Recent Content by neonka21

 1. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво дечки, дали некој може да ми каже колку месеци се чека во моментов од финална до положително, а колку до потпишување на указ. Фала ви
 2. neonka21

  Македонци во Германија

  Здраво, наредна недела одам во Берлин, за почеток на месец дена. Ќе се обидам да најдам работа, па понатаму и стан за подолгорочно.... Дали има некој наш што живее веќе таму и е навлезен во системот. Чисто ми треба контакт, за информации и мала помош .
 3. neonka21

  Правна помош и совети

  Во процедура сме за оставинска постапка за куќа, но излезе проблем дека куќата не била легална. Куќата е градена од мојот дедо 62 година, според план со градежна дозвола. Меѓутоа јас успеав да најдам само копија од тие дпкументи , а во катастар ми бараат оригинали. Како да дојдам до тие...
 4. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Од мое искуство, обавезно однеси го оригиналот. Ако те стават на дополнителна губиш мин една година, додека те разгледаат пак. Со копија мн тешко дека ќе поминеш
 5. neonka21

  Работа во Германија

  Здраво, сакам да одам летово во Германија, како редовен студент . Меѓутоа планирам да аплицирам сама, без агенции. Откако ќе ги соберам сите документи дали се праќа директно во Zav или треба да најдам прво работодавец ?
 6. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  A однесе ли нешто плус, за да те вратат пак на финална ? И среќно !
 7. neonka21

  Бегство од Македонија

  Има ли некој што отишол да работи во германија за подолго ?
 8. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Има ли некој на форумов што отишол да работи во Германија, со бугарско државјанство. Ми требаат информации, нека ме исконтактира во инбокс. Конкретно ме интересира околу здравствената картичка. Наскоро идам за Германија, дали ќе ми биде енопходна таа европска здравствена легитимација за да бидам...
 9. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Денеска ми го потпишаа указот. Конечно, после 4 години излезе со позитивно. Да си дочекате сите. Инаку не бев пратена на дополнителна од Вицепрезидент. Финална,, од 1ви декември со положително и денска потпишан Указ. Со документи ученичка книшка од баба
 10. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Od 1vi dekemvri jas cekam potpis. Kje si pocekame uste
 11. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Sto e rabotava sto ne potpisuvaat ukazi ??? Jas cekam nad 3 meseci
 12. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Mu potpisale li na nekogo ukaz periodov ? Jas od 1vi dekemvri cekam potpis, eve skoro 3 meseci
 13. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас веќе 60ти ден како чекам.
 14. neonka21

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  A оригиналите ги имаш доставено. Јас сум скоро 2 месеци со статус : Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
На врв Bottom