Recent Content by ploumari

 1. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Со потврда од Струмица и документ од Воениот архив од Велико Трново.
 2. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Денес промена во положително становиште, предходната промена ми беше на 13 февруари 2020. Остана уште потписот на Јотова и да заврши ова голгота :)
 3. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Мислам дека советот не работи заради вирусов и ние што сме на финална ќе почекаме да почне советот со работа.
 4. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Преписка на мој пријател што ја пратам деновиве се смени од финална на положително, од средината на декември беше на финална, интервју септември 2018. За 2 ипол месеци промена. Така нека продолжат :)
 5. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  После 16 месеци и 10 дена промена од задолжотелна во финална. @palekrstic ако сеуште ги водиш списоците можеш да ме преместиш на списокот на финална.
 6. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Не одат по ред, јас сум 17×××/2018 сеуште на задолжителна. Уште малку 17 месеци со овој статус.
 7. P

  Греење со пелети

  Го гледам истиот котел, како што рече сега е на попуст во Сетек. Сакам да ставам и јас на пелети, ми се смачи од дрва веќе :). Имам веќе инсталација за парно. Ќе те прашам информативно колку радијатори имаш поврзано на котелот и која ти е просечна потрошувачка на пелети на грејна сезона до сега...
 8. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дефинитивно е заглавено, уште некој ден и 16 месеци сум на задолжителна..02.10.2018 интервју Софија, со потврда. Крајот не се гледа... :unsure:
 9. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ако има некој искуство со вадење пасош преку конзулатот во Битола да сподели информации, дали навистина таму на лице место се заверуваат документите, дали треба или не треба происход од ДАБЧ (наводно потврда од БККС била доволно???), каде и кој го спроведува интервјуто, колку време се чека за...
 10. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И јас сум на истата дата, сеуште истиот статус. Би требало да се смени во финална наскоро.
 11. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  02.10.2018 Интервју во Софија, сеуште задолжителна.
 12. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дали има некој со интервју од јули/август/септември 2018 со променет статус? Јас сум од крај на септрмври, статусот е сеуште задолжителна проверка. Поздрав
 13. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Мој пријател исто така не знаеше каде служел војска неговиот дедо, отиде на лице место во Архивот и со помош на вработените таму најде. Тие таму, според годината на раѓање и од каде е човекот, знаат каде да бараат. Ако сакаш можеш така да пробаш. Поздрав
На врв Bottom