Recent Content by Ljupco Meljata

 1. Ljupco Meljata

  Отварање фирма во странство

  Секако дека може и според мене е подобро него Македонија бидејќи стапките на даноците не се зголемуваат како кај нас и никогаш немаш повеќе давачки отколу што треба и плакјаш споре прометот така е барем во 80 посто од земјите членки во ЕУ инаку за отварање можеш да прашаш во секое економоско...
 2. Ljupco Meljata

  Eye Cue на Евровизија 2018

  Се избламираа EYE CUE не им требаше ова исклучиво разбирам ако сакаат надвор да прават спотови и кариера тогаш океј................
 3. Ljupco Meljata

  Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

  Сето ова што го каже подоле делумно држи вода ама сега ајде да прејдеме на некои други битни работи зошто толку младите сакаат да се иселуваат,овој проблем не е само проблем во Македонија туку и на Балканот, Премала држава сме немаме развиена економија и немаме домашна економија како да...
 4. Ljupco Meljata

  Може ли Македонија да ги врати воопшто кредитите што ги зема?

  Ајде вака сега да МАКАТА ве натерала да ги кажето своите проблеми : Ама ајде малце да ги видиме и добрите страни: 1)Зошто мислите дека Владата мора да се задолжува и постојано да ги црпи државните ресурси за непрофитабилни проекти и тоа да помине без контрола со АМИН 2)Зошто мислите дека...
 5. Ljupco Meljata

  По што ќе ја паметите 2014 година?

  По лоши жени скапи коли и уште поскапи телефони кој на крајот се нормални работи во животот на еден чоек и трговските центри а да тоа е фактор број еден! Најдобрата ствар беше како и увек исплата на К-15!
 6. Ljupco Meljata

  Нема повеќе слободна професија, само регистрирана професија

  Како и да е јас разбирам дека лиценците се океј работа но да бидеме реални да имаше во Македонија реални плати немаше да има компјутерџии или молери кои излегуваат втора смена после работа за да заработат дополнително парче леб ќе си бркаа своја работа . А фирмите кои нудат услуги кога им се...
 7. Ljupco Meljata

  Нема повеќе слободна професија, само регистрирана професија

  Добро де одлично е што треба да има лиценци и ред на пазарот на труд но ме загрижува што Владата сака помалку конкуренција и да си ги штити своите фирми со вакви закони а не гледа сите да најдат работа ,значи се се врти околу лиценцирање на кадри на една партија а другите ќе се сметаат како...
 8. Ljupco Meljata

  Зобајте-кампања за 500.000 евра

  Секој пие од причина а не од љубов така да Владе фатен си у живо :vozbud:
 9. Ljupco Meljata

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Се ќе се среди ќе најдат Бугарите начин да издаваат на Македонците
 10. Ljupco Meljata

  Зобајте-кампања за 500.000 евра

  Не е битно дали пиеш битно е со кого пиеш ако пиеш сам и си депресивен значи нешто те натерало да го правиш тоа никој не пие од среќа на крај краишта.
 11. Ljupco Meljata

  Зобајте-кампања за 500.000 евра

  Фирмите ала сендвичарите направија кариера со нездрава храна сега им текнало дека живееме нездраво а шо правиме со воздухот шо го дишеме или возилата кои се премногу во Скопје исто кампања за несовесните родители кои децата ги носат во кинг бургер или игротеки со нездрави торти. Исто после...
 12. Ljupco Meljata

  Oдложено плаканје данок?

  Нема шанси ако си обрзник на 3 месеци мораш да го платиш данокот или разликата во тој временски период ако не си мета на даночните инспектори кои и така чекаат на казни!
 13. Ljupco Meljata

  Статистички информации за вработеност

  Факт е дека сите плати во приватниот сектор се со закаснување и помали за разлика од државниот и тука сите имаат интерес да одат . Прашање е само кога ќе достигне бројката од 250000 илјади среќно удати у администрација а приватниот сектор ќе опаѓа како круша. Господ нека ни е на помош од...
На врв Bottom