Recent Content by Incognite

 1. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  За „entertainment media“ кај го пишува тоа!? Еднооки снимаат двојазично? По која логика би ми регулирале како да создадам песна, или филм, или цртан филм, па уште и да ми диктираат како да создавам виртуелен свет? Не сум ја корпорација која штанца „ААА наслов“ секоја година, ја сум независен...
 2. Incognite

  Македонски анонимуси!

  Еве го оргиналот со англиски превод: https://www.youtube.com/watch?v=WDiB4rtp1qw
 3. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  Кој, како и каде? Дај ја тоа да видам :P
 4. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  Сега за сега, не би сакал да одговорам на тоа прашање и се надевам дека ќе ме разберете :). Па цел ми е тоа, откако ќе се запознаам со сите можни делови од моево прашање и вашите реплики, а и наведов дека баш моментално сум вон државата, така да немам некоја можност да се консултирам со правен...
 5. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  Google го злоупотребува тоа, ама оди па допри го Google. Им требаше на EFF 800 и кусур адвокати за да почнат да ги заматуваат лицата и регистарските таблички на Google Street View. Може па баш кај нас има неш’о, а нашите правни тимови немаат допир/надлежност до Google. Одредени клучни работи...
 6. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  Не станува збор за тоа дали ќе се исплати или не :) I know what you mean though :D
 7. Incognite

  Легалност на внесување на македонски град како мапа за видео игра

  Се извинувам ако ви се чини малце чудна темава, дека е за видео игри, но ми треба мислење од правни лица, оти барав на неколку македонски портали, но сето тоа беше безуспешно. Би се консултирал лично со правно лице во Македонија, но моментално сум вон државата. Ме интересира колку е законски...
На врв Bottom