Политички случувања во Израел

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
@Таксист: да апсолутно Мијалков и Груевски се подпомогнати од Русија за државниот удар што се случи на 27 април. Логистиката за ударот е дојдена од ФСБ најверојатно ( моја претпоставка ) . За промена на името е виновна Америка.
Види, треба да разбереш дека секоја влада што доаѓа на власт е подкрепена од странска служба.
Кратко кажано утре пример и тебе да те изберат за премиер колку и да неќеш, службата ке ти дојде на врат и ке ти кажува како да управуваш со државата, е сега изборот е твој, дали ке се наклониш на ФСБ или на Америка тоа е твој избор.
Чекај, чекај ти ги измеша работите.
Што мислиш кој изврши државен удар на 27 април?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809

Можеби грешам... ама мислам дека таа е вистината.
Не грешиш, виде ли дека цела песна од 10 минути цела концертна дворана пуна Палестинци му пее: „Путин, удри јаче манијаче“.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
185
Поени од реакции
293
@lazar31: Добро де и Америка не призна тоа време. Ммогу голема работа, кажи ми конкретно со факти и докази што Русија на нас ни помогнала низ вековите па се до ден денес ??

Освен Признавањето.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
@jamajka: Види, Путин е човек со висок IQ, тоа се големи игри кои ние "обичниот човек" не може да ги разбере . Тој дури и менува страни само за да оствари свои цели. Моментално тоа го прави со Израел и хамас.
Хамас = Непријател на Путин. Хамас убиваше Руски војници во Сирија. Путин никад нема да ги финансира своите непријатели. Хамас не е еднакво на Палестинскиот народ, Хамас е непријател на Палестинскиот народ. Тоа што го направи Хамас е еднакво штетно за Палестинците од тоа што сега го прави Израел, уствари све е ова заеднички ефорт на некои мрачни сили. Ако Путин има симпатии кон Палестинскиот народ, тоа не значи дека Путин има нешто со Хамас.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Ммогу голема работа, кажи ми конкретно со факти и докази што Русија на нас ни помогнала низ вековите па се до ден денес ??
Која Русија?

Царска Русија?
ССР Русија од Советскиот сојуз
Оваа Русија сега?

Три различни држави, од три различни времиња, со три различни политички уредувања и со различни водечки фигури.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
185
Поени од реакции
293
@Таксист: Па нели ги извршија луѓево како што се Ченто, Југ, и остали. Тие беа жртвени јагњиња. Логистиката дошла од Мијалков и Груевски, Груевски замина Виена као демек да има алиби. Поткрепа добиле од Русија. Влегувај и тепај. Исто како и Трамп што направи во Белата Куќа, исто сценарио. ДУИ не беше во собранието бидејќи му беше кажано на Ахмети да не биде тој ден таму заради што ке има упад и тепање по политичариве. Не заборавај дека Грујо и Ахмети се како браќа. Си имаат заедничко многу ствари...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Овие од Јемен ми се ... не знам каде прочитав ама без оглед на се во 15:00 одат на одмор и жвакаат некаква тревка :pos:

...а сега станаа опасност и за Ционистиве,
Ова е одговор на САД, за бомбардирањето на ирански асети во Сирија денес. Иран има наведувани проектили со таков домет, а Хутите и онака никој не ги зема за озбилно ниту имаат држава Не рачунаат дека имаат нешто да изгубат, САД веќе водеа војна против нив (индиректно, заедно со С.Арабија).

Член од
25 октомври 2013
Мислења
185
Поени од реакции
293
@jamajka : И да знаеш само како тек има улога Путин во Хамас. Директно и индиректно преку Иран.
Па дали знаеш дека Чеченциве ги касапеа руските војчници во чеченската војна, па сега Путин е брат со
Ramzan Kadyrov.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
@jamajka : И да знаеш само како тек има улога Путин во Хамас. Директно и индиректно преку Иран.
Па дали знаеш дека Чеченциве ги касапеа руските војчници во чеченската војна, па сега Путин е брат со
Ramzan Kadyrov.
Ајде јас би ти препорачал да почнеш од почеток.
Еве ја првата лекција што си ја пропуштил:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
@lazar31: Добро де и Америка не призна тоа време. Ммогу голема работа, кажи ми конкретно со факти и докази што Русија на нас ни помогнала низ вековите па се до ден денес ??

