Recent Content by Silvio

 1. Silvio

  Општи вело муабети, прашања, совети

  Дечки, пуштаат ли деновиве да се вози точак до Пантелејмон па до средно и од таму надоле?
 2. Silvio

  Правна помош и совети

  Ке си платиш пак 500 денари мислам дека беше и ке ти издадат потврда.
 3. Silvio

  Правна помош и совети

  Имотот што ќе го наследите ќе зависи од волјата на Вашата мајка. Но секако дека се она што сте го вложувале треба да се земе во предвид, гледано од вредносен аспект. Вие погрижете се да поседувате или да обезбедите доволно докази за тоа што сте го вложувале. Во главно тоа е чување на сметките...
 4. Silvio

  Правна помош и совети

  Не може. Мора да имаш потврда издадена од Адвокатска комора.
 5. Silvio

  Правна помош и совети

  Можеш да тужиш. Најпрво на писмено достави опомена пред тужба, пробај така да го решиш спорот, ако не со тужба ќе ги добиеш на суд.
 6. Silvio

  Правна помош и совети

  Провери на страната на самата општина, некои општини ги имаат објавено ДУП-овите на нивниот сајт.
 7. Silvio

  Правна помош и совети

  Си водат евиденција од полиција за легитимирани лица, направени проверки и слично, ми се има случено истото при сообраќајна контрола, имаат право на тоа, не мислам дека е потребно и целисходно толку тоа, али го прават тоа.
 8. Silvio

  Правна помош и совети

  За имотен лист конкретно - Закон за катастар на недвижностите и плус ќе те интересира сигурно и Закон за сопственост и други стварни права, Изведувачите се уредени во Законот за градење, Стечајна постапка во Закон за стечај. Закон за облигационите односи исто така види си.
 9. Silvio

  Правна помош и совети

  Така е, доколку бил регуларно осигуран камионот. Законот ги обврзува оштетените прво да се обратат до осигурителната компанија кај која бил осигурано камионот за да бидат обештетени, а после им останува правото да бараат оштета во судска постапка доколку мислат дека не се во доволна мера обештетени.
 10. Silvio

  Правна помош и совети

  Треба да имаш Лекарски наод и мислење во вид на судско-медицинско вештачење. Доколку психијатарот што ти го издап извештајот што го спомна е овластен медицински вештак и истиот извештај го изготвил во вид на вештачење - стручен наод и мислење, тогаш тој документ е правно релевантен за да оди на...
 11. Silvio

  Правна помош и совети

  Направи си принт скрин, отвори го овој линк, внеси ја адресата на неговиот ФБ профил (ќе се снајдеш на самиот веб сајт пишува) - http://findfacebookid.com/,и зачувај го неговиот ID број на профилот. Само по себе пораките и ова погоре што го напоменав не може да биде доказ и доволно за постапка...
 12. Silvio

  Адвокатура

  Прв пат слушам за вакво поставување услови „од ракав“. Си има закон во кој се предвидени услови и ако некое лице ги исполнува условите, комората нема дискреционо право да одлучува дали лицето е спремно или треба да поработи уште некоја година како стручен соработник.
 13. Silvio

  Правна помош и совети

  @mihajlo101 Михајло ситуацијава не е едноставна, ќе мораш да ангажираш адвокат, тој прво да направи увид во документацијата кај извршителот и нотарската исправа па да преземе понатамошни дејствија.
 14. Silvio

  Увоз на половни возила

  Момци разгледувам некои коли, ми треба совет, што е подобро во однос на цена, трајност, одржување и слично меѓу Audi A6 и BMW 5ka дизел, годиште 2006-2007? Кои им се реални цени, километри и општо со колку километри е исплатливо човек да купи таква кола?
 15. Silvio

  Правна помош и совети

  Мирно може да спиеме сега кога знаеме дека има совесни граѓанки како тебе што пријавуваат по инспекции :)
На врв Bottom