Дали сте крстени во црква?

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289
Случајно отворив во оваа тема..по грешка па со себапо ме заинтересира...
Дали вие и вашите деца се крстени во црква или тоа нема врска битно е во матично или како го викате да се регистрираш (државен брак) или како и да се нарекува?
П.С. Што е со новопечените атеисти дали нивните деца се крстени во црква?
Јас сум крстен во црква како што е редот. Само комуњарите не се крштеваат во црква и на Христос воскресе ти викаат среќен празник.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.932
Поени од реакции
5.073
Случајно отворив во оваа тема..по грешка па со себапо ме заинтересира...
Дали вие и вашите деца се крстени во црква или тоа нема врска битно е во матично или како го викате да се регистрираш (државен брак) или како и да се нарекува?
П.С. Што е со новопечените атеисти дали нивните деца се крстени во црква?
- Регистрацијата „во матично„ е световна админиситративна процедура и е небитна за самата Црква, иако Црквата го уважува и тој документ (од матично). За Црквата, битен е благословот кој сам Бог го дава кон младоженците, преку свештеничкиот чин, на нивното црковно венчавање.
- кој себе си се гледа за атеист, веројатно е дека нема да ги крсти своите деца според црковниот ред, иако е честа пракстата на крштевање на децата „ради реда„, без подлабоко познавање на смислата и целта од таа Света црковна тајна.
- познавам атеисти кои ем самите не се крстени, ем нејќат и децата да си ги крстат.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.816
Поени од реакции
21.445
Јас сум крстен во црква како што е редот. Само комуњарите не се крштеваат во црква и на Христос воскресе ти викаат среќен празник.
И Кинези не су крстени у цркфу па еве глеам ништо не ги фали,осфен мало парче мефце у очи и можда у куре.Еве ги живи здрави весели,фрштиф вредни како мрафке.Јаки економски и воено и признаени од сфи државе сс сфи почасти.
А ми? Крстени, недокрстени...
Од главата си патиме.

Ја викам на Велигден среќан празник,а не сам комуњар,затој што празнуете и Исус не е воскреснаја.А што сакаш да ти кажу,Христос воскресе? Доказ?!?!?
Нека не ве л'жеф исперени мозочиња како Зурлу и Пророка.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Тебе коа ти е роденден ти викаат среќен роденден или Гоки се роди-Навистина се роди?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289
Тебе коа ти е роденден ти викаат среќен роденден или Гоки се роди-Навистина се роди?
Ти изгледа не си крстен во црква. Не си ја почувствувал топлината на бога.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.939
Поени од реакции
12.525
Ти изгледа не си крстен во црква. Не си ја почувствувал топлината на бога.
Топлината е ексклузивна за по манастири, таму ја чувствуваат.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.779
Поени од реакции
2.921
Јад сум крстена,но се чудам како толку захтевни се поповиве денес, кога бев да прашам за што е потребно за крштевање на син ми, еден список шо ми направи попон астрономски голем, у канцеларија кај него, крштеница моја и од кумовите, не смеело кумот да е роднина по не знам кое колено, извод на родени, вино морало вранец марка да е, не знам таму погача, зејтини, крпи, не знам уше шо не... Работава како за да не биде.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.051
Поени од реакции
24.874
Ама затоа, како што потенцираа и други членови тука, за бајрам истите тие не викаат среќен празник туку:

1705760253578.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.703
Поени од реакции
42.289
Ама затоа, како што потенцираа и други членови тука, за бајрам истите тие не викаат среќен празник туку:

Прегледај го приврзокот 404265
пациентела, се двојат од нација, религија, како петоколонаши се меѓу нас. Боље нека се декларираат како такви а не како македонци. Да знаеме на што сме.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.734
Поени од реакции
49.266

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.779
Поени од реакции
2.921

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
И од сите Алкаида пријатели, само еден ќе му врати за Велигден со srecni praznici и тоа е доволен разлог за секое пушење албански кур у текот на годината.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.432
Поени од реакции
11.281
Јас сум таков Христијанин повеќе од 30 години. Дали ќе горам во пеколот?

Kajgana Shop

На врв Bottom