Recent Content by Emtree

 1. E

  Кој плаќа данок за кирија?

  Точно, само ние обичните смртници страдаме од закониве, и подобро да не се правиме паметни. Инаку јас сум кираџија, не издавам, ама страдаат двете страни ако дојде до тоа. Инаку фала на одговорот, ќе му го пренесам тоа на газдата дека тоа е негова должност :)
 2. E

  Кој плаќа данок за кирија?

  @SantoriniLover дали со сигурност го знаеш тоа? Истото што го кажа сега ми е логично, ама газдата ми вика дека ќе го плаќаме ние или по пола. Помислив да не е сменет некој закон....... 1581164581 Јасно ми е што ми кажуваш, ама ако дојде инспекција и јас и тој ќе плаќаме казни.
 3. E

  Кој плаќа данок за кирија?

  Здраво, Може е глупо прашањево ама дали некој знае која страна (кираџиите или газдата) треба да го плати данокот во УЈП? Фала ви
 4. E

  Што се треба да знам за купување плац и градење монтажна куќа

  Не гледам 100 :ROFLMAO: Гледав неколку плацеви во Сопиште. Некои од нив беа "н Нива " некои "гнз Градежно неизградено земјиште ". Како што разбрав, барањето за приклучок на вода и струја си го бараш сам со тоа што има куќи во близина па тоа не било проблем. @Робсо плацевите во Сопиште се...
 5. E

  Што се треба да знам за купување плац и градење монтажна куќа

  Фала ти на одговорот. Имам уште едно прашање. Дали со имотен лист од некоја парцела треба да одам до општината и конкретно само за неа да прашам дали е дозволено да се гради монтажна куќа? Бидејќи тоа би било најголемо потрошено време доколку барам имотен лист од секој плац што сум го видела...
 6. E

  Што се треба да знам за купување плац и градење монтажна куќа

  Здраво дечки, Сакав да прашам дали некој ги знае сите процедури и постапки за купување на плац и градење монтажна куќа. Не знам ама баш ништо освен тоа дека треба продавачот да поседува имотен лист :confused: Моите прашања: Што се од документација треба да побарам од продавачот на плацот...
На врв Bottom