Recent Content by darius14

 1. D

  Шизофренија

  Јасно ми е се, пишуваа упати и неговиот матичен и неврологот. Пишуваа луѓето врз основа на она што им го кажав. Тој никогаш не прифати да оди кај нив, а не па на психијатар. 1636484230 Едноставно не прифаќа дека има проблем, нема доверба во лекарите и за ништо не оди во болница. За било какви...
 2. D

  Шизофренија

  Можно е, не велам не. А кој да му ја даде кога не сака да појде на психијатар. Во болница нема отидено веќе 4 години. Тие симптоми и таквото однесување укажуваат на шизофренија или на некакво друго психичко растројство. Во секој случај му треба помош од психијатар.
 3. D

  Шизофренија

  Немаме во градов психијатар. Не грижи се, свесен сум дека ставањето лекови во храна е нелегално и исто така свесен сум дека носењето со сила од некој друг, освен полиција или болничари, е киднапирање. Знам дека @StefusRefus сака да помогне и нормално не ме натерал со сила да направам нешто...
 4. D

  Шизофренија

  Бараа од судот психијатриско вештачење, а инаку имаше упатен акт за во затвор. Бидејќи не сака да оди на пихијатар, морав да ја платам казната. Тоа сакав да го избегнам, да заврши во Бардовци. Мислам дека ако заврши таму и му дадат лекарства за подобрување на состојбава, кога ќе се освести каде...
 5. D

  Шизофренија

  Непредвидлив е, не знам што може да направи, спие со нож под перница. Од агресија досега само закани. Веќе му платив казна за излегување во полициски час, инаку ќе завршеше во затвор. Ги игнорираше сите повици од судот. За жал, ставањето лекови во храна не е трајно решение. За состојбава треба...
 6. D

  Шизофренија

  Ги има сите овие симптоми со исклучок на одржувањето лична хигиена. Хигиената му е на беспрекорно ниво. Се чувствува дека е омразен на другите, дека некој му мисли лошо, дека некој кова завера против него и сака да му наштети, дека некој му го контролира умот со електромагнетни бранови. Има...
 7. D

  Шизофренија

  Имам брат за кој сум сигурен дека има шизофренија. Проблемот е што тој е многу тврдоглав и горделив човек и не сака да прифати дека има проблем. Некогаш негов најблизок, сега сум неријател бр. 1 затоа што пробав да го убедам да одиме на психијатар. Значи, човеков Господ да слезе нема да го убеди...
 8. D

  Мислење за HYUNDAI ix 35 4x4 2.0

  Размислувам да купам ваков модел од 2010 година. Ме интересира дали некој знае нешто за одржувањето на возилово, трошоци за регистрација, осигурување, достапност и цена на делови кај нас итн.
 9. D

  Правна помош и совети

  Да, ве сфаќам. Ама вака многу помалку клиенти имате. Инаку, ако е за утеха, не има и такви што не би ни помислиле да не си го платиме договореното. :)
 10. D

  Правна помош и совети

  Ви благодарам многу на исцрпниот одговор! Човекот можеби и ми прави услуга, ама кога го погледнав Адвокатскиот тарифник, почнаа да ми се вртат секакви суми. Ништо лично против него, едноставно такво ни е општеството, полно со измами врз обичниот граѓанин. Инаку, дефинитивно цениве на...
 11. D

  Правна помош и совети

  Ви благодарам на одговорот! Јас го потпишав полномошното. Немаше ЕМБГ или пак број на лична карта, само име и презиме и адреса. Кај празните места стоеше К.бр, прек.бр. итн, веројатно исто им е полномошното за било каков предмет (тука не пишуваше ништо, не беше наведен бројот на предмет). Во...
 12. D

  Правна помош и совети

  Здраво на сите, Нов сум на форумот и би сакал некој со искуство да ми даде совет. Брат ми е осуден за Непостапување по здравствени протоколи т.е. фатен е во полициски час. Тој си има некои здравствени (психички проблеми) и не сака да ангажира адвокат. Ме интересира дали јас можам да ангажирам...
На врв Bottom