Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    768
Гледав снимки од фронтот ова шо се дешава со дроновиве е хорор. Значи ги забиваат дронове во телото на непријателските војници.Нејќам ни да замислам каква е сцената после таков удар.Има огромни жртви на двете страни предизвикани најчесто од дронови,артилерија и нагазни мини.Ретко кој гини од лесно огнено оружје. Шупаци словенски како ги нашупчија вака да се мелат меѓу себе ? Боздогани глупи.

Да, да, на Телеграмџии ќе веруваш. Ако Русите имаат 150 000+ мртви, колку мртви имаат тогаш Украинците?

Инаку, еве ти обратно, се масакрираат и Украинци, со тоа што овие се бегалците, а каде ли се бранителите...
Имаш под секоја објава линк со потврда провери си сам ако не ми веруваш

За кои окупатори збориш?

И двете страни се окупатори во војнава.
За тие кои ја нарушуваат територијата на суверена и меѓународно признаена држава патем претходно на истата и дадоа гаранција за нејзините граници во замена за предавање на нуклеарното оружје

Гледав снимки од фронтот ова шо се дешава со дроновиве е хорор. Значи ги забиваат дронове во телото на непријателските војници.Нејќам ни да замислам каква е сцената после таков удар.Има огромни жртви на двете страни предизвикани најчесто од дронови,артилерија и нагазни мини.Ретко кој гини од лесно огнено оружје. Шупаци словенски како ги нашупчија вака да се мелат меѓу себе ? Боздогани глупи.
Орките од русија не се никакви Словени, тоа се џган од фино-угри, татари и други азијатски дивјаци. Би ги нарекол азијатски шиптаpи

За тие кои ја нарушуваат територијата на суверена и меѓународно признаена држава патем претходно на истата и дадоа гаранција за нејзините граници во замена за предавање на нуклеарното оружје
Секако, секако, на 6-ти август 2024, Украина ја наруши територијата на суверена и меѓународно признаена држава и со тоа стана окупатор.

Легалистички гледано, оваа песна можеше да ја пееш до 6-ти август 24-та. После тоа и Украина спаѓа во окупаторскиот кош.

Така иде тоа со меѓународното право. Инаку, ќе беше легално Евреите после Втора Светска да им убијат 6 милиони на Германците.

Последно уредено:
За тие кои ја нарушуваат територијата на суверена и меѓународно признаена држава
Мислиш на Америте кога дефакто 2014та направија државен удар во Украина - дека ја нарушија територијата на суверена и меѓународно признаена држава? Така? Државен удар и ставање амерички марионети на власт - тоа е јeбeно големо „нарушување на сувереност“.

Ваљда на тоа мислиш, ако си кадарен за процесот. Пошто човек способен за размислување разбира дека тогаш 2014та после Мајдан почнаа срањата и војната во Украина.
Автоматски споено мислење:

ММЕ сите на западна страна, од државници до нафо навијачи - сите по ред се делузионални.
Еве го Подољак вели Покровск не бил опколен, напротив таму Украина победува и украинските специјалци ги чистат тие малку преостанати живи Руси таму.

Последно уредено:
Секако, секако, на 6-ти август, Украина ја наруши територијата на суверена и меѓународно признаена држава и со тоа стана окупатор.

Легалистички гледано, оваа песна можеше да ја пееш до 6-ти август 24-та. После тоа и Украина спаѓа во окупаторскиот кош.

Така иде тоа со меѓународното право. Инаку, ќе беше легално Евреите после Втора Светска да им убијат 6 милиони на Германците.

Мешаш баби и жаби, после Крим и 24.02.2022 таа нецивилизирана вукојебина ги прекрши сите меѓународни норми и за неа после тоа веќе не важат никакви права. Тоа е како да кажеш во ВСВ окуптаори се сојузниците во 1945та кога влагаат у нацистичка Германија

Мислиш на Америте кога дефакто 2014та направија државен удар во Украина - дека ја нарушија територијата на суверена и меѓународно признаена држава? Така? Државен удар и ставање амерички марионети на власт - тоа е јeбeно големо „нарушување на сувереност“.

