Recent Content by Vertioglo

 1. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Братучедот ми има пасош уште пред дестина години, тогаш по друг терк и други процедури.
 2. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ . Конечно денес, после 3.5 год. макотрпно чекање, секојдневна проверка на статусот, после периоди на разочарувања се смени статусот. Порака до сите од малерозната 2013...
 3. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Подршка за сите од 2013 година, не се предавајте. Еве поминаа 3 години од интервјуто, речиси 2 години на дополнителна, месец и пол на финална, па белким ќе биде. А такви знам дека има многу. Поздрав and never, never give up !!!!
 4. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Пред околу месец и нешто напишав дека на мој братучед од 2013 год. , со документи од прв братучед му беше уважена молбата и деновиве го зеде пссошот. Бројчето му беше 3***/2013. Пред околу 30-40 дена и мене ми се смени статусот на финална екпертиза. Инаку сум со број 7***/2013. Оваа го пишувам...
 5. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ај малце мотивација за ветераните од 2013 година. Овие денови на мој близок роднина му е уважена молбата.Оди за државјанство и конечно пасош.( број 3***/2013, со документи од прв братучед). Се надевам сите ќе поминат. Поздрав.
 6. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Сакам да одам до Министерство за правосудие, да проверам дали посредникот ги има доставено дополнителните документи. Каде и како да го направам тоа, дали е можно и дали некој има слично искуство ?
 7. V

  So ke kazes za mojot slucaj, kade I kako da najdam kopija od izvod ili krstelnica ?

  So ke kazes za mojot slucaj, kade I kako da najdam kopija od izvod ili krstelnica ?
 8. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Поздрав до сите, некни прашав, сега повторно. Каде и како во Бугарија може да се извади копија од извод на родени или крштелница од црква, за тие што се родени овде во 1943 година ?
 9. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Здраво, барам помош, т.е. мислење. Дедо ми е роден 1942 год., Струмица (тогашна бугарска власт). Никако не можам да најдам извод на родени или крштеница од црквата од тоа време. Каде во Бугарија можам да извадам копија од тие документи. ПС инаку сум на дополнителна. Поздрав
На врв Bottom