Recent Content by SBEPMKD

 1. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  5,6,7 ,8 степена мање на квадрат .Уколико има 30 квадрата у углу ќошу има минус 42 степена.Јел ти јасно сад?
 2. SBEPMKD

  Навивачки групи во Македонија!

  Ти незнаеш што значи судско дело Свирепо убиство,ама ќе го искористиш граѓанското право да протестираш?
 3. SBEPMKD

  Навивачки групи во Македонија!

  На крај едниот од обвинетите, како што беше паднат Никола на сандачето со главата го згази на врат.И за тебе ова не е свирепо убивство,туку монтиран политички случај?
 4. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  221 киловат скапа тарифа.Ти трошиш околу 500 до 700 вати на час скапа струја .Значи Грее модулира на 250 вати во просек.А таа сметката од 7200 во стан,е исто како 10500 во куќа.Куќа е поладно и нормално е да влече повеќе топлина.
 5. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  https://www.mining.com/copper-price-retreats-as-risk-off-sentiment-hit/ Да ,за бакарот е.Денешен датум.Ако незнаеш англиски,преведи го текстот.
 6. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Ти рече дека бакарот ќе поскапи и да ти дадам колку бил минатата година,а колку е моментално.
 7. SBEPMKD

  Дигитален архив: Компилација на историски извори за Македонците!

  http://damj.manu.edu.mk/materijali.html
 8. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Мислам дека ако го прочита ова што го постирав,има табела па секој да види колку била.Незнам зашто бараш непријател,за да бидеш поуспешен ти.
 9. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Точно.На Марс живеам. https://www.mining.com/copper-price-retreats-as-risk-off-sentiment-hit/
 10. SBEPMKD

  Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

  Има пријатели во Хелсиншки,и завршена работа.Нема потреба да размислува со сопствена глава.Ние немаме,па тропаме глупости.
 11. SBEPMKD

  Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

  Добро.Ќе им кажам дека си ги опцул до петто колено,па ваљда ќе добијам 50 посто попуст.Фала ти.
 12. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  На светска берза не е покачен бакарот.Ниту транспортот.
 13. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Шпекулација е ова
 14. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Дај сметка 2500 за струја.6 саати 6500 струја,Панасоник,за 24 часа ако платил 12000 и не е многу.Ако е стоплен.Грее братучед,10500 сметка ама стоплен е,он задоволен е.Нема ништо против климата.Дај твоја сметка 2500 .
 15. SBEPMKD

  Најекономично греење (затоплување)

  Дај сметка.Ајде покажи ја твојатата и јас мојата.Ако си маж.
На врв Bottom