Ваљда на тоа мислиш, ако си кадарен за процесот. Пошто човек способен за размислување разбира дека тогаш 2014та после Мајдан почнаа срањата и војната во Украина.

ММЕ сите на западна страна, од државници до нафо навијачи - сите по ред се делузионални.
Еве го Подољак вели Покровск не бил опколен, напротив таму Украина победува и украинските специјалци ги чистат тие малку преостанати живи Руси таму.

Прво Мајдан се случи затоа што тогашниот претседател ги прекрши сите предизборни ветувања на избори кој ги доби тесно, т.е. ги добиваш изборите за влакно на лаги и после си тераш друга агенда. Исто како со уставобранителите кај нас од 27ми кои беа предизборно превеслани од дпне а после истите дпне им дадоа пратеници да го истуркаат тоа, ако Мајдан е незаконски и уставобранителите кај нас се терористи

Друго соседна држава ама баш ИЧ кур не треба да ја боли што се случува внатре во Украина, тоа е нејзин личен проблем и никој нема никакво право да и се меша

Имаш под секоја објава линк со потврда провери си сам ако не ми веруваш
Хаха, каков доказ човече. Утре да измислам некој лик и да пишам дека умрел на Фејсбук, овие Телеграмџииве ќе го пишат. Многу веродостоен извор :facepalm:...

Мешаш баби и жаби, после Крим и 24.02.2022 таа нецивилизирана вукојебина ги прекрши сите меѓународни норми и за неа после тоа веќе не важат никакви права. Тоа е како да кажеш во ВСВ окуптаори се сојузниците во 1945та кога влагаат у нацистичка Германија
Инвазијата врз Курск, на исто легално рамниште ги донесе.

ВСВ легалистички е скроз друга прича у однос на сите војни подоцна, највеќе заради објавувањето на војна, кое речиси воопшто не се користи после.

Инаку, потполно истите меѓународни норми ги прекрши и Украина кога влезе во Курск.

ги прекрши сите меѓународни норми и за неа после тоа веќе не важат никакви права.
rofl, ова не го ни видов првично

од гз го извади ова?
сам си го измисли или у невладина ти рекоа вака да пишеш?

Друго соседна држава ама баш ИЧ кур не треба да ја боли што се случува внатре во Украина, тоа е нејзин личен проблем и никој нема никакво право да и се меша
Cekaj go sega mastermajndot na baterii Vanco da ti propoveda kako ne ti rabotat procesite da razberes nesto, i koga ke go plesnes so ista mera, ke kuka ko mlada picica kako „me vregaat mene a jas nikoj ne gibam“..

Kako USA ne smee da se mesa, a Rusija smee...Dvojni standardi?Sto bese toa??

Cekaj go sega mastermajndot na baterii Vanco da ti propoveda kako ne ti rabotat procesite da razberes nesto.. Kako USA ne smee da se mesa, a Rusija smee...Dvojni standardi?Sto bese toa??
не, не, не е тоа како САД смее да се меша, да напаѓа, а Русија не
и двете, у крајна линија, не смеат да напаѓаат

Ова е - како цел свет не и стави санкции на САД кога ја напаѓаа Србија, Афганистан, Ирак, Гватемала, Гранада и тн. и тн.
Како сите невладини и УЧК гомна не квичевте волку кога беа тие напади?
и сл.

не, не, не е тоа како САД смее да се меша, да напаѓа, а Русија не
и двете, у крајна линија, не смеат да напаѓаат

Ова е - како цел свет не и стави санкции на САД кога ја напаѓаа Србија, Афганистан, Ирак, Гватемала, Гранада и тн. и тн.
Како сите невладини и УЧК гомна не квичевте волку кога беа тие напади?
и сл.
Lave, jas smetam deka nitu Rusija nitu SAD nema pravo da im se mesaat na treti zemji za nivnata nadvoresna politika, a vo krajna cel, a skraja da e nitu da gi napaga za toa...

