Recent Content by Jenny111

 1. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Пале Крстиќ ај глеј си работа жити се и не туку ме спомнувај што сум сакала или не сакала да праам. Кажав веќе секој си има своја вистина. Јас и како Македонка го исполнив тоа што сакав, со македонски пасош да си го остварам сонот. Затоа глејте си својот двор и своите проблеми.
 2. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  ako de, so srekja neka ti e. ne vikam deka lazes. Mojata vistina e ovaa, tvojata e taa.
 3. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Точно пред 3 години беше поинаку. Сега не е. Точно уште неколку евра немаше да ме осиромашат, за да пробам пак да ги доставам истите документи, ама јас немам повеќе ни желба ни нерви да ме шета Бугарија за да докажам дека сум Бугарка, а самата Бугарија тврди дека сум. И онака не сум повеќе во...
 4. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Од советот сум одбиена. Глупости живи дека сум требала пак истите документи да ги носам, тоа е приказна на посредниците. Еве со членот dvladev заедно бевме во исто време и почнавме заедно само со потврда. Денес нему му е одобрено зашто однесе дополнителен документ крштеница. Јас немав...
 5. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас сум одбиена денес до документ од Струмица. 100 процентни бугарско село, д3до роден пред 1918 година. Високо образование, вработена. Така да, нека не ве лажат, само документи од Струмица не поминуваат.
 6. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И мене ми се смени пак во финална, ама не однесов дополнително ништо. А исто рокот ми беше до 12 јули. И мене ми е сменета во финална, откако ме ставија на дополнителна за да однесам дополнителни документи до 12 јули рок. Јас немам ништо однесено до ден денес, а 12 јули уште не е дојден.
 7. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Еве јас сама си ги однесов потврдите, македонка, со потврда од Струмица од село со 100 посто бугарско население, па на дополнителна сум.
 8. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Сама си пишав автобиографија од 3 страници, со завршено образование и достигнувања. И еве на дополнителна. Сега?
 9. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Да и јас со истата мисла почнав процедура. Еве сега сум на дополнителна и сакале дале, сакале не, тоа е тоа. Никој не ми е крив што сум дала пари на посредникот. Јас нему му платив да ми ги врши работите, а не да ми извади државјанство. Е баш ќе ти кажам после јули дали ќе ме одбијат, пошто до...
 10. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас пишав како ми стои мене во потврдата. 100 посто од населението било бугарско. А вие не се фаќајте за секој збор само за кавга. Бог да чува, фрустрации.
 11. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Еве и јас сум ама баш буквално со истите документи и сум на дополнителна.
 12. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Реков дека со потврда слушам дека добиле, но реално не добил никој што лично го знам. Сите што добиле се од форумот што сум прочитала, информација која може е точна, а може и не. Не можам да ја проверам и потврдам. А иначе форумов добро го имам исчитано од 2016 па наваму, не се секирај.
 13. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас еве најискрено ќе кажам. Идрв преку посредник, се надевав дека ќе успее, но имав резерва дрка и нема да успее затоа и со го барав чарето со виза. До сега слушав дека добиваа со потврда само, но не беше некој што го знам лично. Се беше тука на форумов. Во моментот кога аплицирав бев вработена...
 14. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Нека бркаат работа. Јас не сум во Македонија и не можам да трчам 100 години по пасош. Нека си ги средат внатрешните работи они и нека си ги координираат институциите. Не планирам да носам ништо повеќе, па нека ме одбијат ако сакаат, барем ќе имам документ од нив дека немам бугарски корени. И со...
 15. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Битното е да кажеш со какви документи си, не дека си на положително.
На врв Bottom