- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 3.089
- Поени од реакции
- 5.205
Usa stanaa ko makedonija.. So sekoja naredna vlast (premier/pretsedstel) polosi i polosi stanuvaat..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оти не ја пишуваш целосната слика. Остај Блумберг лефтоиди.Овај е новиот директор на тоа заводот за статистика на САД
Чек сега да ти објаснам оти ова абдалов што го клале за главен објаснува дека ....Оти не ја пишуваш целосната слика. Остај Блумберг лефтоиди.
E.J. Antoni, the economist tapped by President Donald Trump to lead the Bureau of Labor Statistics, suggested suspending the agency’s closely watched monthly jobs report, arguing that its underlying methodology, economic modeling and statistical assumptions are fundamentally flawed.
In an interview with FOX Business ahead of Monday’s nomination announcement, Antoni criticized the data behind the monthly jobs report as unreliable and frequently overstated, warning that it misleads key economic decision-makers from Washington to Wall Street.
Во право си за статистика. Како сакаш можеш да ја масираш.Чек сега да ти објаснам оти ова абдалов што го клале за главен објаснува дека ....
Има ЛАГА, ГОЛЕМА ЛАГА и СТАТИСТИКА
Што е многу глупаво од човек кој се нафатил тоа да го прави и очигледно е политички мотивиран. Како може држава како САД да нема реал тајм податоци со толкава дигитализација?
Овие се бетер од македонските политичари, мислам сегашната влада, дури и албанските политичари се однесуаат попристојно, од оваа таканаречена влада на САД.
Јас само тоа сакам да го кажам.
Во право си за статистика. Како сакаш можеш да ја масираш.
САД не можеш да ја споредиш со Македонија, иако двете се Републики со демократски избрани репрезентативци, САД е федерална република, што значи дека федералните установи чекаат податоци од 50те сојузни држави плус DC и Порто Рико. Кога ќе има закаснување со тие податоци, се наслонуваат на модели наместо да чекаат сите податоци да дојдат. Тука иди проблемот, затоа ревизија имаше под Бајден (2024) за 828,000 работни места а 252,000 под Трамп (2025). Затоа и Трамп ја избрка шефицата.
Затоа и Антони сака да го суспендира репортот дури не се решат проблемите со државите што каснат во репортите. Сликата што Блумберг сака да ја прикажи е дека новиот шеф за статистика сака да ја прекине статистиката. Тоа е лага, и тоа голема лага.
Не се согласувам дека Јужна Кореа и Јапонија се во лоши односи со САД. Се сеќавам на веста што беше пласирана од Кинеска страна дека Јужна Кореа, Јапонија и Кина заедно ќе одговорат на тарифите. Може сам да провериш, тоа беше речено од Кинески медиум без официјална поткрепа од Јужна Кореа и Јапонија.Чим ти така викаш, најверојатно е така, сепак си ти во САД, а јас во Македонија, од кај можам јас да знам како е.
Еве да те прашам, со оглед дека мојата перцепција на настаните е грешна, како го објаснуваш фактот дека во 200 дена Трамп успеа да ги еби односите со Јужна Кореа, Јапонија, Индија и Бразил.
Во моментов како што гледам сите овие самите му се јауваат на Си за разговор?
ова све плаќа Кина
![]()
Цените на производите што ги извезува Кина во Сад сигурно не се со иста цена како пред покачување на тарифите туку качени се % со зголемување на тарифите. Така да народот го плаќаат главниот цех, ок и буџетот се полни ќе има за војни повеќе пари
Ако Француски вино извозна цена било 10 евра сега ќе биде 11.5, во маркет ако била цената 20 евра сега ќе биде 21.5