Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
мислам дека ќе има уште некој период пердашење на фронт пред да ја свиткаат опашката украинците и европјаниве.

коалицијата на неспособните :kafence:
GysUVpKWYAAx0C7

Последно уредено:
Јаден тој украински народ кога овие ги мелат како месо..

мислам дека ќе има уште некој период пердашење на фронт пред да ја свиткаат опашката украинците и европјаниве.

коалицијата на неспособните :kafence:
GysUVpKWYAAx0C7

GysW6mlWIAMN9vR

Another body exchange took place

In "confirmation" of Syrsky's words that Russia suffers five times more losses, another exchange of servicemen's bodies took place.

Russia returned 1000 corpses to Ukraine.

Ukraine gave us the bodies of 19 of our heroes.

Колку треба да си глуп за да бидеш на страната на ЕУ и Британија у било која геополитичка констелација денес?

Оноа, глуп си чак и да си на страната на ЕУ и Британија кога другиот избор ти е ИСИС.
Неверојатно самоубилачка политика и идеологија. Немање допир со реалност.

За среќа, ЕУ и Британија беа на страна на сите наши душмани (Албанците, Бугарите, Грците...) при споровите со нив, колку и да беа нивните барања бизарни. Да беа на наша страна за било што, ќе ми беше срам.

Последно уредено:
Неверојатно самоубилачка политика и идеологија. Немање допир со реалност.

Никаков. Никаков допир со реалност... Ама ако пробаат, испратените војници ќе бидат спржени во првата прилика СО ПРИОРИТЕТ. Па после ќе видиме што планираат за следниот чекор. Пошто ретардирано е дека не очекуваат спржување... Или можеби мислат дека наеднаш Русите ќе престанат со нападите само затоа што дошле и западни редарди во Украина? :unsure:

Браво А1!
Каква вест!
неверојатно.

не кликајте, тоа е целата вест, нема друг текст
цела страна на нивната страница за вест у која украинска пратеничка рекла дека ако имаш работа со Русите, треба да пазиш

The Delicate Exit

My coalescing sense of the underwhelming Alaska Chats is that Russia has not materially varied from its longstanding terms.

Trump rolled into town with his "stealth" flyover, imagining he was the one giving an audience to Putin.

From start to finish it was perfectly evident to any discerning observer that it was just the opposite, and that Putin was there to repeat and to emphasize Russia's apparently inviolable terms.

As I understand it, the Russians have said they will implement a conditional temporary ceasefire in the south while NATO/AFU forces withdraw from Donetsk.

No one has said anything about ending the Special Military Operation, nor of the disposition of territories.

In essence, the Russians are saying:

“We’ll temporarily stop destroying you on the southern part of the line of contact while you retreat from the northern part, and then we’ll demand you also withdraw from the southern part, and lay down your arms.”

I cannot understand how so many people seem to doubt the resolve of the Russians to continue fighting western forces for years to come pursuant to their clearly enunciated objectives.

In each successive year of this war, Russian strength has augmented across the spectrum. Russia is not only outproducing the combined west by several multiples, but their military hardware is now indisputably superior in most key categories.

The only exit route for the US/NATO is capitulation, which in this instance entails withdrawing NATO military presence to the 1997 borders, as stipulated in the NATO-Russia Founding Act of 1997.

How they opt to frame that capitulation is up to them.

As I noted in my February 2024 analysis of the Tucker Carlson interview of Vladimir Putin:

Tucker Carlson: Do you think it is too humiliating at this point for NATO to accept Russian control of what was two years ago Ukrainian territory?

Vladimir Putin: I said let them think how to do it with dignity. There are options if there is a will.

Up until now there has been the uproar and screaming about inflicting a strategic defeat on Russia on the battlefield. Now they are apparently coming to realize that it is difficult to achieve, if possible at all. In my opinion, it is impossible by definition. It is never going to happen.

It seems to me that now those who are in power in the West have come to realize this as well. If so, if the realization has set in, they have to think what to do next. We are ready for this dialogue.

That both Tucker Carlson and others have failed to correctly interpret Putin’s words is incomprehensible to me. So permit me to paraphrase them in language that is perhaps more understandable to the dimwitted and disingenuous people in the west who continue to misrepresent them:

“We offered them an early out, and they rejected it in favor of an appeal to arms in order to inflict what they imagined would be a severe strategic defeat against Russia on the field of battle. But their reach greatly exceeded their grasp. They cannot defeat us. Now let them seek a delicate exit from the mess they’ve gotten themselves into — but we will achieve our objectives.”

No matter how the would-be masters of empire try to spin defeat into victory, most everyone around the world will still know the score. And it is this disabused illusion of imperial military supremacy that will rapidly accelerate its inexorable decline.

Според првичниве сигнали изгледа сепак Зељо си легнал на брашното за препуштање на територии, само сакал безбедности гаранции од страна на Сад и Нато кои би се дефинирале во наредните 10тина денови. После тоа трилатерална средба со Путин и веројатно договор

Да се надеваме дека војната помеѓу два исти народи ќе заврши конечно
Ако вака се завршат нештата, Путин е тој што легна на брашното, од страв дека америте ќе ја стопираа Индија да купува руски енергенси.

Да резимираме што резултираше од 3 и пол години војна и огромни загуби во луѓе, финансии и углед за Русија:

1.Европа се шифтува од тоа да купува руски енергенси
2. Ерменија се тргна од сферата на влијание на Русија
3. Азербејџан стана анти-руски настроен
4. Русија ја загуби Сирија
5. Шведска и Финска станаа членки на НАТО
5. Украина си изгради национален мит на база на борба за независност против Русија
6. Украинскиот народ неповратно стана про-европски и американски ориентиран
7. Цела Украина функционира во економски, безбедносен, трговски, социјален, владин-невладин аспект во состав на западните рамки, а и веќе меѓучовечките врски со западот се воспоставени преку милиони украинци кои сега живеат на Запад.
8. Америка ги доби украинските природни ресурси
9. Европа се обврза да купува уште повеќе американско оружје и енергенси

Русија што доби?
Две и пол разрушени области

Ако погледнеме наназад, Путин е виновен што дојде до Мајдан, виновен е за начинот на кој реагираше за време на Мајдан, то ест не реагираше, него само го окупира Крим додека протестите во другите области ги остави на цедило и придонесе до официјализирање на анти-руските сентименти меѓу населението во периодот после 2014 та година.
Онда беше прелажан два пати за време на Минските договори, после тоа тотално погрешна тактика примени во 2022, мислејќи дека ќе се прошета до Киев и ќе ја собори владата за неколку дена и за да сега ако си легне на брашното, ќе биде црешката на тортата на катастрофални политики кон Украина.

Ако вака се завршат нештата, Путин е тој што легна на брашното, од страв дека америте ќе...

Да резимираме што резултираше од 3 и пол години војна и огромни загуби во луѓе, финансии и углед за Русија:

Да, еве и Макрон се согласува.

GyttHCjXsAAi9-y

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom