Recent Content by PORKAN

 1. PORKAN

  Флора и фауна (ваши дела)

 2. PORKAN

  Пејсажи (исклучиво ваши дела)

  matka
 3. PORKAN

  Стенограм од (наводна) средба меѓу Крсте Црвенковски и бугарскиот дикататор Тодор Живков

  Cтенограма на разговорите на прв секретар ЦК на БКП и претседател на Министерскиот совет Тодор Живков и Крсте Црвенковски претседател на ЦК на Сојузот на комунистите на СР Македонија, одржана во резиденција Сандански на 19 мај 1967. Cтенограма е за луѓе наклонети кон историјата, јазикот нив не...
 4. PORKAN

  Хит на денот

 5. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Браво Анчо секое насилство може да биде објаснето и дури оправдано но не и од Бугарите врз Срби (овие свети луѓе заштитници на сите балкански народи ) . Аиде скриј се некаде - мнозина од војниците и офицерите од бугарската армија не им бил потребен повод за...
 6. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Секоја тема во која се спомнуваат Бугари има за цел да ни оклевети и да покаже какви сме ѕверови , но сето тоа е бесмислено - границите се отворени и може да се минува "од едната зоолошка градина кон другата зоолошка градина " беспрекорно. Што се...
 7. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Нема војна без цивилни жртви , дури и бомбите истурале над Бугарија од демократска САД убиле доста цивили. А во Србија против бугарската армија се водеше вистинска народно-ослободителна војна (Германци и Бугари биле окупатор ), за разлика од ситуацијата во...
 8. PORKAN

  Пејсажи (исклучиво ваши дела)

 9. PORKAN

  Автобус со израелски туристи е кренат во воздух на аеродромот во Бургас

  Глупоста и неписменоста не признаваат верски граници. За луѓе родени во зафрленото село во мјусулманска Азија можам да најдам во себе оправдување за духовната празнина им , но за Европеец од "колевката на европската цивилизација" оправдување немам. Ајнштаин...
 10. PORKAN

  Хит на денот

  --- надополнето: 9 јули 2012 во 03:14 ---
 11. PORKAN

  Хит на денот

 12. PORKAN

  Бар ова го нема кај нас :)

  Обиди се во Google Преведувач со бугарски и српски и потоа напиши кој јазик е "сличен". А инаку доста со овие комплекси - луѓето јадат и пијат , а вие голтате и дискутирате . За нив забава - за вас Сеир во PC.
 13. PORKAN

  Борисов: Географска одредница за името на Македонија не одговара за Бугарија

  Не всички б'лгари произхождат от Македонија , за тјах жителите не РМ са злобни , неблагодарни предатели и използвачи . А аз лично еднакво се срамувам и от тјах и от сродниците си фиромци на този саит , те малко се различават но това е разбираемо - все пак "нали всички сме б'лгари "и страдаме от...
На врв Bottom