Recent Content by BlackArrow

 1. BlackArrow

  Фриленсер (Freelancer)

  Уф, не знам тоа, но може да прочиташ на страницата на ФЗО. Ова го пишува: Најдобро би ти било да одиш дирек таму и да прашаш. Ќе ти објаснат се.
 2. BlackArrow

  Фриленсер (Freelancer)

  Јас сега од август сум на доборволно осигурање. Одиш во ФЗО ти дават обрасци, пополнуваш. Поплнуваш во која категорина на примања спаѓаш. Одиш на шалтер ти дават Декларации за прием, си ги плаќаш и тоа. Ако имаш примања над 216000 ќе плаќаш 1333 денари месечно.
 3. BlackArrow

  НБА сезона 2019/2020

  Кај може да се гледат натпреварите од МК?
 4. BlackArrow

  Како до Филипините?

  Јас сега во Декември ќе одам Филипините. За виза можеш во конзулатот во Тирана да аплицираш. Праќаш скенирани копии од документите и за 1 недела ти враќат одговор со термин за кога да одеш да ја подигнеш визата ако е се во ред. Пиши емаил до конзулатот во Тирана ќе ти пратат што трбеа и како...
 5. BlackArrow

  Dopolnitelna rabota-izmama

  Пфф, да не те лажат. Ќе ти земат само парите. Што дополнителни сакаш да работиш?
 6. BlackArrow

  Ви се случила некоја натприродна работа?

  Можеби е Мадела ефект :D
 7. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Јас од пред 2 месеци почнав full freelance и се пријавив во фонд за здравствено. Ти пресметуваат според приходите од минатата година. Јас имав над 200 000 приход минатата година и плаќам волунтерско здравствено осигурање, така го викат, 1333 денари месечно.
 8. BlackArrow

  Истражување социјални медиуми

  Пополнето
 9. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Во други приходи спаѓа заработката од интернет. Како друг доход се смета и доходот остварен од продажба на корисен цврст отпад, доходот остварен со електронска трговија преку интернет, доходот од интернет маркетинг услуги, износот на неискористените донирани финансиски средства од членот 12...
 10. BlackArrow

  Астрономија факултет

  Го имам посетувано тој курс во 2009. Колку што видов нема ништо ново воведено во однос на програмата. Онака кога имат некои предавања ги посетувам.
 11. BlackArrow

  Данокот за работа преку интернет е 15%

  Па мислам дека ако те фатат дека немаш пријавено ќе ти земат 70% од заработката. Сега имат увид во сметките во банките така да не би ти препорачил да не пријавиш.
 12. BlackArrow

  Данокот за работа преку интернет е 15%

  Под кој вид на приход ги пријавуваш примањата?
 13. BlackArrow

  Здравствено осигурување

  А ако не бара работа активно, односно се пријавува на 6 месеци?
 14. BlackArrow

  Постапка во АВРМ и ФЗОМ

  А колку се плаќа за осигурување за приход над 144000 денари. Јас за во иднина се мислам да почнам да работам фрееленсер од дома со што би си дал отказ од работа. Е сега примањата ми надминуват 144 000 на годишно ниво. Еден другар ми кажа дека ако сам си дадам отказ не ме следува здравствено...
 15. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Од Америка ми праќат дирек на девизна сметка во банка
На врв Bottom