Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Дк,
29 Completed.
Почна да се ситни последната единка од 3тата децинија.
Доволно време да влезам подготвен во 30тите и да почне да се ситне 4тата децинија.
Завчера таткоми беше на погреб кај негов вујко роден 1936та, починат на 89 години буквално на нога и до последно пешки идеше до пазар и пазареше за 3 генерации. Башка 2 пензии, македонска и германска. Им еба матер на 2 пензиски фонда - 20+ години ги цицаше.

Нека биде милостив и скромен господ, нека го земе неговиот пример за животен век и нека го преслика првенствено на моите - а потоа ако може и на мене и на сопругава.

*пс неговата сопруга е сеуште жива и го испрати со сите почести на нога - на 90+

**ппс во тоа време било пракса мажот да земе 1-2 или повеќе години постара жена - за да биде добра домаќинка. И мојата асли баба беше постара од мојот асли дедо.

Последно уредено:
Многу се смеам кога збориме за образование, со колеги, било кој. Имаме нови на работа, им викам заврши факултет?
Да. На кој? На УТМС или Американ кога ќе ми речат. Тоа факс ли е бе?

Денеска прв ден на работа после некој ден по дома, не знам уште кај се наоѓам. Тлото ми е тука и умот, гледам функционира све по автоматизам, ама душата ми останала дома, се бања у базенче и пие пиво.

ДК,

Не знам кој е братов, нит ме интересира тоа. Ама како вакви тешки дебили доаѓаат до вакви коли бе?

Не може да паркира на друго место? Џабе кола, џабе сѐ, сељак е сељак. Колата не може да те направи господин.

IMG_1336.jpeg

Only 7, but still better than the 10 commands:

Principles of Lucid Living

1. Need nothing to be someone.

You are not your image, your wealth, your following, or your possessions. If you need something to feel real, you’ve already lost yourself.

2. Refuse to lie — especially to yourself.
No self-flattery, no borrowed convictions, no convenient illusions. Say less, but let it be true.

3. Own what you do — or don’t do it.
If you can’t look yourself in the eye after doing something, don’t do it. Integrity is a private matter first.

4. Be invisible to the system.
The machine runs on attention, debt, and distraction. Stay light, stay quiet, stay outside. Use what you must, but don’t let it use you.

5. Work with your hands, rest with your mind.
Avoid becoming all theory. Chop wood. Repair things. Feed others. Keep your body close to the ground.

6. Let silence win sometimes.
Don’t fear emptiness. It teaches. It sharpens. It clears the residue of noise. Let it speak.

7. Don’t fear being small.
Greatness in this world is often just corruption in a suit. Be small. Be clean. Be watchful. And remain free.

До сега сум утињал и карактери и проценки и што све не, јебига човечки е ваљда. Една единствена работа ми е до ден денес потврдена, простите луѓе незнаат три збора да кажат - те молам, извини, фала. Таа стока од луѓе смета дека е безгрешна, дека е секогаш во право за се, дека е жртва во сите прилики, дека сите нив им должат само, дека се им следува. А ги има многу, онака у фаца му гледаш дека ко жаба у уста да му влегла кога треба да каже еден од овие три збора. Простотилукот е бетер од сиромаштијата, ако сиромавиот е жив ѓаол, незнам овие у која категорија би ги сврстил.

Кучињава во 21 век добија статус на митски суштества.Во комшии дојде еден брачен пар шо цело време муабетат за своето куче марка мутант,како за свое дете.Цело врме напомениуваат дека кучето намирисувало лоши љуге затоа лаело.Џукелава ја малтретира цела зграда со лаење па ми пукна филмот им викам па и Хитлер имал куче како не го намирисало???Ќе спасеше милиони животи.

ДК

Беља работа овие мобилниве :mad: абе во другата соба лежи и гледа на тв некојси тепачки таму, двајца во ринг цели крвосани и ми праќа порака:
- ај жити мене направи ми едно кафе.

Пизда ми ти материна, сега ли најде кога гледам серија :mad:

Заборавивме да збориме, да викаме гласно....еххххх, а порано пред мноогу години, јас долу на приземје, тој најгоре, на кров на зградата...

- Доброоиооо е!
- Неееее, врти врти
- Сега како е?
- шуштииии, шуштииии...ај пополека!
- Овдееее, какооо е!
- Ааааа супееер, стој така, не мрдај

Пола саат една антена местевме и цела зграда слушаше, а сега го мрзи да викне, полесно му е да напише.
Да ти се пљукнам во модерниве телефони...ич не се интересни.

Којзнае колку боли да си ментал ко Костич и цел ден да го трошиш на отварање нови јузери во обид да се претставиш како "кул гај", само за да сфатиш дека си пак баниран :pos:
Screenshot_20250805_001159_Chrome.jpg

Драга,

Подобра одлука од онаа да дадам отказ и да започнам со нова работа не можеше да донесам.
Кога го потпишав отказот бев најсреќен човек тој ден.

Види го Костиќ каква будала. Секогаш кога ќе креира 10 профила и ќе добие бан на сите во рок од исто толку минути, сум се прашувал како не го мрзи со имејлови и тоа слично да се замара, а лудајава користел некои сомнителни страни кои нудат краткотрајни имејлови нешто слично на burner phone.
Којзнае што се нема овој на компјутерот/телефонот инсталирано за да може да постира видеа од јутуб и текстови на Кајгана форум кои едвај 10 души ги гледаат пред да се избришани.
А да, и да му се испичка на Парва за ферка. Тоа е една од дешавките која заслужува да е во ретроспективата за 20 год. на Кајгана. Го викаше Парва на ферка кај авиончето, не се појави па после демек со 12 албанци на маса седел да не се гибал. :D:LOL::facepalm:

1000016126.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom