Дежурна Ординација! #2

Член од
28 ноември 2022
Мислења
379
Поени од реакции
645
Pozdrav. Pred nedela dena otidov na uroloski pregled poradi torzijata na testis koja ja imav pred nekolku godini pa da vidam sto kako e so razvojot. Me pregledaa na eho i rezultatot pokaza deka testisot na koj sto imav torzija ima funkcionalno tkivo no e za 1cm pomal od drugiot poradi toa sto malce podolgo se cekalo za intervencijata i pokasno e spasen.
Dali ova e nesto opasno ili ???
Ne! Se e vo red. Spokojno, spij mirno.
Автоматски споено мислење:

ZdravoSakam da ve prasham za mislenje.
Imam 21 godina,i imam podolg period simptomi kako zamor, muskulna slabost,grcevi,promeni vo raspolozenieto,isto problemi so vidot.Mnogu sum pod stres bidejki somnevam na avtoimuna bolest kako miastenija gravis ili nesto slicno .... Premnogu sum isplasena.Denes bev na doktor i mi kaza deka toa e se od stres, no za sekoj slucaj kje napravime dopolnitelni ispituvanja (krv,hormoni) vo slucaj da ne e problem so tiroidna zlezda..Bev i na psihijatar toj mi go kaza istoto...No sto ako e nesto avtoimuno,kako ke se spravam ?
Za da se ,,ubedis,, deka nemas nisto //99.99% nemash!// kompletna labaratorija kje ti dokaze za da se ,,smiris,,. Pozz i Don't Google it!

Член од
22 август 2018
Мислења
196
Поени од реакции
81
Дали има некоја крема за помагање од остеоартритис и остеохондроза за постара личност? Некоја препорака, ми излага како реклама Nautubone 2400ден. Добра е таа или е некоја превара?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
Дали има некоја крема за помагање од остеоартритис и остеохондроза за постара личност? Некоја препорака, ми излага како реклама Nautubone 2400ден. Добра е таа или е некоја превара?
...ако на рекламата на Nautubone гел пишува ,, Иако ова не е лек, туку козметички гел..." што мислиш ќе помогне при остеоартритис па уќте 2600 ден, највероватно штом е постара особа и дале комбинација да пие од хијалуронска, глукозамид и колаген.
или остеохондроза.

остеоартритис-768x428.png
scv20231004_194856.jpeg
Image_1696441738.jpg

Последно уредено:
Член од
3 октомври 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
Ne! Se e vo red. Spokojno, spij mirno.

Za da se ,,ubedis,, deka nemas nisto //99.99% nemash!// kompletna labaratorija kje ti dokaze za da se ,,smiris,,. Pozz i Don't Google it!
ZdravoNapravih kompletna krvna slika se e odlicno, cekam uste rezultati od tirodina. Imam identicni simptomi so onie za miastenija gravis sto fi pisuva na google Bev i kaj nevrolog i toj mi rece se e okej ... No imam pregolem strav od takva sostojba ... Sto mislis dali moze so prepisana terapija normalno da se zivee so takva bolest ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
myasthenia-gravis-forms-symptoms-and-treatment-1.jpg miastenija-gravis.jpg images - 2023-10-04T230419.795.jpeg

...мијастенија гравис претставувa автоимуно заболување со прогресивна мускулна слабост, какo резултат на нарушувања во невромускулната спојка, кај мускулите на очите, мускулите за џвакање и мускулите на лицето, а поретко оние вклучени во респираторната функција.
...дали Ана има слични симптоми?

Член од
25 септември 2023
Мислења
111
Поени од реакции
123
ZdravoNapravih kompletna krvna slika se e odlicno, cekam uste rezultati od tirodina. Imam identicni simptomi so onie za miastenija gravis sto fi pisuva na google Bev i kaj nevrolog i toj mi rece se e okej ... No imam pregolem strav od takva sostojba ... Sto mislis dali moze so prepisana terapija normalno da se zivee so takva bolest ?
Може абсолутно да се живее со таа состојба со препишана терапија освен ако не настанат компликации при дишењето. Што побргу се открие толку подобро ќе се контролира. Не се плаши немаш таква болест имаш хроничен замор недостаток ваљда на магнезиум и панични напади. Ќе видиш... Пиши што како покасно ;)

ZdravoSakam da ve prasham za mislenje.
Imam 21 godina,i imam podolg period simptomi kako zamor, muskulna slabost,grcevi,promeni vo raspolozenieto,isto problemi so vidot.Mnogu sum pod stres bidejki somnevam na avtoimuna bolest kako miastenija gravis ili nesto slicno .... Premnogu sum isplasena.Denes bev na doktor i mi kaza deka toa e se od stres, no za sekoj slucaj kje napravime dopolnitelni ispituvanja (krv,hormoni) vo slucaj da ne e problem so tiroidna zlezda..Bev i na psihijatar toj mi go kaza istoto...No sto ako e nesto avtoimuno,kako ke se spravam ?
Се ти е од стрес. Арно ти кажале екимите. Немој да се стресираш Ана. Исто така многу е нормално при паничен напад да осеќаш кај штитната жлезда стегање и сушење на грлото и непознати вкусови во грлото.

Член од
3 октомври 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
Прегледај го приврзокот 393107Прегледај го приврзокот 393108Прегледај го приврзокот 393109

...мијастенија гравис претставувa автоимуно заболување со прогресивна мускулна слабост, какo резултат на нарушувања во невромускулната спојка, кај мускулите на очите, мускулите за џвакање и мускулите на лицето, а поретко оние вклучени во респираторната функција.
...дали Ана има слични симптоми?
da imam identicni simptomi so ovaa samo sto ne se vidlivi vaka tuku gi cuvstvuvam

Член од
28 ноември 2022
Мислења
379
Поени од реакции
645
ZdravoNapravih kompletna krvna slika se e odlicno, cekam uste rezultati od tirodina.
Drago mi e Ana, site mladi lugje kako treba i mora da sr zdravi kako dren. Kaj tebe rezultatite go dokazale toa!
Imam identicni simptomi so onie za miastenija gravis sto fi pisuva na google Bev i kaj nevrolog i toj mi rece se e okej
Bravo, taka e i normalno za tvoj godini.
Ana, jas kako medicinsko lice sekogas sum kratok, direkten i otvoren so svoite pacienti. Iako ne si moj pacient ke ti kazam otvoreno. Postoi nesto sto vo medicinata go narekuva ,,psihosomatski,, bolesti. Bidejki citas na Google procitaj okolu ova ,,narusuvanje,,. Lekot, careto, spasot okolu ovoj problem go barame kaj D-r spec. psihijatar
Te molam ova ne go smetaj za navreda, no te sovetuvam da posetis dobar lekar od taa oblast kade ke vrodidi uspeh.
Sekoe dobro

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
Штом те видел невролог и исклучил мијастенија гравис, тогаш не би требало да се грижиш за тоа.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
Штом те видел невролог и исклучил мијастенија гравис, тогаш не би требало да се грижиш за тоа.
... не би рекла со сигурност, оставаме резерва и за второ од друг специјалистичко мислење, никогаш не треба да се остане со едно мислење за да заклучиме дека е така, не за друго, како ни е високиот образовен систем не ме чуди за тотално промашени дијагнози, а богами и лекови.

Последно уредено:
Член од
5 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
21
Здраво имам 16 години и уште немам сексуални односи ама имам проблем со сушење и луштење на кожата на главичката од пенисот и малце црвенило и понекад и чешање на кожичката. Бев на дерматолог и ми дадоа канестен да се мачкам 14 дена по 3 пати на ден. Е сега се намачкав ама кога ќе се мачкам пак после дали треба да се измијам со вода или со вода и шампон ама многу шампон исто не било добро зошто ми кажаа дека ја сушело кожата. И дали мора да се измијам пред да се мачкам зошо се плашам многу да не ја доисушам кожата на главичката зошо и онака е сува затоа и бев на дерматолог. И уште нешто што ми важно дали можам да мастурбирам овие денови додека се мачкам зошо неможам без тоа.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.707
Здраво имам 16 години и уште немам сексуални односи ама имам проблем со сушење и луштење на кожата на главичката од пенисот и малце црвенило и понекад и чешање на кожичката. Бев на дерматолог и ми дадоа канестен да се мачкам 14 дена по 3 пати на ден. Е сега се намачкав ама кога ќе се мачкам пак после дали треба да се измијам со вода или со вода и шампон ама многу шампон исто не било добро зошто ми кажаа дека ја сушело кожата. И дали мора да се измијам пред да се мачкам зошо се плашам многу да не ја доисушам кожата на главичката зошо и онака е сува затоа и бев на дерматолог. И уште нешто што ми важно дали можам да мастурбирам овие денови додека се мачкам зошо неможам без тоа.
Zemaj medicinski sapun so PH 5.5.
I batali mastrubiranje, baraj zhenska.

A do togash koristi nekoe hranlico maslo ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom