Азербејџан им истепа и руски војници, збор нема од моќната Русија.Bi rekol Rusija vadi maksimum vo Gruzija koja e tradicionalno so anti rusko raspolozenie. Od druga strana ova vo Ermenija im e tezok debakl. Ne znam koj normalen bi racunal na Ruska zastita posle ova.
Па така, во добри односи се. Ерменија не може без Иран, но и Иран без Ерменија.kako e sea spoen toj pat koga ermenija e zapaden/soros sojuznik?
Самата Ерменија се откажа од Карабак, што може овде Русија да направи?Zasto Rusija za razlika od Iran ne si gi brani svoite interesi, toa me maci
Не им е дебакл. Ерменија како држава ништо не направи за Ерменците во Азербејџан, треба таму да се насочи прстот, а не кон Русите кои и онака глава не можат да кренат од војната во Украина.Bi rekol Rusija vadi maksimum vo Gruzija koja e tradicionalno so anti rusko raspolozenie. Od druga strana ova vo Ermenija im e tezok debakl. Ne znam koj normalen bi racunal na Ruska zastita posle ova.
Заштита на територијалниот интегритет на Ерменија и да нема моментално окопирани делови од Азербејџан, нели има таму некој договори потпишано. Можеше барем ова да го направи. За Нагорно Карабах не го ништо спасува веќе.Самата Ерменија се откажа од Карабак, што може овде Русија да направи?
А кој друг остана да заштитуваат ? Освен Белорусија друг не ми текнува.Bi rekol Rusija vadi maksimum vo Gruzija koja e tradicionalno so anti rusko raspolozenie. Od druga strana ova vo Ermenija im e tezok debakl. Ne znam koj normalen bi racunal na Ruska zastita posle ova.
Vtorpat, prethodno helikopter im roknaa.Азербејџан им истепа и руски војници, збор нема од моќната Русија.
Денес се утепаа од пушења со извинувања Азерите. Впрочем така пушеа и за хеликоптерот, па некако се извлекоа. Надежно не и овој пат.Азербејџан им истепа и руски војници, збор нема од моќната Русија.
Kako ima ova vrska so temata? Offtopik i komplexi pokazivanjeKoментар/анализа на ниво спортските „новинари“ во МТВ/МК - дрндаат глупости и повремено ти кажуваат кај кој е топката и кој дал кош/гол (како да не гледаш и самиот). Но анализа на играта/стратегијата/контрастратегијата? Нула.
Не само што ништо не направија, туку и одмогнаа. Пашанјан неколку години претходно со „реформи“ ја саботираше воената спремност на армијата, и ја десеткуваше техниката и кадарот во Артцак (сега Карабах).Ерменија како држава ништо не направи за Ерменците во Азербејџан, треба таму да се насочи прстот, а не кон Русите кои и онака глава не можат да кренат од војната во Украина.
Kjuti,jako pusenje. Ova e tret pat vo koj turcite ubivaat ruski vojnici izminative 5,6 godini i istoto proagja so izvinuvanje.Денес се утепаа од пушења со извинувања Азерите. Впрочем така пушеа и за хеликоптерот, па некако се извлекоа. Надежно не и овој пат.
Автоматски споено мислење:
Канал на IRGC кој предупредува:
The September operation of Azerbaijan was a pretext for the start of another war in the Caucasus, this is Zangezur. NATO will come into force in this war. A big provocation is being prepared against Iran.
Israeli drones and Arrow-3 systems have long been deployed in Azerbaijan. And they are not under the authority of Azerbaijan, it is controlled by foreign powers.
The Ukrainian scenario will be repeated in Azerbaijan, two Muslim countries will kill each other, and Muslims will die from the weapons of foreign foreign technology, the weapons of NATO, Israel, and Turkey. Azerbaijan is turning into a second Syria.
️Our last word to the Azerbaijani people: do not sacrifice young, educated guys to the games of the Zionists, Ilham Aliyev. We promise that you will not see even a millimeter of our land, our territory. Don't send your children to war, we warn you.
Armenia, Russia, Azerbaijan, America, Israel are moving towards one scenario. Iran knows Russia's betrayals in the Caucasus. Russia would not turn a blind eye to this September operation in Karabakh; everything happened with Russian approval.
The reality is this today, and you just have to think about it...