Recent Content by MindGamer from Eltham

 1. MindGamer from Eltham

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Дај затворете темава,сега кога се изврши промена на власта на сите нивоа,кога Грујо не е повеќе лидер,смешно е да остане темава.Целта е постигната.
 2. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Ти стварно мислеше дека јас ќе споделувам лични работи на форумов?Тоа беше трик за да дојдам до твоето толкување за крштевање на бебиња.Ама лично увидов дека немаш никакво разбирање исто како еден просечен селски поп.Уживај во празниците,не се тревожи.Утре е тежок празник Свети Игнатиј мисли...
 3. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Не разбира,ниту знае.Јас само го тролам и си играм со зборови.А тој благе везе нема.
 4. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Но знам дека твојата битка е изгубена. Ти тоа го знаеш,и затоа настапуваш со старата тактика,да негираш се,да извртуваш зборови и да не одговораш на поставените прашања.
 5. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Е која е смислата да крштеваш бебе,кое не е свесно,не знае за Бог,ниту за своето спасение,ниту може да одлучи дали ја прифаќа Христовата жртва или не.
 6. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Во право си,и треба да се забрани крштевање на бебиња.Тоа не е хумано.Во основа тоа е насилен метод.
 7. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Нема десеток,не ги ставај сите протестанти во ист кош.Десеток даваат само Адвентистите,тие се друга приказна.
 8. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Да во право си,крштевањето кај протестантите не е валидно бидејќи е бесплатно,додека вие добро наплатувате за него.
 9. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Е што де,доискажи се.Кажи дека крштевањето на бебиња е еднакво валидно пред Бог,исто како возрасен кој ја исповеда својата вера и свесно станува дел од Црквата небеска.
 10. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Гледам баш не ви е позната протестантската доктрина,на крштевање возрасни единки кои откако ќе ја исповедаат верата во Бог,доброволно прифаќаат обавување на чинот и заповедта на крштевање.
 11. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Зборувањето на јазици го немаат сите протестанти, туку само пентакосталните заедници.Тоа го кажува и нивното име. Тоа е едно исто,католиците и Православните биле едно те исто пред Шизмата.Крштевањето на бебиња нема библиска основа.
 12. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  За протестантите православното крштевање не е крштевање,затоа и не важи.Вистинското крштевање е она по библијата како што го обавувале апостолите.
 13. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Така е,првиот пат не го помнев,па затоа морав и втор пат.Но добив и огнено крштевање а со тоа и гратис зборување на јазици.За неупатените тоа е,слегнување и исполнување со Светиот Дух, како на апостолите за Педесетница.
 14. MindGamer from Eltham

  Дали сте крстени во црква?

  Крстен сум, не еднаш,туку два пати.Првиот пат како бебе,по православни обичаи,со кумови,со платена такса во црква.Вториот пат,како возрасен,дваесетина години,со исповедање на верата,по библиски,бесплатно,по протестантски обичаи.
 15. MindGamer from Eltham

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Е ова е класично одбегнување на одговор.Ти ги обвинуваш сите,а сега кога ти поставив прашање ти избегнуваш да одговориш.
На врв Bottom