- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.030
Мицко и Димче се криви за се во државата. Никој друг никогаш. Да да.целата стратегија и на Мицко и на Димчета беше утната. Заради тоа неискачање испаднавме помалце.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мицко и Димче се криви за се во државата. Никој друг никогаш. Да да.целата стратегија и на Мицко и на Димчета беше утната. Заради тоа неискачање испаднавме помалце.
Едно ме интересира, дали со поставувањето на ова знаме ќе се решат нелегалните објекти во Чаир, Тетово, Гостивар. Дали со ова знаме ќе се исчисти загадениот воздух со хемикалиите од магацинот за бои и лакови од Тетово или од смрдеата на дивите депонии во неговата околина. Дали ќе се решат проблемите со водоснабдувањето и квалитетот на водата во Струга и Тетово и дали ќе се вратат илјадниците семејства што заминаа на запад.
И самиот тој што го става знамето живее на запад ама нема на светот да најдеш еден нивни човек што ќе го осуди настанот, туку ни што размислува како тебе. Значи не постои таков Албанец на планетата земја што дури и кога е сам во веце да да помисли на твојата теза ни дел од секундата. Таа е реалноста или ќе ја прифатиме или ќе си правиме вака лажни муабети кои за жал ги тераат и двете партии од опозицијата.Едно ме интересира, дали со поставувањето на ова знаме ќе се решат нелегалните објекти во Чаир, Тетово, Гостивар. Дали со ова знаме ќе се исчисти загадениот воздух со хемикалиите од магацинот за бои и лакови од Тетово или од смрдеата на дивите депонии во неговата околина. Дали ќе се решат проблемите со водоснабдувањето и квалитетот на водата во Струга и Тетово и дали ќе се вратат илјадниците семејства што заминаа на запад.
Најлесно е да е крив некој, ама ако почнеш да анализираш ќе видиш дека проблемот е во секој граѓанин.Мицко и Димче се криви за се во државата. Никој друг никогаш. Да да.
Се гледа дека Албанец си видел само на телевизија.И самиот тој што го става знамето живее на запад ама нема на светот да најдеш еден нивни човек што ќе го осуди настанот, туку ни што размислува како тебе. Значи не постои таков Албанец на планетата земја што дури и кога е сам во веце да да помисли на твојата теза ни дел од секундата. Таа е реалноста или ќе ја прифатиме или ќе си правиме вака лажни муабети кои за жал ги тераат и двете партии од опозицијата.
Мицко, Апасиев, Мицко, Апасиев 7 ебани години истото. Абе сите сме криви, нема спас додека сме тешки каури во главата. И дијаспора и матицата, и младо и старо сите до еден. Каурскиот менталитет што се наметна кај населението повторно после 2001 додека не се тргне не може ништо да тргне, па дури сите они геј бракови да имаат а не да имале само две деца. Додека нас ни е полесно да си тераме такви лажни тези и да веруваме дека овој што го тргнал знамето не горел од желба да го направи тоа, ако не земал и одмор само за тоа, туку дека ете е провокација пред избори тешко нас ќе биде.Најлесно е да е крив некој, ама ако почнеш да анализираш ќе видиш дека проблемот е во секој граѓанин.
Абе друже, јас колку Албанци сум видел ти толку леб немаш изедено. Пак ќе кажам каурскиот менталитет ти прави да мислиш така и да живееш во илузија што не постои.Се гледа дека Албанец си видел само на телевизија.
Во основа цел Балкан си има проблем со главата, т.е мојата теорија е до каде што владеел Турчинот нема оправање, овие што биле под Австро Унгарија се троа поарни и има некаква надеж дека ќе ги биде.Мицко, Апасиев, Мицко, Апасиев 7 ебани години истото. Абе сите сме криви, нема спас додека сме тешки каури во главата. И дијаспора и матицата, и младо и старо сите до еден. Каурскиот менталитет што се наметна кај населението повторно после 2001 додека не се тргне не може ништо да тргне, па дури сите они геј бракови да имаат а не да имале само две деца. Додека нас ни е полесно да си тераме такви лажни тези и да веруваме дека овој што го тргнал знамето не горел од желба да го направи тоа, ако не земал и одмор само за тоа, туку дека ете е провокација пред избори тешко нас ќе биде.
Автоматски споено мислење:
Абе друже, јас колку Албанци сум видел ти толку леб немаш изедено. Пак ќе кажам каурскиот менталитет ти прави да мислиш така и да живееш во илузија што не постои.
Некој документи да не барашеМи изгледаш како некој дедо стар пред кооперација, испрати документи или било каков доказ на темава дека е договорено да знам да верувам во овие тврдења, а не едно па исто. Да не правам спам нека биде последно од мене..
Тоа е сосема друга тема, не сме ние криви што додека нашите браќа по вера не оставиле на цедило цели 5 века, за разлика од нив кој сега дебело го наплаќаат исламот па и тие 5 века фаќање сеир од страна, исламот исчисти се што е христијанско од нивните територии и не престануваат со тоа, сега гледаме веќе каде дејствуваат, во срцето на тие некогашни сеирџии, ама да не одиме во оф топик. Поентата на мубаетот е дека мора да се смени тој каурски менталитет зошто овој пат свесно се ставаме во робство а всушност веќе сме 20 години само никој не ни кажал.Во основа цел Балкан си има проблем со главата, т.е мојата теорија е до каде што владеел Турчинот нема оправање, овие што биле под Австро Унгарија се троа поарни и има некаква надеж дека ќе ги биде.
Комплекс на инфериорност, кукање, мрза, кодошење, преваранти, ако треба да ги сумираме главните карактеристики.
Соживотот не е решение за непостоењето ред и закон во целата држава. Го измислија соживотот за да можат полесно да си владеат со државата т.е да крадат повторно во име на тој соживот.Decki temava treba da odi vo kanta, ne treba da postoi, sozivot nema, taka da ovaa tema nema poenta da postoi.
Mene ovaa tema me potseka na filmot serija Vikings, koga vikinzive pocnaa da napagaat vo Anglija, domorodcive vo filmov so krstot na celo vikizive odi koli se dodeka anglicanive sfatija deka so divjaci ne moze civilizirano i moraa da stanat pogolemi zivotini od niv.
Vremeto koga odredeni grupi megu nasiot narod vikaa “samo vojna da nema” odamna e pominato, narodot porano ili pokasno ke mora da svati deka mora da im se ispravi na “vikinzive” nasi na isti divjacki nacin, kako sto vikase Dime Apasijata pred nekoj den, “so seljaci seljacki, so divjaci divjacki”