Recent Content by ficdogg

 1. ficdogg

  Заштита на дизајн, индустриска сопственост и слично, дали и како?

  Пак ќе ти повторам, ништо не го спречува, можеби легално нема да има право, ама тоа нема да го спречи, ниту полиција ќе дојде да му каже да престане ако ти не поднесеш тужба и победиш на суд. До тогаш он може да те копира колку му душа сака.
 2. ficdogg

  Заштита на дизајн, индустриска сопственост и слично, дали и како?

  Она што треба да го сфатиш е дека ништо, ама баш ништо нема да спречи некого да го копира твојот дизајн, не па некој кинез ако така наумил. И да земеш да го регистрираш, патентираш и што ти ја знам, тоа апсолутно не спречува никого да го копира твојот дизајн, туку само ти дава легална подршка...
 3. ficdogg

  Болна Тема. Доктори во Македонија?

  http://www.otvorenipodatoci.gov.mk/dataset/registar_zdravstven_kadar
 4. ficdogg

  Најекономично греење (затоплување)

  Самите производители/увозници ги прават, нема некои тестирања, затоа постои еуровент. https://europa.eu/youreurope/business/product-requirements/labels-markings/energy-labels/index_en.htm И еве ти линк да си направиш сам оригинал налепница...
 5. ficdogg

  Најекономично греење (затоплување)

  Глупости ти кажале, струја не функционира така. Сите клими имаат можност да се напојуваат од внатре или од надвор, кај имаш попрактичен приклучок за струја таму.
 6. ficdogg

  Најекономично греење (затоплување)

  Јас земав tundra green од енергија пред една недела и дојде со вградено wifi, но мислам дека тоа е нивна промоција затоа што во ценовникот стои дека wifi модулот е 2000 и нешто денара за tundra green серијата.
 7. ficdogg

  Општи вело муабети, прашања, совети

  На некои од постарите да, на новите не.
 8. ficdogg

  Општи вело муабети, прашања, совети

  На меко седиште се вози низ град или докај 1 саат максимум, после тоа ќе почнеш да ги осеќаш ефектите на намален проток на крв. Професионалните тркачи возат на тврдо седиште, но поентата е да најдеш седиште со големина што ти одговара на газот, бидејќи треба да допира на коските не на меките...
 9. ficdogg

  Dragonball

  Во просек, аниме филмовите на блуреј испаѓаат 9 месеца после премиерата во кино.
 10. ficdogg

  Постапка во АВРМ и ФЗОМ

  +1 за се ова. На ова да додадам само дека ако се регистрираш како пасивен обично тоа те дисквалификува од програми за самовработување и сл проекти каде делат пари за почнување бизнис или сл, освен ако не се смениле нешто во меѓувреме. Кога ќе се регистрираш прашај си точно за ова за секој случај.
 11. ficdogg

  исплаќање стан

  Банките сакаат сигурни пари, односно дека ке можеш да го исплатиш станот во наредните неколку децении. Кираџии се несигурни пари и затоа сите кредити имаат клаузула каде одреден број на години несмееш да го ренташ станот, ова е за да се избегнат луѓе кои би се нафатиле да земат стан со идејата...
 12. ficdogg

  во заедница или сами

  Не ти треба тоа во животот. Ако треба во шатор под некој мост ќе седиме, ама со моите или нејзините јок.
 13. ficdogg

  Општи вело муабети, прашања, совети

  Нема некоја финта, ќе ги видиш на око дали се истрошени запците, и дали скокаат брзините при возење.
 14. ficdogg

  Кучиња (грижа, општи дискусии)

  Направи му рутина со јадењето секој ден во исто време да биде. Стави му во чинијата, и ако не го изеде за 15 минути, дигни го јадењето и остави го гладен до следното јадење. Ќе се инати малку ама глад е глад. И контролирај колку храна добива измеѓу оброци, можно е и да не е ни гладно па затоа...
 15. ficdogg

  Општи вело муабети, прашања, совети

  пробај со wahoo fitness, јас исклучиво таа апликација ја користам и има итеграција со страва.
На врв Bottom