Recent Content by Bizzmax

 1. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво, ме интересира дали има некој на групава кој што бил на интервју во конзулатот во ОСЛО? Поздрав и секое добро. :)
 2. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  До мене стигна и закочи цела работа.. ако има промена, известувам во истата минута. ;)
 3. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Контакт од посредникот да споделиш?
 4. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  10тина месеци до указ со ова темпо. Може да ми кажеш кога беше на интервју и финална? Јас чекам исто промена на статус со интервју 12 феб. 1606327809
 5. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Нема промени кај мене. Се уште на финална..
 6. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Генерално идат по ред. На претходната страна имаш листа на членови со датуми за сите фази. Пиши му на @Bibo датум кога си бил на интервју и датуми кога ти се сменил статусот и ќе можеш полесно да следиш до каде се со промени..
 7. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не ги предаде на време дополнителните документи? Или воопшто не однесе?
 8. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес ти се смени во положително?
 9. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  12ти фебруари тука..
 10. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво, ме интересира дали постои можност да се провери дали дополнителните документи се предадени во министерство? Посредникот прво ме известува дека ги предал во јули, па сега во последниот разговор ме убедува дека ги предал во август.. А приметувам дека нема да бидам единствениот што е...
 11. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  1. Интервју 2.Задолжителна 14-17 месеци 3.Финална 2-6 месеци 4.Положително 3-7месеци 5.Указ - 8-10 месеци Се разбира,секаде има осцилации, ама од следење на форумов, отприлика промените во овие временски интервали се случувањаат.
 12. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Jas bev na intervju feb.2019 i od kraj na juli 2020 sum na finalna..
 13. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас не отидов лично. Посредник ќе најдеш и тој ќе ги достави. Исто знам и дека по ДХЛ праќаа документи ама не знам дали може се уште преку брза пошта или тоа беше можност додека границите беа затворени.
 14. B

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Мораш што е можно побрзо да однесеш дополнителни документи затоа што следниот статус е "Положително" ако советот одлучи дека ги имаш сите потребни документи. После тој статус е вицепремиерот кој дава крајна одлука "Указ" ако ти е одобрено државјанство.
На врв Bottom