Recent Content by Tehnika.mk

 1. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  Сега сме во „ноќен режим“ full time. Наскоро ќе има и копче за пристап до светлата верзија.
 2. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  не е лоша идејата, треба да се стапи во контакт, си стојам ок со горазд. btw, пуштивме v1.0 од апликацијата на андроид > https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tehnika.mk направени се некои подобрувања under the hood, но, сеуште е webview - не е native апликација.
 3. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  Пуштена е во употреба првична верзија на андроид апликација - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tehnika.mk @zmej gorjanin сега сме на HTTP/2, направивме и некои други оптимизации, speed insight desktop: 94/100, speed insight mobile: треба уште работа :)
 4. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @zmej gorjanin фала за туторијалот, ќе го проверам ама ќе мора да почека. Во план е и имплементација на spdy/http/2, push нотификации, web sockets, messaging, etc.
 5. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @zmej gorjanin tnx, уште не дошло на ред, но веќе кога спомна отворив и ќе го дополнам блокот, еве како е моментално дефиниран: location / { try_files $uri $uri/ /index.php?$args; location ~* ^.+\.(jpeg|jpg|png|gif|bmp|ico|svg|css|js)$ { expires max; }...
 6. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @Teknologix тнкс за коментарите. Брзина на вчитување секогаш може да биде подобро. Моментално почетната страна е ~ 1.7Mb од кои сликите најголем дел. (.jpg) Сеуште не сме имплементирале поддршка за webp. CSS/JS е минифициран/компресиран. SEO - стандард, мета тагови, open graph tags, се...
 7. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @MARCELLO моментално андроид апликацијата е пуштено на одобрување во Playstore, но за почеток ќе биде само WebView од мобилната страна, спакувана во .apk :) не е најдобро решение но за почеток нека тера така. Идејата ти е супер и треба да почне да се размислува и во тој правец но ќе бара повеќе...
 8. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @JaqenH'ghar добар пронајдок, во право си :) ќе го провериме ова и да видиме зошто е така
 9. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @Jedah во план е да се стави систем со рејтинг
 10. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @galaxys Искрено, не сум нешто баш упатен како GDPR функционира кај нас. Генерално, ова се нашите неколку ставки за приватност: https://tehnika.mk/info#privatnost Сакаме да бидеме транспарентни во однос на тоа што правиме и како го правиме. Користиме open source технологии, докажани енкрипциски...
 11. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @zmej gorjanin tnx. тука сакаме да слушнеме конкретни критики и недостатоци, не се залетуваме никаде без да си направиме самоанализа според добиените критики :)
 12. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  Како што кажав, таргетираме мала група на корисници само во една област - категориите се полесни за навигација. Квалитетот и користливоста на вебсајтот ќе биде на повисоко ниво од конкуренцијата. Ќе има постојани надградби во иднина. И за старт, вакви дизајн резили и интерпункциски грешки нема...
 13. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  @Morbio Inferiore од Р5 и П3 сме поразлични во корисничко искуство и таргетот на корисници кои го бркаме. Нема секако да има оглас од трактор еден до друг со оглас за графичка картичка. Постоечките сервиси немаат воопшто обрнато внимание на дизајн и функционалноста. Откако ја лансиравме Техника...
 14. Tehnika.mk

  Tehnika.mk - нов огласник за технологија

  Ова беше една идеја на двајца другари која се претвори во некаков производ после 4 месеци работа и многу непреспиени ноќи. Мотивот беше да направиме квалитетно ќоше за луѓе што сакаат да огласуваат техника и електронски уреди на едно место. Фокусот ни е насочен кон чист, функционален и брз...
На врв Bottom