Освен Признавањето.
Америка многу покасно не призна, а под уставното име уште покасно.... Низ вековите ни нема ништо помогнато, секогаш биле про Србите, Бугарите па и за Грците... Но тоа е до некаде и поради наша вина, нашите револуционери биле социјалисти да не речеме и комунисти и прогласување републики... а Русија била царска а на царот косата му се ежела од републики и социјалисти, кои на крајот и ја стрелале цела царска фамилија, па на царот ни на крај памет не му паѓало да помага републики и социјалисти, додека Србите, Бугарите и Грците имале цареви и нормално до инцести крвно испреплетени со сите други царски фамилии...

Член од
25 октомври 2013
Мислења
185
Поени од реакции
293
@Vanlok: Види, не тролам никого, ова е само моето размислување , ( можеби е грешно ) но јас се обидувам да размислиувам малку по-објективно.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153

...овие конечно одлучија да влезат, да видиме колку Хамас има сила да се спротивстави.

Која Русија?

Царска Русија?
ССР Русија од Советскиот сојуз
Оваа Русија сега?

Три различни држави, од три различни времиња, со три различни политички уредувања.
Е сеа па и ти повторно влегуваш во местенка.
Ако тој не знае дека односите меѓу државите се уредуваат со меѓусебни договори (има еден кој е познат како договор за воено-техничка и одбранбена соработка кој опфаќа и помош во колку една од потписничките биде нападната) тогаш навистина нема смисла сериозно да експлицираш.

Еднаш дури и постирав изјава на Клетников за тоа кога биле кај рускиот амбасадор и еден од присутните побарал помош-подршка од амбасадорот да помогне Македонија да стане членка на ОТАН, веројатно Стефан мисли на тоа дека ете Русија не сакала да и помогне на Македонија да стане члека на ОТАН ;)

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.862
Поени од реакции
12.950
@Таксист: Па нели ги извршија луѓево како што се Ченто, Југ, и остали. Тие беа жртвени јагњиња. Логистиката дошла од Мијалков и Груевски, Груевски замина Виена као демек да има алиби. Поткрепа добиле од Русија. Влегувај и тепај. Исто како и Трамп што направи во Белата Куќа, исто сценарио. ДУИ не беше во собранието бидејќи му беше кажано на Ахмети да не биде тој ден таму заради што ке има упад и тепање по политичариве. Не заборавај дека Грујо и Ахмети се како браќа. Си имаат заедничко многу ствари...
Ахемти = агент на УДБА. УДБА = ФСБ.

Поголема помош немала Македонија од ова.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
Па нели ги извршија луѓево како што се Ченто, Југ, и остали. Тие беа жртвени јагњиња. Логистиката дошла од Мијалков и Груевски, Груевски замина Виена као демек да има алиби. Поткрепа добиле од Русија. Влегувај и тепај. Исто како и Трамп што направи во Белата Куќа, исто сценарио. ДУИ не беше во собранието бидејќи му беше кажано на Ахмети да не биде тој ден таму заради што ке има упад и тепање по политичариве. Не заборавај дека Грујо и Ахмети се како браќа. Си имаат заедничко многу ствари...
Ебати ФСБ не знае ни еден државен удар да направи, па тие да ти биле прави тутурутки.
Како сега тоа ГРуки и Аљи биле блиски, ако е Груки руски човек велиш можно е и Аљи да е нивен 'а?

Види, не тролам никого, ова е само моето размислување , ( можеби е грешно ) но јас се обидувам да размислиувам малку по-објективно.
Не бе како грешно, твоево размислување ми доаѓа како потврда на се што се случувало, само до сега не сум знаел и не сум можел на таков начин да го “изпроцесиранм“.

Kajgana Shop

На врв Bottom