Исчезнати лица

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495
Не знам како работат, затоа прашувам.
Па кажа Спасовски, докази се собрани, направена е обдукција, земени се изјави сега целиот случај е на обвинитеството да одлучат што понатаму со истрагата.

Член од
7 декември 2023
Мислења
4
Поени од реакции
6
Една едноставна теорија.

Вања излегува од дома, во ходниците на зградата станува сведок на нешто што не смее да види (можеби ни самата не видела ништо, само се нашла на погрешно место во погрешно време)

Ликовиве што и да правеле, најверојатно нешто поврзано со убиството на Панче (сеуште не знаеме кога е убиен и кога е закопан), испаничиле и решиле да ја киднапираат/нокаутираат/убијат Вања.

Колата на Панче е надвор спремна за да се откачат од неа, па ја користат за да ја однесат и Вања.

На кратко од прилика така...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.726
Поени од реакции
22.874
Една едноставна теорија.

Вања излегува од дома, во ходниците на зградата станува сведок на нешто што не смее да види (можеби ни самата не видела ништо, само се нашла на погрешно место во погрешно време)

Ликовиве што и да правеле, најверојатно нешто поврзано со убиството на Панче (сеуште не знаеме кога е убиен и кога е закопан), испаничиле и решиле да ја киднапираат/нокаутираат/убијат Вања.

Колата на Панче е надвор спремна за да се откачат од неа, па ја користат за да ја однесат и Вања.

На кратко од прилика така...
Да, сигурно во влез од зграда во Дебар Маало правеле нешто поврзано со убиство на човек во Велес неколку дена претходно, и тоа нешто што никој не смеел да го види.

Член од
7 декември 2023
Мислења
4
Поени од реакции
6
Да, сигурно во влез од зграда во Дебар Маало правеле нешто поврзано со убиство на човек во Велес неколку дена претходно, и тоа нешто што никој не смеел да го види.
Ми текна на теоријава кога прочитав дека Палчо ја изградил зградата, и имал нешто малку имот во неа. Мала канцеларија за фирма негова, подрум нешто така. Претпоставувам ги знаел навиките на зградата во која живееле само неколку фамилии секоја "во свој дел" од зградата со по неколку стана.

Исто така, зошто не добивме повеќе информации за убиството на Панче. Прочитав дека го погребале а ништо не се спомна за неговата обдукција...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.393
Ми текна на теоријава кога прочитав дека Палчо ја изградил зградата, и имал нешто малку имот во неа. Мала канцеларија за фирма негова, подрум нешто така. Претпоставувам ги знаел навиките на зградата во која живееле само неколку фамилии секоја "во свој дел" од зградата со по неколку стана.

Исто така, зошто не добивме повеќе информации за убиството на Панче. Прочитав дека го погребале а ништо не се спомна за неговата обдукција...
Tvojava teorija drzi mesto, za Pance se kaza samo deka e ubien so noz a ne i lokacija (moze gresam) pa moze Pance e ubien vo nekoja od prostoriite kade sto imal Palco (najverovatno i ekipava) pristap, moze tuka se ima nesto izigrano sto devojcevo e svedok pa resavaat i nea da ja skinat.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495

Па за ниедна обдукција не се спомна ништо се е на база на шпекулации тука.
И за двата кажаа дека се киднапирани од дома и застрелани.
За Панче дури и повеќе детали кажаа, каде е закопан и како се ослободиле од возилото

Последно уредено од модератор:
Член од
7 декември 2023
Мислења
4
Поени од реакции
6
Tvojava teorija drzi mesto, za Pance se kaza samo deka e ubien so noz a ne i lokacija (moze gresam) pa moze Pance e ubien vo nekoja od prostoriite kade sto imal Palco (najverovatno i ekipava) pristap, moze tuka se ima nesto izigrano sto devojcevo e svedok pa resavaat i nea da ja skinat.
Уште од старт се фиксираше некако во јавноста дека киднапирањето/убиството на Вања е планирано...може и да не е така.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.522
Поени од реакции
9.393
Уште од старт се фиксираше некако во јавонста дека киднапирањето/убиството на Вања е планирано...може и да не е така.
Od start se postavuvase prasanjeto kako nikoj ne zabelezal kako e grabnata vo centar pred tolkava frekfencija na luge, za pokasno da se dojde do zaklucok deka taa ne ni stignala do tamu kade sto se zborvese tuku nestoto se ima izigrano pred zgrada ili vo zgrada. Od start nikoj ne mozese da najde povrzuvanje na dvete ubistva. Od start se zboruvase deka nesto e izlezeno nepredvideno i nastanata e panika pa sve e trgnato vo pogresen prasvev. imase mnogu nelogicnosti, da ne izleze na kraj deka ni ednodto ubistvo ne bilo vo plan a se zavrsi so dve ubistva.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.440
Поени од реакции
8.157
Ova e edinstveni neshto shto ima smisla!
Makar shro nema smisla zatoa shto starecot e zakopan co okolunata na Veles

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.022
Поени од реакции
6.149
Ova e edinstveni neshto shto ima smisla!
Makar shro nema smisla zatoa shto starecot e zakopan co okolunata na Veles
Каква смисла абре што ви е луѓе?
Го отепале Панче во зградата, Вања видела ја киднапирале додека Панче е мртов во просториите на зградата, ја носат Вања во бразда ја убиваат ја палат колата на Панче, па Панче со друга кола го носат во Велес.
Ова за вас има смисла?
Притоа Панче се води за изчезнат од 24ти, а од дома го нема од 21ви.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.440
Поени од реакции
8.157
Каква смисла абре што ви е луѓе?
Го отепале Панче во зградата, Вања видела ја киднапирале додека Панче е мртов во просториите на зградата, ја носат Вања во бразда ја убиваат ја палат колата на Панче, па Панче со друга кола го носат во Велес.
Ова за вас има смисла?
Притоа Панче се води за изчезнат од 24ти, а од дома го нема од 21ви.
A ti znajsh da citash celi textovi?

Kajgana Shop

На врв Bottom