Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
14 август 2006
Мислења
45.510
Поени од реакции
85.007
Вие не сте Срби :pos: не не, вие сте ванабисрби, извини.
Дали е навреда да ве викаме славомакедонци?
Види, ја нема да ве викам Шиптaри затоа што ништо не добивам со тоа што ќе ве навредам. Вие можете да ме викате славомакедонец или каур... Не ме занима 2 посто како вие ќе ме викате. Други проблеми имам јас со вас.

Али ова важи само за мене, не и за другите неалбанци.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.746
Поени од реакции
9.354
Гледајте @Sussaro и @puno каков материјал сум ви нашол за дебата:

1701890631854.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.656
Поени од реакции
35.530
му одговорив на членот зошто за албанците тоа е навреда. Му го објасни историскиот контекст кога србите почнуваат да го употребуваат тоа име иако историски со векови употребуваа друго.
Не си објаснил баш ништо. Таа теза со Србите е глупост која не објаснува како може Шќиптар да е навреда ако го кажам јас (топтан со акцент на а), а да не е навреда ако го кажеш ти.
Згора на се тоа глумење жртва која ја навредуваат го правиш истовремено додека овде сите ги нарекуваш „каури“ иако тука ти си неверникот.

Навреда е ако кажам дека во никот админите треба да ти додадат и „иронија“?
Пуно Иронија... Не звучи лошо. :unsure:

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
Абе ниту очекувам нешто рационално да пишуваш, никој не не сака, си ја ебеме сестрата, козата, жената на братот и што уште не.
Гледај го видеото со тој новинарот Фуркан, најди ја таа црква и почни со проповедање нацизам, почни од црквите, не се подруми, ама и така нема врска локацијата.
А виде ли како Каурите изреагираа за монструмите Каури што утепаа старец и девојче? И претходно за минатите случаеви кога злосторниците биле Каури? Секогаш Каурите реагираат против нив и не ги бранат затоа што се Каури после докажувањето дека се виновни. А Албанците не прават така. Досега од осамостојувањето на Македонија никогаш не сум сретнал за некој случај каде Албанецот бил тој што направил кривично дело или злосторство, неговите сонародници да го осудат. Ниту за случајот со Смилковското Езеро, за Саздо, за кољачите во автобусите итн. Па дури и каде што жртвите биле Албанци, а тоа се покажа со случајот Дурмо Турс, автобусот во Бугарија, модуларната болница и др. Едноставно Албанците немаат самокритичност кога станува збор за нивните мани и грешки. Каурите ги осудуваат и се гадат од криминалците и злобните луѓе од нивната етничка припадност помеѓу нив, додека Албанците не, дури и да имаш видео докази од чиновите што ги прават нивните. Напротив, ги возвишуваат и ги прават жртви, божем системот на нив им згрешил, а не обратно. Односно Албанецот не ти прави лошо, снимките се AI, дрогата им ја пикаат скришно за да ги оцрнат...

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Тука ќе те цитирам за да не идеме офтопик.
А зарем е потребно смилковско езеро да падне па да се добие некаква друга перцепција во општеството? Диво насеље, пино, саздо, бродец, гошинце и тн и тн
Диво Насеље е организирано од Грујо/Мијалков, за Пино крива е каурката што го наместила, Саздо сам си е крив, Гошинце кој кур полицијата таму била, Бродец пола не ни памтат што беше. Вака некако ќе дојде.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.196
Поени од реакции
6.443
Тука ќе те цитирам за да не идеме офтопик.

Диво Насеље е организирано од Грујо/Мијалков, за Пино крива е каурката што го наместила, Саздо сам си е крив, Гошинце кој кур полицијата таму била, Бродец пола не ни памтат што беше. Вака некако ќе дојде.
Овие случаи ми се само сега што ми текнаа, верувам има уште, еве ми текна тоа детето што му го украдоа велосипедот и го избодеа во скопје, и бродец имаш убиен припадник на полиција, затоа викам монструм ама баш ништо нема да промени и да излезат монструмите.
За диво насеље ете грујо ги натера како не бе, а и да ги натерал тоа си е албански проблем а не наш, кога они ќе се извинат како народ, напротив ги слават монструмите.

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Овие случаи ми се само сега што ми текнаа, верувам има уште, еве ми текна тоа детето што му го украдоа велосипедот и го избодеа во скопје, и бродец имаш убиен припадник на полиција, затоа викам монструм ама баш ништо нема да промени и да излезат монструмите.
За диво насеље ете грујо ги натера како не бе, а и да ги натерал тоа си е албански проблем а не наш, кога они ќе се извинат како народ, напротив ги слават монструмите.
Поентата ми е дека голем број на макрдонци само чекаат прилика да плукаат и да ги обвинуваат по својот народ и така имаш Трајко е зад Смилковско, Грујо за Дивљо Насеље итн итн. Едвај чекаат сега даним се исполни кефот на Касами Меџити дека каури се криви за смилковско и плукаат по и да ги сотруваат македонците.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Повторно Албанците користејќи го случајов, се обидуваат да излажат и да ги одбранат нивните гомна кои и со ДНК анализа беа докажани дека се убијци. Ама нема што да ги обвинуваш, нашиве исто откако се случи овој грозоморен чин, веднаш се обвинуваа дека де СДС де ДПМНЕ се виновни, па дури и Левица беше обвинета.
Овој европски сојуз за промени може да заврши неславно како радикално-исламистичка организација.

@брмбрм бродец 2007 беше акција без загуби на МВР и со неколку расцветани терористи.
За диво насеље да не грешам ама мораше да бидат длабоко на наша територија за да не бегаат на косово и да бидат ликвидирани. Извршена успешна акција за неутрализација и за жал со загуби на нашите безбедносни сили.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.196
Поени од реакции
6.443
Овој европски сојуз за промени може да заврши неславно како радикално-исламистичка организација.

@брмбрм бродец 2007 беше акција без загуби на МВР и со неколку расцветани терористи.
За диво насеље да не грешам ама мораше да бидат длабоко на наша територија за да не бегаат на косово и да бидат ликвидирани. Извршена успешна акција за неутрализација и за жал со загуби на нашите безбедносни сили.
Јас мислев за тигарот што загина, но тоа било во заседа, а не во акцијата планинска бура, но во иста година 2007 се случи тоа, сега на херојот му се изгради биста во аеродром.
Вечна му слава.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924

Акцијата беше тежок дебакл. Идиотите ги пратија полицајците директно пред пушка. Со таа акција се виде колку се способни Грујо и братучедот. На полицајците им било речено дека ќе апсат нарко дилери а не тешко вооружени терористи.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.196
Поени од реакции
6.443
Гарант е бугарка
Автоматски споено мислење:

Кој може да одвои 1 минута нека го прочита лудаков :vozbud:

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.449
Поени од реакции
5.974
Дефинитивно.

Тажната вест е дека ваквите ги има многу.
Би рекол дека пола од Македонците (ако воопшто може човек да ги нарече Македонци) се такви.

Kajgana Shop

На врв Bottom