Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, edno prasanje decki, mi se pojavuva cuden zvuk na zabrzuvanje negde okolu 50 60 kmh, kako zvuk na zuburkanje ili sise so voda da se klati, se raboti za audi q8 2019 50tdi, video vo prilog

Ne mozam da uploadnam video, eve link, se slusa negde okolu 3ta 4ka sekunda

Автоматски споено мислење:

Провери кровот, патосниците да не ти е поплавено. Мене кога ми беше поплавена од дожд ми се кламуцкаше така. Дури иако е суво може да има вода под тепихот пошто е водоотпорен.

Провери кровот, патосниците да не ти е поплавено. Мене кога ми беше поплавена од дожд ми се кламуцкаше така. Дури иако е суво може да има вода под тепихот пошто е водоотпорен.
Ama samo na ubrzavanje go dava, ako e od voda nesto ke bide celo vreme i koga ne davam gas a kolata odi 60, ovde bas specificno koga davam gas go dava zvukot, chatgpt vika mozno e nekoe crevo da e skinato

Zdravo, edno prasanje decki, mi se pojavuva cuden zvuk na zabrzuvanje negde okolu 50 60 kmh, kako zvuk na zuburkanje ili sise so voda da se klati, se raboti za audi q8 2019 50tdi, video vo prilog

Ne mozam da uploadnam video, eve link, se slusa negde okolu 3ta 4ka sekunda

Автоматски споено мислење:
А може и од гумите да тропа ако има некое камче влезено во грајферот :icon_mrgr:

Не се разбирам многу во автомобили посебно во новиве модерниве називи и технологии, што значи благ хибрид ? Кои се недостатоци на истите при купување на нов автомобил ? Гледам како опција Dacia Duster па затоа ме интересира

Иако повеќето што ги консултирав викаат за тие пари подобро Шкода октавија или Тојота корола да земам

Не се разбирам многу во автомобили посебно во новиве модерниве називи и технологии, што значи благ хибрид ? Кои се недостатоци на истите при купување на нов автомобил ? Гледам како опција Dacia Duster па затоа ме интересира

Иако повеќето што ги консултирав викаат за тие пари подобро Шкода октавија или Тојота корола да земам
има мала батерија и мал електромотор кој го потпомага класичниот мотор со внатрешно согорување колку полесно да забрзува. на кочење и на удолницибатериите се полнат од електромоторот кој во тие услови работи во режим на генератор

Se e ubavo dodeka ne se rasipi neshto vo toj hybridniot del.
Togash doajgaat smetkite. Vo sekoj sluchaj baraj kola so najgolema garancija pa makar i 1-2 iljadarki povejche da platish!

Inache za Dacia citam po internetov nemala dobra premin od Benzin na Elektro i imalo seckanja i sl.

Дастер, октавија, корола
Доста различни СУВ наспроти кола, седан, хечбек,комби небитно

Mild hybrid имаат ептен мала батерија и мал електро мотор кој најчесто е до 30км на саат. Ретки се тие што идат поголема брзина на тој мотор.

Тојота колку што знам оди на поголема брзина со истиот така што би имал некоја заштеда со неа и во возење градска

Од овие 3 производители Тојота исто има најдолга традиција на вакви возила, дачија се ептен нови во областа

Pred dve nedeli vozev Q7 50tdi 2024god sho mi bese daden na besplatno testiranje od Audi na 2 dena ali prodolzija na 3 dena. Kolata e 286ks, tezi 2.2t i pokazuvase okolu 8-9l na 100km i toa pak so menjac u sport.

Problem u mk e sho shitkaat koli so pola milionce i im kazuvaat menjaj ulje pocesto za da ti trae motorot.

Многу е погоден тој мотор со потрошувачка, како и да го возиш, дури и да е комбинација од Dynamic Mode + S менувач. Кај мене е на 7,7 комбинирано, со тоа што на долги релации е околу 6-6,2, што е нереално за кола со скоро 300кс. Се е убаво, се дур не цркне малиот алтернатор кој чини 2000Е да се замени. А цркнува на скоро секое mild hybrid Ауди, кое ке дојде на изминати околу 110-150к.

Многу е погоден тој мотор со потрошувачка, како и да го возиш, дури и да е комбинација од Dynamic Mode + S менувач. Кај мене е на 7,7 комбинирано, со тоа што на долги релации е околу 6-6,2, што е нереално за кола со скоро 300кс. Се е убаво, се дур не цркне малиот алтернатор кој чини 2000Е да се замени. А цркнува на скоро секое mild hybrid Ауди, кое ке дојде на изминати околу 110-150к.
Ако живееш на запад ќе знаеш дека реалната цена на "поправките" е 8х помала него ли колку би коштала во МК, пошто на запад па дури и во овластени сервиси најчесто на пример тој малиот алтернатор ќе има некаде кородиран контакт на батеријата, мајсторот ќе го зачисти контактот и напраи ресет на компјутетот и оп ќе ти наплати "нов мал алтернатор"

3 пати го гледам истиот филм.

Ако земаш лининг за 4 години е сеедно дали е благ, солен, тежок хибрид. Ако ја купуваш кеш или на кредит, тогаш хибрид во било каков облик се за избегнување. (Low resale value)

Ако земаш лининг за 4 години е сеедно дали е благ, солен, тежок хибрид. Ако ја купуваш кеш или на кредит, тогаш хибрид во било каков облик се за избегнување. (Low resale value)
Ako zemi Lizing za 4 godini ce ja plati pola Kola shto znachi na krajot ima 50% zaguba.Za ogranicuvanjata sto mu gi nosi lizingot i da ne zboruvam.
LIzing e isplatliv samo za firma zatoa shto mozhi da go odbie od danokot i na krajot mu doajga kolata gratis.
No mislam deka clenov saka da si kupi za nego lichno.

каков хибрид какви бакрачи, само проблеми со тие коли може да се има на долг рок. Освен Тојота можеби која ги има усовршено тие возила. За другиве марки сум многу скептик.

Ako zemi Lizing za 4 godini ce ja plati pola Kola shto znachi na krajot ima 50% zaguba.Za ogranicuvanjata sto mu gi nosi lizingot i da ne zboruvam.
LIzing e isplatliv samo za firma zatoa shto mozhi da go odbie od danokot i na krajot mu doajga kolata gratis.
No mislam deka clenov saka da si kupi za nego lichno.
Тоа е јасно, али еве тука има членови кои не го разбираат тоа а и голем дел од обичниот народ во западните држави, пошто математиката слабо им оди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom