Recent Content by pixa

 1. pixa

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Колку дебилизиран народ сме тоа Се знаеше и за смртоноста и за вирулентноста и кои мерки беа потребни за спречување на ширењето и да не се оптовари здравствениот капацитет, тоа прво го објасни Вело Марковски па потоаа и други странски инфектолози, побарај и погледни го првото интервјуто на Вело...
 2. pixa

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Се знаеше.
 3. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  како што претпоставував не ме цитираш за да избегнеш дискусија,а да изгледа дека јас сум се откажал, како и да е иншто не одговори а твоите прашања се непоткрепени со докази, дај некој доказ дека пола српска жандармерија била тука стационирана или им било одземано имот на ослободеното...
 4. pixa

  Србија повторно во поход кон соседите

  Види американската доктрина во тоа време се засноваше дека можат во исто време да се во војна со 4 држави како југославија, ирак, либија и сирија, сите тие војни се случија но не во исто време, друго во сирија како гледаме и не проаѓаат добро, значи цела една доктрина паѓа во вода, плус...
 5. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  пуно дај бе не филозофирај, сите занеме дека сме различен ментален склоп од секогаш и секогаш ке бидете приврзок и метод на империјалните сили, кога тоа ке заврши тогаш цената за наплата ке дојде како и со отоманит и со аутроунгарите, така и сега со америте, али сега за сзега уживај.
 6. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  а оние вратени во ковчези од косовската влада беа испратени со сите државни почести... незнам па вие што се расправате со него кога е ист како останатата шипт арска гамад.
 7. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Бабати родена 1930 и никој до 1935 на 5 години дошол и и кажал пиши се бугарка или македонка, мислам... еве важи истите прашања и за тебе споменик, црква, било каков македонски материјален доказ изграден од и за македонската кауза, или па некоја династија од средновековието и јас и тебе ке ти се...
 8. pixa

  Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

  Која прогресија на темава од тоа како маските не заштитуваат, како и ракавиците а за тоа имавте мислења од милион доктори, до тоа да се плука и се фрлаат дрва и камења по тие што не носат како да прават наајголем грев, па уште оние во кола сами кога ке ги видам со маска, исто ти е као да си сам...
 9. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Неми е јасно неможете да употребите логика или нејќете, ти дадов аналогија за на косово кога косоварите ако им опстане таа творевина формирааат косовска православна црква, тогаш тамо ке тупат демек тука немало срби али маанастирите биле метод за колонизација... тачно за моите претци знаеш а за...
 10. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Ти кажав цитирај да не те бркам по темава, инаку воспитан сум на навреди да одговорам со иста мера да беше културен од почеток ке имаше културна дискусија, инаку уште не одговори на моите прашања, а при тоа ниту ме цитираш и не сум ни свесен дека си одговорил, тоа доволно кажува. 1590355515...
 11. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Уште во првиот пост напишав дека ја респектирам денешната македонска нација, факт е дека постои и факт е дека око 1.5 милион луѓе се чуствуваат така, но ако размислувам на поинаков начин од тоа што не учеле комуњарите , а сум прочитал минимум дупло книги од оној бланко и сум прошетал минимум 3...
 12. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Како бе тоа 1313 изградена црква, а моите се посрбиле 1912, како претците мои учествувале во кумановска битка во српска војска а потоа се посрбиле, како турци 5 века владееле не направиле џамија и не не исламизирале а србите не посрбиле има многу нелогичности во твојот дегенски пост и пак не ми...
 13. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Ajде од почеток ја имате Охридската архиепископија, која велиш дека е македонскаа а при тоа учествува во крунисување на ај погоди кој? еве ти помош година 1346... идемо даље Цар Самуил кои целата светска историографија го нарекува предводник на запаадното бугарско царство или Самуилово царство...
 14. pixa

  Србија и Косово ќе разменат територии ?

  Ако збориш што мислиш дали тој значи дека шириш меѓунационаалнаа омраза? Инаку бугаризација пуштена на најако!
 15. pixa

  Србија повторно во поход кон соседите

  Нормално дека ке се воинствени, секогаш без разлика на сила која им прети србите излегуваат на црта и тоа од памтивек, косовски бој, први светски рат, други светски рат кога југославија потпишува пакт за пристапување кон хитлер и мусолини 41’ се излегува масовно на протести против тој пакт каде...
На врв Bottom