zoraxe's latest activity

 • zoraxe
  zoraxe реагираше на објавата на therealgrim во темата Македонска берза со Хаха Хаха.
  Ова е само фиктивна пирамида изградена преку вовлекување нови депоненти во процес на купување акции. Преку провизиите од нивните...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  На крај ќе го земат хотелот, ќе го продадат, новиот газда ќе го бутне и таму ќе никне продолжеток на зградите, т.е. станбено деловниот...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Зборете што сакате, КМБ гази :aplauz:
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  ОХБ објавија заедно со Шпаркасе дека замената на акциите ќе биде 1:1,66. Значи за 100 акции од ОХБ добиваш 166 од Шпар. Кој не сака, ќе...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Ако е предложено не значи дека ќе биде изгласано...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Не ги измешал. Стварно имало муабет и за СТБ дека ке иде курбан :pos: Најозбилно, на некого му текнало дека Стопанска банка - Скопје...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Не им се свиѓа на некои акционери што дивидендата е одложена, т.е. забранета од НБРМ.
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Буби, знаеш дека адекватноста на капиталот паѓа при зголемување на кредитното портфолио. Значи банката при секое давање на нов кредит...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Не мора да значи дека ќе се чека до следната година. Инаку определениот износ за акумулирана добивка 1.022.311.017,00 МКД точно излегува...
 • zoraxe
  zoraxe реагираше на објавата на Blizzard во темата Македонска берза со Хаха Хаха.
  zasluzil, toa e najdobriot menadzer vo MK, neka ja lapne celata dobivka, ima OK od mene!!!11
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Добра година за ПКБ имајќи во предвид целокупна ситуација.Колку ли бонус ќе лапне газдата?
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Како што знаеш и сам, навлечени сме на дивиденда. Така да додека не поминат , колку беа 7-8 години, и ПКБ не почне да дели денда ништо...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Помош за избор на лаптоп.
  Поените се добиваат со купување на производот. За овој конкретно лаптоп, со купување , плаќање на 38,995.00 денари, се добиваат дупло...
 • zoraxe
  zoraxe одговори на темата Македонска берза.
  Во врска со ОХБ ништо не ти е сигурно. Господ само знае како ќе го направат спојувањето со Шпаркасе и колку акции ќе добиеш наместо ОХБ...
 • zoraxe
  zoraxe реагираше на објавата на Mandrac во темата Македонска берза со Хаха Хаха.
  Hari i iljo bar od platata si kupijq akcii od svoja firma a kutrvski so platata garant kupil vo tnb posto znae nikad nema da deli so...
На врв Bottom