Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

И Ливерпул беа во тежок пост за времето на нашите блесоци,ама ќе се сложете дека ние многу појако лупнавме на дното, ако не и го пробивме.Тие барем тогаш беа стандард топ 4 ние многу јако го фативме дното и ме го пуштаме
Далеку беа од стандардни 4ти али барем не лупнаа ко нас 14ти.

Ќе пазариме уште нешто до крај на летниов период. Е сега имаме сериозни ограничувања ова лето како данок од глупостите од минатите трансфери, како и од лошите пласмани од минатите години.

Нема да преплаќаме и тоа е добра страна на култутрата што ја наметнуваат Берада и Вилкокс. Ми личи дека стратегијата е да се атакува по ПЛ играчи и донекаде е добра.

Топ таргетите ги реалзиравме доста рано во Куња и Мбеумо. И иако не се доведени како звезди, можат многу да понудат на клубов.

Играме само ПЛ плус куповите. На секоја позиција и без отпишаните имаме по 2 играчи. Треба само да се надоградиме на 9ка и да подобриме на реализација, како и голманската позиција. Искрено ни фали и добар енергичен играч во средината, но имаме премногу играчи за тие 2 позиции. Касе, Угарте, Мејно, Бруно, Колиер, а може да се придодаде и Маунт и да не ги заборавиме младинците. Кога некој би ослободил место од нив, може да се размисли и таа позиција.

Лимитирани сме со средства за да пукаме по 70м и јак договор и затоа ќе се ценкаме по Воткинс некој период според мене. Другата позиција е голманската...Мартинез би ми бил привлечен бидејќи е појак карактер од Онана и може играчите пред него да ги командува доста добро. Белгиецот не знам каков голман е.

Статива у прва минута, и 1:0 Бруно од пенал. Нека му се множат. Фала на стримот колега.

Куња изгледа ќе флопа.
Кој паметен му ја лупна двојката на Далот? :tapp:

Последно уредено:
Угарте и Мејно одлични во средина, Бруно и Куња исто така. Имаше интересни комбинации, акции... Доргу ме изненади позитивно, доста напреднат делува. Амад беше слабо инволвиран во играта, некако цело време од лево напаѓавме. Хојлунд стандардно лош.

Незнам зашто вака ни прават секоја година првите текми у Америка агилни зимаат топки на средина, препаметно се позиционираат, и доаѓа сезона камен до камен. И да, Хојлунд треба да си оди, има фудбал у него али не во Јунајтед. Урочен е или што му е незнам.

Ништо не покажа освен што е агресивен.
Нов е , секогаш треба време за новите играчи, нова средина нови соиграчи нов пристап кон играта, јас мислам дека че биде еден од најдобрите заедно со Мбеумо .
Очајно ни фали шпиц и физички јак среднјак , знам нема купување додека не се продадат идиотите. Вака ако останиме важно нема да се бориме за опстанок но за 6то до 8мо место ќе има битка.

Нов е , секогаш треба време за новите играчи, нова средина нови соиграчи нов пристап кон играта, јас мислам дека че биде еден од најдобрите заедно со Мбеумо .
Очајно ни фали шпиц и физички јак среднјак , знам нема купување додека не се продадат идиотите. Вака ако останиме важно нема да се бориме за опстанок но за 6то до 8мо место ќе има битка.
Потенцирав тоа ако средиме шпиц и голман можно е да се докопаме до 8мо ако не 10то.

Ништо не покажа освен што е агресивен.
Доволно е за старт, голем плус е тоа според мене. Вчера одзема 3-4 топки на 30 метри од противничкиот гол. Се на се има изиграно 115 минути со овие соиграчи, нема потреба од избрзани заклучоци. Посебно не од нас, трол фудбал идиотите нека "тролаат" колку сакаат. :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom