Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Шампони (освен кетоконазол), масажи, ништо не прават за андрогенска алопеција. Alpecin C1 па не прави ништо корисно, од пред не знам колку години во Британија и некои други пазари забранија и да го рекламираат како шампон за опаѓање коса.

Значи не се работи за опаѓања,ако разбравте така , туку брзо сушење на скалпот на косата или сува кожа и проблеми со црвенило понекогаш . ХедЕндШолдерш беше добро ама многу краткорочно решение зошто многу агресивен шампон е и изгледа висок pH .... На Биодерма го користам од NodeK верзијата и засега е навистина супер . Ми се намали иритацијата и сувата кожа . Но проблем е што е над 1000 денари шампон и иде во мали количини од туба .

Дали таму има други избори на шампони оти немам разбирање искрено .

Моја препорака за BIOXSINE шампонот од зегин може и да го има во други аптеки но не сум сигурна. Навистина помага да не ви паѓа косата плус ја зацврстува. Се користи 3-4 пати неделно не повеќе, јас резултат после еден месец видов. Кога ќе се заврши шишето правам пауза едно шест месеци сигурно.

Моја препорака за BIOXSINE шампонот од зегин може и да го има во други аптеки но не сум сигурна. Навистина помага да не ви паѓа косата плус ја зацврстува. Се користи 3-4 пати неделно не повеќе, јас резултат после еден месец видов. Кога ќе се заврши шишето правам пауза едно шест месеци сигурно.
Зошто ке правиш пауза?

Клајте си гранчиња рузмарин во шампоните..Дополнително варете го како чај и со водата мијте ја лејката (y)

Имам купено екстра KIRKLAND SIGNATURE Minoxidil for Men 5% Minoxidil Hair Regrowth Treatment 12 Months Supply Unscented 1 Year од Амазон. Да не му треба на некој да сака да купи?

Napraviv transplantacija na kosa vo Vatanmed 1400e, da ne znae nekoj kaj moze da kupam shampon so prirodni sostojki (chemical free) ? Mi ponudija od Vatanmed set shampon vitamini za 100 evra, ama nikad nema da platam 100 evra za shampon.

Napraviv transplantacija na kosa vo Vatanmed 1400e, da ne znae nekoj kaj moze da kupam shampon so prirodni sostojki (chemical free) ? Mi ponudija od Vatanmed set shampon vitamini za 100 evra, ama nikad nema da platam 100 evra za shampon.

Ако имаш кој да ти донесе од Турција, овој користи го 3 недели.
prozinc_plus_sampuan_2.jpg

А овој 1 недела.
6m0a1350.jpg

А зошто и шампон? Не ли е доволна трансплантацијата?

А зошто и шампон? Не ли е доволна трансплантацијата?

Не смееш да користеш обични шампони после трансплантација, содржа премногу хемикалии и штетни честитки и мождат да придонесат до не толку добар резултат.

рецепта коса.jpg

Може ли некој да преведе што пишува на рецептава? Ова е рецепт кои го прават аптекиве, издаден од дерматолог против опаѓање на коса но ме интересира што се содржи? Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom