кои ги бранат и навиваат за западните дури и после сите неспорни срања што ни ги направија нам Македонците. Неразбирливо е тоа, и нормално е дека буди гнев и секакви реакции.

Него лично можете да го проценувате и доживувате како сакате - ама што конкретно му е неточно во тезите кои му се искажани (позади метафорите)?

Што е неточно во тоа дека овде во оваа несреќна земја сеуште има неверојатно голем број луѓе кои ги бранат и навиваат за западните дури и после сите неспорни срања што ни ги направија нам Македонците. Неразбирливо е тоа, и нормално е дека буди гнев и секакви реакции.
strasnoto e so na ovaa tema duri i ti ne izgleas tolku zabegan, sporedeno so nekoj drugi

Страшното е што е премногу видливо кога се избегнуваат тезите и аргументите, и наместо тоа - се коментираат дискутантите.

Како што веќе рекоа... Сеедно каков сум јас лично, тезите се тие што се игнорираат - во недостиг на контрааргументи.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Нешто не се разбираме последно време, има добро, лошо и полошо, Трамп не е светец, сигурно користел и Кока, марихуана..., но спрема таа обратна селекција на култивираната западна елита е светец.
Во споредба со овие ЕС , дрога геј оргии, герантофилство и тоа најверојатно, едно полово, со дедо Бриџит

10.jpeg
11.jpg

Нешто не се разбираме последно време, има добро, лошо и полошо, Трамп не е светец, сигурно користел и Кока, марихуана..., но спрема таа обратна селекција на култивираната западна елита е светец.
Па коа пишуваш вака комплексни комењтари кој да те разбере ;)
Најмалку битно е што и како правел Трамп, битно е дека денес активно учествува во геноцид и да не набројувам останати бисери..
Сепак според мене е одличен избор, феноменално работи на уништување на империјата. :jeeee:

Па коа пишуваш вака комплексни комењтари кој да те разбере ;)
Најмалку битно е што и како правел Трамп, битно е дека денес активно учествува во геноцид и да не набројувам останати бисери..
Сепак според мене е одличен избор, феноменално работи на уништување на империјата. :jeeee:
Обично сте многу добар во коментарите и на исти бранови сме, но за Трамп не сум Согласен, баш геноцид да правел некаде незнам, да Нетанјаху прави, Трамп морално го подржува, исто и Украина но тоа не е исто да си навивач и да си директен учесник во геноцид.
Трамп е каубоец, битанга , силеџија, влегува во салон со нога отвара врати, но спрема Бајден, Сорос, останати сатанисти и цвеќе за мирисање.
Незнам како може да проголтате шарена револуција за дваесетти пат, овој пат поводот е Епштајн, жртвата одново е Трамп, мислите дека тој центар што ја мултиплицира таа хистерија овој пат е добар.
Утре друг ден со шарените куртони пред амбасада и барајте оставка на Трамп.

Проби дното Трамп.
Фати за жена му на Масие да твита.

Испаѓа дека Трамп крие све ова околу Епстајн само поради една причина. Пазете зошто.. Затоа што му има правено HAWK TUAK на Клинтон.
1000000085.jpg

Испаѓа дека Трамп крие све ова околу Епстајн само поради една причина. Пазете зошто.. Затоа што му има правено HAWK TUAK на Клинтон.
Прегледај го приврзокот 460786

Буквално го разбра ова? :LOL:

Се мајтапат шпиунот со брат му, ама еве што уствари е важното (ако не се местенка самите маилови, што нема баш начин како да се провери): По повеќе маилови се гледа дека Трамп одржавал контакти и посети кај овој израелскиот агент Епштајн. Доволно за тоа да им биде познато на круг луѓе (или и други референци во маиловите). Дали контактите биле за бизнис, или за задоволство, или и двете... Тоа не го знаеме за сигурно, но знаеме дека нешто смрди. Затоа Трамп го спречуваше објавувањето на маиловите и другите содржини.

Плус го имаш и ова сега, дека е поголем неокон од неокон лобито.
Некој веројатно во раце држи многу поголеми конци од овие маилови.

Трамп водеше војна со Иран заради Израел. Не ја прекинува војната со Русија, во Украина. Почнува други војни, наголемо се зборува за напад на Венецуела. Итн, не исполни ништо од предизборните ветувања, освен можеби малку мачакање очи со имигрантите кај нив дома ама ни на тоа поле ништо значајно не е сменето. Барем не на подобро за обичните Амери.

Обично сте многу добар во коментарите и на исти бранови сме, но за Трамп не сум Согласен, баш геноцид да правел некаде незнам, да Нетанјаху прави, Трамп морално го подржува, исто и Украина но тоа не е исто да си навивач и да си директен учесник во геноцид.
Трамп е каубоец, битанга , силеџија, влегува во салон со нога отвара врати, но спрема Бајден, Сорос, останати сатанисти и цвеќе за мирисање.
Незнам како може да проголтате шарена револуција за дваесетти пат, овој пат поводот е Епштајн, жртвата одново е Трамп, мислите дека тој центар што ја мултиплицира таа хистерија овој пат е добар.
Утре друг ден со шарените куртони пред амбасада и барајте оставка на Трамп.
Таман работа да сме истомисленици во се. (некој ќе се посомнева дека се работи за двоен налог ;) )

Ај вака можеби ќе биде појасно:
-Трамп дава севкупна логистика на ционистичкиот режим во Израел, што имплицира дека ИНДИРЕКТНО (барем според до сега достапни информации) врши Геноцид;
-Трамп за цело време дава или продава оружје на Укро-наци хордите во Украина што во крајна линија оневозможува да се постигне мировен договор, на страна што се фали дека бил првиот прецедник на САД кој почнал да ВНЕСУВА оружје во Украина, ЗНАЧИ не се работи за МОРАЛНА подршка туку за директна ВКЛУЧЕНОСТ во воените случувања во Украина(по се изгледа и ти поверува во неговите трабуњања за мир и дека воспоставил МИР во дури 8 или 9 војни -на страна тоа што ако едната страна од завојуваните се САД тогаш да може многу лесно да биде вистина тоа што го говори- особено со мирот помеѓу Азербејџан и Албанија се докажа....

Не, не правам споредба на Трамп со претходниците сите до еден се погубни за Македонија и македонската држава, ја уништија, повеќе не постои и сега сум требал да бирам помеѓу еден и друг пееееофил е па не бирам сите се педофили и точка.
На почетокот имаше неколку потези кои се/беа ОК но набрзо го ставија во машина и сега не гледам разлика помеѓу него и неговите претходници се е тоа исто гомно.
Сорос е инструмент на САД цело време беше финансиран од владата на САД значи спроведуваше нивна политика значи тој треба и мора така да се гледа.

За аферата во која Трамп се докажува како ПЕЕЕОООФИЛ го браниш и велиш дека била местенка, може ама изнеси некој аргумент, не е доволно да ги прогласиш за шаренокуртонци треба нешто повеќе, еве изнеси и ако е издржано ќе речам дека Трамп го местат.

И ако сакаш искрено баш ме заболе дали е вистина или не, ВАЖНО е да се распадне САД и да видиме бел ден!
Се надевам горното ти е јасно.

П.С.
Кога веќе ме праќаш со некакви си шаренокуртонци да сум барал оставка од Трамполина пред САД амбасада (исправно е пред зданието на губернаторот на Северџганистан) еве и за тебе еден предлог земи ги твоите истомисленици што значи луѓе кои не им смета пеееофилство и геноцид и одете пред УСА амбасада и барајте да добие нобелова оваја Трамполина.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom