Recent Content by Hitashi Nakamura

 1. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Браво. Солидни брзини за во 2019. Еве јас поради тоа што немав техничка можност за подобро нешто ми дадоа 4Г рутер. А инаку со бакар сум 2 ипол километри оддалечен. И сега брзиниве ми се пак по 9мбити. Со 4Г рутеров имав 25 мбити. И еве некое време ми се намалија драстично. А на 100 метри од...
 2. H

  Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

  Не знам што се случува со телеком од пред некое време. Сообраќајот им се гуши претерано. Пинговите растат. И тоа се случува на секои 2 недели по цел ден. Вртам во контакт центар се правдаат имало глобален проблем на социјалните мрежи. Какви социјални мрежи, целиот интернет сообраќај им е...
 3. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Како што видов на страната на телеком имаат објавено дека ќе почнат со имплементација во 2020 година и мора да завршат до 2025. Значи ние за 5G ќе чекаме до 2025...:(
 4. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Јас знам двајца, во магента М во договорот имаат до 12мбити ама со овој рутер имаат едниот 20мбити другиот 45 мбити. Има улога и каков е воздушниот простор од кај тебе до базната станица, ама прават и ограничувања мислам само по која формула и логика не знам. Кој знае нека не упати. Инаку за...
 5. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Јас сум оддалечен околу 3 ипол километри од локален приклучок. Сега околу овие појачала за DSL, на мојата оддалеченост колку појачала би требале да се стават за да имам можност за VDSL? И каква е можноста да ги натерам телеком да стават такви појачала? Каде би требало да се упатам дали знаеш?
 6. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  И ќе си останеме ние со по 12 мбити во 2019 година. Ужас.Барем нека пуштат на 4G рутерите по 50/100 мбити.
 7. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Дали ова значи дека ќе има подобрување и за тие што се оддалечени 2/3 километри од локална централа?
 8. H

  Finki

  Ќе миеш садови. :aplauz:
 9. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Новиве понуди на телеком се прилично посимпатични од старите за во 2019. Ама како што спомна @Гејминг пак има голем број корисници што линијата им поддржува максимум 8 скапани мбити (тие што се оддалечени по 2+ километри од локални централи). Јас сум еден пример за тоа. Што планираат телекомци...
 10. H

  Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

  Здраво луѓе. Некои чудни ствари се дешаваат, не знам дали е кај мене проблемот или кај Телеком. Не знам дали е за тука прашањево и дали ќе има некој одговор, ама генерална е темава па ќе поставам и објаснам што се дешава. Во период од 3/4 недели, 2 или 3 пати забележувам дека имам проблем со...
 11. H

  Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

  Која би требала да биде брзината со ваков сигнал на 4G рутерот?
 12. H

  Врска ученик професорка

  Само памти ги сите сцени, кога ќе пораснеш може да станеш режисер, па ќе имаш сценарио за топ филм.
 13. H

  Иднината на образованието

  Ако мислиш на семинари и обуки кои си имаат некоја цена, тогаш знаеме дека не може секој да си го дозволи тоа. Значи збориме за радикални промени во образованието, не да одиме по семинари и обуки кои не може да си ги дозволат поголем број од луѓето додека образованието секоја држава треба да му...
 14. H

  Иднината на образованието

  Во ред тоа, ама не ми беше поентата за семинари и обуки. Туку сето ова да се вметне во самиот систем на образование. Верувам дека овие теми и области би биле од многу поголемо значење за разлика од други предмети, и би помогнале во градење на поцврсти карактери, подобри индивидуи, со тимски дух...
 15. H

  Иднината на образованието

  Според мене овие неколку области би можеле да доведат кон подобро обрзование. Психологија Треба да се воведе ако не во основно барем во средно. Да сфатиме колку толку, од каде ни доаѓаат емоциите? што со нив? дали не водат во рационални одлуки? што се рационални одлуки а што ирационални? Мислам...
На врв Bottom