Da, bev protiv bombardiranjeto na SAD vo Srbija, i sega sum protiv akciive na Rusija vo Ukraina i ke bidam protiv SAD ako eventualno vlezat vo Venezuela...

Lave, jas smetam deka nitu Rusija nitu SAD nema pravo da im se mesaat na treti zemji za nivnata nadvoresna politika, a vo krajna cel, a skraja da e nitu da gi napaga za toa...

Da, bev protiv bombardiranjeto na SAD vo Srbija, i sega sum protiv akciive na Rusija vo Ukraina i ke bidam protiv SAD ako eventualno vlezat vo Venezuela...
Наивен си баце....Украина не постои, позади неа стои цел Колективен Запад rules based order кој војува со Русија.

Наивен си баце....Украина не постои, позади неа стои цел Колективен Запад rules based order кој војува со Русија.
I ti si brate naiven...Tocno, ne vikam deka Ukraina nema poddrska od zapad...No edno e so zapadot vo Ukraina si go trosi `gjubreto`, dodeka trupi (osven komandni strukturi za obuka na Ukrite) nema, a drugo e da vojuva so full kapacitet:toe:...

Taka Rusite sakaat da go prikazat a vie im veruvate, demek eve protiv site sme...Ne ste...Toa vi e za da si go opravdate faktot deka ne ve biva Ukraina da ja pobedite, shto planiravte za 3 dena :misticen:

Прво Мајдан се случи затоа што тогашниот претседател ги прекрши сите предизборни ветувања на избори кој ги доби тесно, т.е. ги добиваш изборите за влакно на лаги и после си тераш друга агенда. Исто како со уставобранителите кај нас од 27ми кои беа предизборно превеслани од дпне а после истите дпне им дадоа пратеници да го истуркаат тоа, ако Мајдан е незаконски и уставобранителите кај нас се терористи

Што не ти е јасно во фактот „извршен државен удар во Украина 2014-та“?
Какви бре „прекршени предизборни ветувања“ какви бакрачи. Па исти такви срања („прекршени предизборни ветувања“) се дешавале во Украина, се дешаваат во цел свет па и во САД? Но каде виде насилна промена на власт? Во САД нема „прекршени предизборни ветувања“? Еaбагo во САД воопшто нема ни е „извршени предизборни ветувања“, дотолку се лаже и ништо не се исполнува.

Кои бре „предизборни ветувања“ ги исполни Зеленски? Дали Зеленски им вети на Украинците дека сите мажи ќе им изгинат по ровови (тие што не избегаа на време)? За тоа не се прават демонстрации?

Но ти со цел памет идеш овде и државен удар извршен од платеници и снајперисти не го гледаш како државен удар?

Кои „демонстранти“ бре со снајпери убиваат војска и специјалци кои бранат држава??
Не си оволку глуп, со сила се правиш таков. Мислам еј - не се правиш глуп туку КОЛОСАЛНО ГЛУП!

После Мајдан си ја научија лекцијата Русите. На САД не им поминаа истите срања во Казакстан, не поминаа годинава во Грузија. Исто и во други држави, не помина. Затоа што Русите активно помагаа (и си штитеа интереси).

Мислам еј, ова е толку зборувано, дискутирано... Им се сере на повеќето кога ова ПАК СЕ ДИСКУТИРА. Па уште кога се појавуваат падобранци, па уште такви како тебе кои на секои неколку месеци се појавувате со ИСТИТЕ РЕТАРДИРАНО ГЛУПИ СРАЊА... Аман: Не! Украина не е суверена држава. Не! Русите не влегоа од кypташак туку за да се одбранат од САД. Аман! Уште на вас неколку заглавени во пропагандата од 2022-ра не ви е јасно. Дури ни НАФО веќе не ги верглаат истиве овие срања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom