мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.802
- Поени од реакции
- 24.845
A smeat ribi da przat, kromid takvi raboti ?Здраво на сите,
Ве замолувам за правен совет.
Имено до мојата тараса извесно време живеат потстанари пензионери кои се никотински зависници, кои на 15мин користат качак што во целост ми ја умирисува како тарасата, така и просториите во станот.
Чадењето почнува од 05:30 наутро, па се до 23 часот во континуитет, со мали прекини.
Миризбата на согорен качак е многу интензивна и неподнослива, и секојдневно мојот дом е умирисан на катран.
Овој мирис ми смета на дишењето, а освен тарасата немам друг извор на чист воздух.
Им пратив опомена пред тужба, бидејќи го прекршуваат законот за домување со тоа што предизвикуваат штетни влијанија, како и правото на сопственост со пренос на димови и чадови на туѓа сопственост.
Од тој момент нема никаква промена, едноставно се бранат со тоа што се на нивни терен и дека може да прават што сакаат, што не е така.
Ве молам дали некој има вакво искуство, или можеби правен совет?
Da prdnat smeat ili dozvola od tebe treba da pobaraat.
Koj pacienti bozee

Sega da gi poduci nekoj niv kontra tuzba, ke se najdi nesto, ne si bezgresna, pustas voda vo kazanceto ili se tusiras posle 9, im go narusvas rajatot ili pojma nemam tamu sto, omeknuvacot ima premnogu jak miris koj im gi drazni disnite patista.