Recent Content by ceasar

 1. ceasar

  Македонска берза

  Јас не преферирам компании кои добивки -загуби или голем потенцијал би имал од нешто што е надвор од нивниот core бизнис, Искрено дури не сакам ни големи добивки и дивиденди ако тоа не е од редовното работење, сметам дека е неодржливо на Лонг терм, барем во најголем број случаи.
 2. ceasar

  Македонска берза

  Можеби ова е шанса да се побараат помалку ликвидни акции од помали ад компании, кои во иднина би можеле да ти донесат многу повеќе вредност. Но тука имаш ризик од заглавување и да не можеш да се отарасаш и со години да не кажам децении... Убаво е секогаш двете страни да се видат. Инаку се...
 3. ceasar

  Македонска берза

  Во која насок со раст на Тел или со пад на Алк :) прашање од милион долари
 4. ceasar

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Да на шипки на кеј кога не е загадено или ако има ветер, мислев на Водно зимава нели и таму имаше некои реквизити на трим патеката? Мислам дека е идеално Водно за такви тренинзи затоа што и чистиш плуќа и спортуваш. И на врв има одма под планинарскиот една шипка така да комбинација на HIIT...
 5. ceasar

  Македонска берза

  Премногу мала дури и за нашиот пазар. Се очекува тренд на спојување и окрупнување во банкарскиот сектор во земјава. Дури и ако некоја од поголемите е заинтересирана да ја купи тоа би било максимум што можеш да очекуваш плус 50% од сегашната цена за да дојдеш до книговодствена и тоа само во...
 6. ceasar

  Македонска берза

  Зошто УНИ? Ок знам дека има пониска бук велју, ама и бетон ск има уште пониска ако така гледаме. Што ќе добиеш од УНИ од добивката? И кои се изгледите како мислите дека може да се наметне на пазарот? За мене околу банките посебно средните аларм беше цената на охб кога се продаваше на шпаркасе
 7. ceasar

  Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

  Дечки со програм upper - lower во теретана имав одлични резултати, но планирам да почнам повеќе со bodyweight (calisthenics) и додаток ластици. Има ли некој искуство да ми препорача добри шипки? Овие на кеј се доста дебели и лоши се за фаќање, дома ќе ставам вратило но гернално не сакам дома да...
 8. ceasar

  Македонска берза

  Добивката на Адинг преполовена, има некој објаснување?
 9. ceasar

  Македонска берза

  А ова е за некоја специфична ставка ? над 30М ЕУР преостанати за капитални инвесстиции или?
 10. ceasar

  Македонска берза

  Што е со левата а што со десната страна ?
 11. ceasar

  Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  Немам проблем со прекумерна тежина, напротив вежбам 5 години фитнес, имам солидна мускулатура и низок боди фет
 12. ceasar

  Македонска берза

  Подели ги 40к барем во 3 позиции, ја би играл Кбм, Грнт и Мпт ама ти не мораш, сам одлучи си
 13. ceasar

  Македонска берза

  Имал Бошко и квалитетни постови и мислења ама во последно време се јавуваше само при поголема дневна корекција за да пише ви реков се ќе потоне!...Владата ова она нечини и сл. Ко она народната да умре козата на комшијата :)
 14. ceasar

  Македонска берза

  Нема даночење до 2023та, веројатно ќе биде ова стимул, исто така приходот од дивиденда се враќа на 10%
 15. ceasar

  Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  Аутокорект ми направил гугал на тастатурата
На врв Bottom