Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.879
Odam na pauza drugari... prethodnite nekolku dena sevkupno sum malku vo kjar, mozebi nekolku stotini evra.
Vcera imav mnogu losh izbor na tipovi, toa e.
Автоматски споено мислење:

Прегледај го приврзокот 401494

Толку треба да клаваш по тикет ако имаш 20*853 се над ова те ближи до пропаст многу по брзо отколку што очекуваш, а ти бидјеќи играш рискантна лига каде нема шанса на долг рок да ги победиш треба да играш и пола од овие 340 по сингл.
Neam tolkava banka, sum preuvelical/izlazal deka bankata mi e 17k. Bankata mi e 4-5k.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.914
Поени од реакции
67.590
Еве ќе го тагнам @vidooq у темава, (мислам ти беше, извини ако не беше), и во него препознавав порано сличен начин на типување, чинам он некако се среди со зависноста и некако во ред го стави коцкањето, ама ете, ако не се лажам (пак, изивни ако сум грешка или ако ти е глупо што те тагнувам) тој порано редовно уплаќаше во живо и тоа на корнери, на јапонци и слични утамици и беше еден од луѓето што фаќаше ептен пари у темава, ама ете, пар лоши типови и после влагаш во минуси и нервози и слично...
Мене ми изгледаше дека он повеќе игра со логика, ама не знам како играл надвор од форумов. Ако не се лажам он работеше од дома онлајн, па полесно е да навлезеш во зависнсота од удобноста на својот дом.
Пак ќе кажам ова не е анти-тебе пост, баш напротив, про-тебе, пошто те сфаќам, не си единствен, има тука неколку луѓе у темава што те сфаќаме, а овие што ти се чудат никад не биле у слична ситуација

Ама тие муабети на "ме падна утакмицава што очекував, па ќе уплатам у живо на женски ракометарки од Русија до 17 години" е муабет што го знаеме, па затоа и го пишувам постов.

Нејсе, само најпријателски ќе ти кажам - коцкај се, прави што ќе правиш, али не ја проширувај работава. Не навлагај во карти и апарати. Знам пиша некој пост поназад дека на тоа ќе се пребациш, а јас мислам многу повеќе пари ќе изгубиш така наместо со коцкањево, Од коцкањево барем има некаква забава, од апарати и слично нема, а милион пати позависно и поглупо е.
Се е до самоконтрола, а и до финансии. Имав правило да 5% од целокупната заработка ми е банка за кладење. Кога сфатив дека коцкањево почна да ми влијае на професионален план(немав дечиња тогаш), престанав едно добри 6-7 години активно да се коцкам, со исклучок на едно ливче на 3-4 месеци, колку да ми помине кеиф. Едноставно, премногу време ми одземаше кладењево. Лошата страна на ваквото кладење е што една утакмица те лепи пред екран 2 часа.

Патем, играв во живо, зашто тука кладилниците најмногу можат да "згрешат" со квотиве, особено на жолти картони и корни. Нивниот алгоритам кој ги сетира коефициентите е одреден пред мечот. Така да, ако гледаш во живо дека се ритаат како стоки, имаш value да уплатиш на плус жолти картони, а и да играш на повисока граница, зашто судијава ке почне да ги вади картониве наскоро.

Барав пред некоја година извештај од bet365 од сите уплати и исплати, и испадна дека сум уплатил околу 27.000E за 5 години, а сум добил 28.000E. Koга ке вклучиш време потрошено за коцкање, провизии за уплати/исплати, минус. Не дебел, ама минус. Така да, кладилница е добра работа за тепање време, ама не е и ако се обидуваш да живееш и заработиш од неа.

Член од
24 септември 2023
Мислења
1.224
Поени од реакции
1.879
Vo pravo e dragonot so tekstovite, koga ke pogodam kladba na pogolem vlog si mislam sum go fatil gospod za jajca, a ustvari vetar vo magla im gi vrakjam zagarantirano... abe ne igram ic povekje do nova godina nema sansi, posle toa ke pocnam povtorno no ke igram popametno i na pomal vlog.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.337
Поени од реакции
4.984
Dallas - Clippers 1, 2.30. Време е Лука да ги скроти брадата и компанија
32.8 му е просекот против нив. Му треба помош и од другите иначе сам и 60 да даде нема да ја спаси. Ја би ја играл + цела текма.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.337
Поени од реакции
4.984
Се мислев толку кој да стаам 3+ од бундеслигашиве и се разбира дека ги одбрав Минхенгладбах мамето мамино нивно , какво проклетие еј...

Член од
30 мај 2012
Мислења
2.005
Поени од реакции
3.057
Се мислев толку кој да стаам 3+ од бундеслигашиве и се разбира дека ги одбрав Минхенгладбах мамето мамино нивно , какво проклетие еј...
Еве ти ја ти ја даде некако. :icon_mrgr:

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.316
Поени од реакции
3.374
Vo pravo e dragonot so tekstovite, koga ke pogodam kladba na pogolem vlog si mislam sum go fatil gospod za jajca, a ustvari vetar vo magla im gi vrakjam zagarantirano... abe ne igram ic povekje do nova godina nema sansi, posle toa ke pocnam povtorno no ke igram popametno i na pomal vlog.
Баш за нова година идат овери орангутаниве..

Kajgana Shop

На врв Bottom