Recent Content by Joshua_Tree

 1. Joshua_Tree

  Господ и човечки жртви

  ...секое верување "бара" од неговите следбеници одредено жртвување ...жртвените ритуали,според мене,не се ништо друго сем непосредно соочување на човекот со смртта ...за мнозинството застрашување,за верските водачи практикување и уживање во моќта
 2. Joshua_Tree

  Денов звучи како...

 3. Joshua_Tree

  Што слушаме во моментот? (Читај правила)

 4. Joshua_Tree

  Денов звучи како...

 5. Joshua_Tree

  Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

  ...разводот е грев?(@Goyathlayy ) ...мажите ги препознале патерните на жените?(@Sussaro ) ...бракот е само терет?(....) ...ок ок,ајде малку коч коч кочииии ...јас кадија и јас судија нити ја бивало,нити ќе ја биде ...секој човек е интегритет за себе и како таков одлучува сам што ќе прави со...
 6. Joshua_Tree

  Денов звучи како...

 7. Joshua_Tree

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  ...нашите ставови околу ова прашање никогаш нема да најдат одговор на ова прашање :) ...секој кон своето стадо,нели? ...ако мојот интегритет е „загрозен„ сигурно дека ќе ги земам сите опции во предвид ...само што зборот „загрозен„ е често најубавиот збор за манипулација на масите за лични...
 8. Joshua_Tree

  Патот до пеколот е поплочен со добри намери

  ...убави се дефинициите тие ни даваат ментален ред и мир ...но многу поубава е реалноста,таа не носи секогаш на едно скалило поблиску до нашата цел ...нема да прашаш која е таа цел,нели?
 9. Joshua_Tree

  Патот до пеколот е поплочен со добри намери

  ...колку добро се надоврзува оваа тема со "желбата за болка" :)
 10. Joshua_Tree

  Патот до пеколот е поплочен со добри намери

  ...патот на Исус :)
 11. Joshua_Tree

  Патот до пеколот е поплочен со добри намери

  ...тоа што сметам јас дека е добро според мене не значи дека ќе биде добро за тебе ...секој човек има различни критериуми за тоа штто е добро,а што лошо ...секој човек е еден универзум за себе
 12. Joshua_Tree

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  ...е добро,гледам дека ти се допаѓа да контрираш и негираш и тоа го прифаќам како твој стил и желба на изразување ...она што не ми е јасно,зошто истата порција немаш капацитет да ја свариш? ...пробај да расчистиш некои ставови со себе,инаку ќе останеш сам овде ;)
 13. Joshua_Tree

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  ...секој знае дека тоа е само разлика во дефиниции,а всушност се парите и моќта во позадина :)
 14. Joshua_Tree

  Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

  ...премногу лично си ја превзеле улогата на Божји службеници :)
 15. Joshua_Tree

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  ...како ќе го стори тоа,кога со самиот акт на обвинување и казнување импликациите одат директно на нив самите :) ...тоа се Божји службеници,како ќе ги објаснат тие појави?
На врв Bottom