Recent Content by spas72

 1. spas72

  Тачи: Да, Косово може да се обедини сo Албаниja

  "Ако евроинтеграцијата на Западните Балкани не се засили, то дејствително е в'зможно обединение между Албанија и Косово..." Това зајави косовскијат президент Хашим Тачи, само ден след като зад с'штата идеја застана и албанскијат премиер Еди Рама.... "С'здаването на "Велика Албанија" е обшта платформа на...
 2. spas72

  Помалку познати Македонски војводи - но не и помалку важни за Македонското дело

  Дељо Динев Марковски Роден1871 Косинец, Костурско, Егејска Македонија Починал 31 декември 1939 Софија, Бугарија Трговец во родното село и во гратчето Биглишта. Член е на ВМОРО од првите почетоци на револуционеризирањето на Костурско од страна на Лазар Поп Трајков. Во предилинденскиот...
 3. spas72

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  24000 загинати 1941 до маj 1945 . барабар со депортираните евреи ,. Голем дел ОД ЗАГИНАТИТЕ на сремскиот фронт . 60 000 партизани по средата и краиот на 1944. Колку беа 1941 до 1944.? БГ војски ги напуштија окупираните делове на JУГОСЛАВИја (уште немаше држава Македониja) и Грциjа по заповед на...
 4. spas72

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  Ни отепа со факти, ПИШАНИ и НЕПИШАНИ.....Ама требе да се знае од КОГО са писани (недописани или измислени) Толкува бе Народен с'д колко и Бугарија бе народна . Комунистически беше ,како и во Македонија по 1944.
 5. spas72

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  Посрештане на Н.В.Цар Борис III вo Струмица, 1941г. Посештение на Н.В.Цар Борис III во Скопие, 1942 г. Министар-председателот проф. Богдан Филов на посештение во село Раштак (Македонија), 1942г. Чудно како има некои што уште ползват комунистически писаниjа и пропаганди. Тука свободно може да...
 6. spas72

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  Од македонските партизани капитулира царство Бугариа :facepalm::facepalm: Си слушал за Трети Украински фронт? За маршал Толбухин и комунистички преврат на 8-9 септември 1944. По темата.. Милан Ѓурлуков. Христо Татарчев Крсто Лазаров Кирил Прличев Анастас Лозанчев Илија Дилберов Георги...
 7. spas72

  Етничката припадност на Цар Самоил и карактерот на неговото царство

  Кметот на Солун ( Jaнис Бутарис) : Костите на цар Самуил ке бидат врнати во Б,лгарија. http://www.novini.bg/news/279913.html
 8. spas72

  Помалку познати Македонски војводи - но не и помалку важни за Македонското дело

  Tака зборувавте и за дневника на Мисирков, ма излезе оти не е фалсификат. Знамето е пазено повеке од 100 г. чети внимателно. А дали е истинско ,може македонски историчари да го видат. Во момента е во Националниj военно-исторически музеj. По важно e што големи воjводи се клели под знамето.
 9. spas72

  Помалку познати Македонски војводи - но не и помалку важни за Македонското дело

  http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/1993650/ Потомка од Егеjска Македониj вр'чи на председателj на НС на БГ знамето на вoстаници од Илинденско-Преображенското востание во Енидже Вардар Знамето е ушито од учителката Мариj Капитанчева през 1903 г. и пред него се заклеват 250 четници од...
 10. spas72

  ВМРО

  Спомени/Книги од наши познати дејци http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/knigi.html http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/Knigi/spomih03.html http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/Knigi/spomht03.html http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/Knigi/spomdg02.html
 11. spas72

  Дигитален архив: Значајни историски фотографии

  Првата жена коjа го прелета Атлантикот со авион. - Амелиjа Ерхарт.
 12. spas72

  Бугарија испорача три услови на Македонија

  Tакива средби Бугарската влада прави и со Турската и со Романската влада не само со Грцката, а сосем скоро имаше и со Катар. Тоа са Совети за соработка мегу дадени држави. Единиот од трите прдлози на Бугариjа кам Македониjа беше точно такви средби на совети за соработка на владино ниво ама...
 13. spas72

  Инвазија на Бугарките во Белгија

  Нема страшно, ке го черпите со една партиjа секс со Македонка со Бугарски пасош и работава ке се нагласи.:)
 14. spas72

  Инвазија на Бугарките во Белгија

  Не е тоа причината, он нема жена. По скоро некоа Македонка му откажала и те така си разваливме добросаседските односи. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
 15. spas72

  Инвазија на Бугарките во Белгија

  А бре писмен Ченто, проблемот со проститутките е на Холандците или Белгиjците НЕ Е твој .Ама ти си направил омразата кон БГ во твоjа професиjа. И ШТО маjка бараш да прашаш "редовен бугарски трол" со навредливо прашане кое е навреда са сите Бугари. За гледането "со лошо око" идеше збор за...
На врв Bottom