Recent Content by Petarmetar

 1. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  @fennel а зошто го плаќате толку земете некој што знае и сака да работи.(има еден куп незапослени). А Morbio си има право на свое мислење како и ти на твое, Речениците му се “убаво скоцкани” само разлика во размислувањата
 2. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Имало еден човек што ме разбрал што сакав да кажам@Morbio Inferiore. Со политика немам врска-барав разговор со градоначалникот и добив по месец дена. Сакав да му кажам дека на државата и требаат способни образовани луѓе кои нема да мислаат да избегаат што побрзо. Му кажав што знам му дадов идеи...
 3. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Јас не сакам политика. Кога магистрирав отидов кај градоначалникот на мојата општина, ми кажа да отидам во 2000 куќи и да соберам толку потписи за нив и ќе ми најдат работа. Алоооо ја на 20години тоа не сум го правела на 30 па ич...... Уште нешто не летам, не се фалам со мојот просек учев...
 4. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Јас не сум сум сама имам 3 деца и маж.и 34 год. Таму треба 3 месеци да работам и потоа со потврда да можам да земам стан да можам да ги повлечам сите. (Така ми кажаа) . Само ја сум со пасош другите уште никој не зема. Двете деца ми одат во училиште овде, едното градинка..... 1575824240 @Кеплер...
 5. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Ајде напишете го истиот пост Вие како треба да е напишан ме насмеавте од срце 1575823051 Драг кеплер јас имам завршено Б1. Платите се од 5 до 15 000 € за мојата професија ( со познавање јазик ).јас прашував во нивното Биро
 6. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Имам , минатата недела бев таму. Треба да оставам се овде, таму има работа ОДМА ако имаш пасош признаена диплома и јазик Б1-Б2 i положен Гете. Роднини имам за почеток.
 7. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Потрошив 10 год во образование стручност, професионалност, тежок воркохолих. Имам овде се освен кариера каква сакам...... работам и на проекти во невладина не сум џаболебар ама утре кога ќе бидам баба- тапа. Затоа и зборуваме, Ви благодарам на сите одговори и добри и реални и лоши се осеќам ко...
 8. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Имам понуда за Германија за почетна понуда со b1гермнски за 5000€. Ја сакам МАКЕДОНИЈА тука пораснав ,имам пријателки и родители кои ги сакам најмногу на свет. ( и брз кои не можам). Не го сакам системот кај нас- ѓубрето , викањето непрофисеоналностса , законот.....
 9. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Каква жртва бе, си правиме муабет. Моите 10 се мои , не ти ги објаснувам. Ја сум ексцентрици се правам најдобро ( и не е некоја добра страна). Јас не сум без работа скроз. Ангажирана сум преку агенција и правам семејни разговори со семејство кое има изгубено дете. Ме плаќаат за тоа. Од еднаш...
 10. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Немојте да ги напаѓате луѓето кои учеле она што сакале. Мојот круг на пријатели и роднини ми нуди избор за работа на она што не сакам. И не знам да го работам. Трул е системот со толку работноспособни млади БЕЗ ИЗБОР или по принцип кој како ќе се снајде се образуваш за едно работиш друго. Тоа ми...
 11. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Ви благодарам на сите за одговорите, интересно било овде. Има луѓе што размислуваат реално и со своја глава а не гледаат само црно бело. Психологија значи “нега на душа” а тоа понекад им е потребно и на самите психолози
 12. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Да, знам. Имам читано и учено мн повеќе затоа и така ми ги пишувале 10те. Не сум замарала никој, не судите без врска. Сум правела квалитетни презентации, семинарски за кои сум се потрудила повеќе додека децата ми спиеле. А знам и вредам многу повеќе од многу што добиле место полесно. За асистент...
 13. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Имам магистрирано на психологија со 10.00 просек. Кај и да ме пуштиш ќе се снајдам, ама не Ви даваат шанса. Идам на интервју тестови на интелигенција највисоки , практичен дел одличен со највисоки скорови. И толку......барајте на др место имате многу образование. Не знате колку е депримирачко...
 14. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Како мислите чкарт факултет?! Потребни се и наставници, судии, психолози, доктори на државата.... Што подразбирате под кариерна професија.....?! Се запослуваат партиски луѓе или на пр. пр воспитувачка работи со средно фризерско. Далеку дека некој ако учи и сака да биде професионален е на крај...
 15. Petarmetar

  Незапослени магистранти

  Луѓе учите факултет 5 години и магистратура уште 2-3 години.....формирате семејство и 1-2 години пракса пошто немате работен стаж ( нормално ). Одите на интервју прекфалификувани сте, стари сте , или еве ви 15000 ден плата ( не можеме повеќе ). И најжално кога не се пронаоѓање овде вадите уште...
На врв Bottom