Recent Content by Soundproof

 1. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Истите документи ќе ги носам (изводи и потврда), немам ништо ново.
 2. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Добар ден дечки, дали знае некој како може најбрзо и најевтино да се испратат документи од Битола до Софија? Ве молам споделете контакт ако имате :) Фала ви и со лесно неделава!
 3. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ок, фала за одговорот. А како може да се стигне до таков документ? Каде да барам? Финална 10 декември 2020, дополнителна крајот на минатата или почетокот на оваа недела, не знам точно.
 4. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво дечки, и мене ме ставиле на дополнителна, со изводи од прадедо и потврда од Лазар. Документите ги доставив и во правосудие. Читав по форумов, но не најдов некоја конкретна информација за тоа што треба да се достави до ДАБЧ. Посредникот ми се чини незаинтересиран да ја реши ситуацијата...
 5. S

  Работа во Германија

  Здраво дечки, Дали може некој да ми објасни како оди аплицирањето за работна виза со признаено високо образование? Успешно се регистрирав за термин на 21 јули, но досега не добив мејл од амбасадата за термин. Со оглед на тоа што веќе е август, дали повторно треба да се регистрирам? И дали можам...
 6. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Моја грешка, не сум на финална, на задолжителна сум. Легално сум во странство (на студии), ама си реков да не има некој дополнителен документ што треба да се поднесе во правосудие. Кога бев на интервју не знаев дека ќе заминувам и не им кажав ништо.
 7. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дечки, ве молам за информација - во моментов сум на финална, а не живеам во МК и сум резидент во друга земја во ЕУ. Дали треба да поднесувам некој дополнителен документ во правосудие? Интервју април 2019, во тој момент бев само жител на МК.
 8. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво, дали некој знае кој има обврска да поднесе декларација за престој во странство? Бев на интервју во април 2019г. На овој блог видов дека сега треба и оваа декларација да се поднесе во министерство за правосудие, но не знам дали важи за сите или има некој датум од кој започнува обврската.
 9. S

  Правна помош и совети

  може да видиш земјиштето под зграда, на инвеститорот да не е под хипотека ?? Мислам дека не е, ама можам да замолам адвокат да провери. Дали хипотека би го отежнал процесот?
 10. S

  Правна помош и совети

  Здраво дечки, во 2012 купив стан во Скопје. Во имотниот лист не е направен пренос на земјиштето под зградата од сопственикот на земјиштето (фирмата-инвеститор и уште 7-8 физички лица, кои добиле станови во зградата) на купувачот на станот. Јас не сум првиот купувач на станот - и на...
 11. S

  Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

  Здраво! Дали имате препорака за абдоминален хирург во Скопје? Се работи за операција на кила.
На врв Bottom