Recent Content by boleramone

  1. B

    Ножеви

    440c е просечен нерѓосувачки челик, ама прашање е дали е навистина тој. Како што ти пишав, не вреди тој нож. Барај некој фиксен со карбонско сечиво за таа намена.
  2. B

    Ножеви

    Nemam iskustvo bas so toj bajonet, ama gi imam videno po pazarive, toa se kineski gluposti. Preklopen noz ne e za bushcraft. Moja preporaka e nekoja Mora
  3. B

    Ножеви

    Dva dobri finski tradicionalni puko nozevi
  4. B

    Ножеви

    Само преку нет да нарачаш, Ebay - евентуално. Цената зависи од состојбата на ножот, годината на производство и материјалот од кој се изработени кориците на рачката. Некаде околу 150 до 200е. На мојот нож многу е истрошено сечивото, ама сепак е еден од поубавите што ги имам. Произведен е пред...
  5. B

    Ножеви

    Овие си ги купив периодов. Кој од кој поубав.:) 1. Bargeon 2. Camillus 3. Hubertus 4. Puma
  6. B

    Ножеви

    Таму можеш да најдеш само ножеви за мачкање мармалад. Ако сакаш нешто поквалитетно имаш швајцарски во Домнет, позади собрание.
  7. B

    Ножеви

    Edno vreme imase vo micei. Ako ima samo tamu moze da se najde.
  8. B

    Ножеви

    batitit, како што ти пиша bojadva, во шпорет можеш само да го опуштиш (стабилизираш) челикот после калење. За калење мора да го загрееш (усвитиш) над 1000 степени (зависи од типот на челикот до која температура) па после го потопуваш во масло. Мислам дека нема да може со масло за готвење, мора...
  9. B

    Ножеви

    Браво за изработката, супер нож. Ако можам добро да видам на сликата, има и втор бевел. Дали е сечивото твое дело или само рачката ја правеше? Ако е твое дело, зошто не го остави чисто сканди?
  10. B

    Ножеви

    Два ретки швајцарци
  11. B

    Ножеви

    Можам да најдам неколку Mora scout од старите. Не се острени, само имаат фатено површинска корозија од стоење. Сеуште не им знам цена, ако некој е заинтересиран нека ми пише пп.
  12. B

    Ножеви

  13. B

    Ножеви

    Овие ми стигнаа пред некој ден: Laguiole, Туријаш и Swiza
  14. B

    Ножеви

    Масат. Има во Domnet квалитетни, ама се малку поскапи.
  15. B

    Ножеви

    За такви ножеви мислам најдобро е со водена шмиргла да ги поминеш, земи гранулации 2000, 2500 и 3000, ако треба и 1500. Треба да пазиш кога полираш со шмирглите, секоја наредна да иде попречно од движењето на претходната, како мрежа, за да добиеш убав сјај. На крај со пастата на памучна крпа.
На врв Bottom