Recent Content by gjokol

 1. G

  Приватизација

  Да свесен сум за тоа. Ако има разлика, тоа се решава преку суд или договор. Ама зашто некој геодети кажуваат дека мора да се решени правно-имотните односи на парцелата пред да се мери и количи. А другите кажуваат дека правно-имотните односи немаат врска со количење на парцела? Демек тие можат да...
 2. G

  Приватизација

  Парцелава е одвоена. Имам елаборат и исто така единствен сопственик на парцелата (500м2) сум само јас. Корисниците ке се избришат, но се уште постојат. Прашањево ми е дали е можно да се повика геодет да ја заколичи парцелава иако приватизцијата се уште не е комплетно завршена. Некој велат не...
 3. G

  Приватизација

  Па то ми е и мене. Мирот. Сакам црно на бело. За да си се заградам без да прави проблеми. Да не ме спори. А ко ке се измери, тогаш не ке може ништо. За жал не е работата само за цм, има и други проблеми од негова страна. Зато парите што би ги дал за мерење би биле најмал проблем. За да поставам...
 4. G

  Приватизација

  Имам парцела од 500м2 со куќарче. Двете работи се во тек за приватизација и легализација. Сопственикот на двете сум само јас. На парцелата постојат и други лица како корисници. Но ко шо реков постапката е во тек, така да на крај ке останам само јас на парцелата како единствен сопственик...
На врв Bottom