Recent Content by energichen

 1. energichen

  Работа на брод

  Најверојатно ќе те стават најдолу на листата за качување или ќе те симнат позиција подолу ако претходно си напредувала.
 2. energichen

  Работа на брод

  Отиди во некоја агенција и они ке ти склопат по мерка.
 3. energichen

  Работа на брод

  Општо за сите.
 4. energichen

  Работа на брод

  Како што кажа Тончи, секој ден го работиш, многу се работи без разлика дали бродот е окански или речен, слободен ден ти е само кога си болен и не можеш да работиш. Разликата е што договорот ти е пократок на речните. Да имаш во предвид дека ќе работиш многу работи кои се надвор од твојот департман.
 5. energichen

  Работа на брод

  Од мене, сум работел на мал и на голем брод, разликата е голема. Тука не е вклучена сумата која ти ја одбиваат од плата секој месец за одморот која ти ја враќаат на крајот од договорот. Како не, работењето на брод си има маани и предности, но сепак е големо искуство во животот, ќе научиш многу...
 6. energichen

  Работа на брод

  Секоја компанија е различна, на NCL, пример земено во мојот департман - ресторан, во зависно од позицијата сите имаат фиксни плати, разликите се мали скоро незначителни. Единствено екстра можеш да направиш ако имаш прекувремени саати и да имаш процент од продажба на пијалоци како што се...
 7. energichen

  Работа на брод

  И јас да заработував 500 евра тука не би работел на брод, но муабетот ми беше тоа што го работиме таму и колку саати се работи, парите се малку во споредба со други, но сепак многу во споредба со дома.
 8. energichen

  Работа на брод

  Во споредба со другите компании NCL имаат најниски плати. Еве за некои, asst. waiter 1200 долари на голем брод 1400 на мал; waiter 1800-2100 исто во зависност од големината на бродот; asst. cook ~780, restaurant steward ~740, hostess 1800, bar waiter 2600-3000, junior statteroom steward 1200...
 9. energichen

  Работа на брод

  Ниски :)
 10. energichen

  Работа на брод

  Зарем ја тргнаа забраната за Македонци на Принцес?
 11. energichen

  DotA 2

  Nema izigrano dovolno partii vo ranked poslednive 21 dena, mu trebaat minimum 15.
 12. energichen

  DotA 2

  Toj od levo kako alwayswanafly izgleda, kuroky nema sansi da si zamine od liquid.
 13. energichen

  DotA 2

  Повели
 14. energichen

  Листа на теретани (локација, цени, рецензии)

  Човекот си праша и си доби одговор, нема потреба од исмевање.
 15. energichen

  Листа на теретани (локација, цени, рецензии)

  Атлетикс, во месечната претплата ти доаѓа план за исхрана, план за вежбање и личен тренер. Нема да згрешиш ако се запишеш во теретанава и што е најважно ќе видиш резултати за брзо време.
На врв Bottom