Recent Content by VladB

 1. V

  Најекономично греење (затоплување)

  А дали некој слушнал и знае нешто за една тарифа на струја наместо две - скапа и евтина ?
 2. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Не се тие од Gree ?
 3. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Мислам дека не се гледа, подолу е тоа со бројките, ама и да се гледа не е важно пошто наводно бројките кога сме ги гледале се совпаднале, а како дошло до тие бројки е тоа е малку матно. Во Прилеп сум слушал многу незадоволни корисници за високи сметки а и контакт телефоните од ЕВН се често тешко...
 4. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Точно е дека не беше прочитана сметката во Февруари, па наводно ми беше кажано дека ќе биде компензирана во наредниот месец - Март, и на крајот не беше. 950 киловати во Април ми нема логика пошто не беше студен месец и климите минимално работеа, за разлика од Декември кога постојано си работеа...
 5. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Има некој проблем со сметки за струја во последните неколку месеци ? Кај мене во месец кога 2 од 3 клими беа исклучени целосно ( не бевме тука, само климата кај баба работеше ) ми дојде висока паушална сметка па следниот месец не беше компензирана .. исто и сметката во Април ми иди скоро иста...
 6. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Ова не ти требаше, јас имам Хаиер и задоволен сум, фали си ги твоите клими ама покажи почит и кон другите.
 7. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Можи малку доцнам, ама истото го потврдувам, Влатче е супер човек со одлично знаење за работата, јас со него сум имал добро искуство.
 8. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Се, апсолутно се си влегува во тие 8500 денари. Да беше греењето на дрва би рекол дека би се потрошиле околу 3-4 кубици дрва така да тоа се минимум 10 000 денари само за греење и плус струја а вака со 3 клими е вкупно 8500 денари. 1644908590 Не знам точно колку би била сметката ако биле...
 9. V

  Најекономично греење (затоплување)

  не го сфати, ироничен беше коментарот, исмевање на тие што се запнале само за јапонски како кинеските ич да не чинеле. Чинат за парите, се знај дека се подобри јапонските ама ај и разликата да ја видиме 86 000 денари со 26 000 денари епа не е исто. Убаво вели Златко, и да беа јапонски климите...
 10. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Да. Gree Fairy, Tosot Muse ECO, Haier Tundra.
 11. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Куќа, две соби изолирани, една соба е во друга куќа и неизолорана и таму е најголемиот трошок
 12. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Конечно дојде сметката за струја за Јануари, 8500 денари, 3 клими 3.5kw и се останато е во таа сума. Лани сметката во Јануари беше 6100 денари но една клима помалку имаше тогаш, па сега со поскапена струја и клима плус, мислам дека е се коректно со сумата.
 13. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Немам искуство со нискомонтажни/ парапетни клими, а од читање и слушање многу ретко сум гледал да се жали некој. Истото важи и за парапетните од GREE, луѓето изгледаат позадоволни отколку со ѕидните клими. Инаку за гаранцијата чисто да знаеш дека првата година ти е бесплатна, а секоја наредна...
 14. V

  Најекономично греење (затоплување)

  јас сум забележал на апаратчето за мерење дека стварно при промена на повисока брзина одма помалку троши во мод греење, а во ладење е обратно, пониска брзина = понизок трошок, и обратно, повисока брзина = повисок трошок. Сепак, не се работи за астрономски разлики.
 15. V

  Најекономично греење (затоплување)

  Штета, баш изгледа лесно и практично ама ете ако нема ефект тогаш се е џабе.
На врв Bottom